Halloween
2012-10-28

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Familjen Karlsson blev tillslut klara för halloweenfest hos min faster och hennes familj. Fint folk kommer alltid sent haha. Så går det om man tror att man har mer tid än vad man i själva verket har och inser en halvtimme före allting börjar att man kanske borde skynda sig lite. Vi hann iallafall ta några bilder innan vi åkte iväg (typ dessa fyra bilder) på jag och mina två småsystrar. Men man skulle kunna tro att det var jag som var lillasyster då jag står där bredvid Elin haha. 
Tack Sofia och David för en trevlig kväll! 

Dagarna rullar på
2012-10-26

Igår åkte jag, mamma och Wilma till stan efter att Wilma slutat skolan. Elin skulle ha någon konsert med orkestern som hon är med i eftersom musikskolan firar 50 år i år. Då de sa det så slog det mig och mamma att för tio år sedan var jag med och spelade gitarr på en av musikskolans konserter då de firade 40 år. Haha trodde inte det va tio år sen men tydligen så var det de. Ångrar att jag slutade spela gitarr, men det är väl aldrig försent att lära sig på nytt? 
Innan konserten så var vi på solbacken och handlade lite grann, sen åkte vi hem till Elin. Eftersom Elin skulle spela så var hon tvungen att ha svarta byxor på sig och hon hade precis varit och köpt ett par, och gud vilka fina jeans! Slutade med att jag också köpte ett par haha ;) Kom hem rätt sent igår så både jag, mamma och Wilma somnade ganska direkt då vi la huvudet på kudden. 
Ikväll ska vi iväg till badhuset, sen ska jag och Wilma njuta av att hon också har lov nu så vi slipper ställa väckarklockan imorgon. Enligt pappa ska vi tydligen städa garaget, men njaaaa.... Jag och Wilma kan nog hitta på någonting roligare ;) 
Förresten så är det svinkallt ute. -15 var det imorse. Usch säger jag bara! 
En gammal bild på mig och Wilma!

Bra jobbat Lina!
2012-10-24

Påminnelse till mig själv: 
En uppgift går så mycket fortare att göra om man kommer ihåg vilken färg på märkesfliken som betyder vad och om man läser igenom uppgiften noga före man läser böckerna så man vet på ett ungefär vad man vill ha med.
Brukar alltid sätta en massa märkesflikar i mina böcker, ha en tanke bakom vilken färg som symboliserar en viss sak. Innan jag är färdig så har jag glömt. Men denna gång så skrev jag ner vilken färg som betyder vad, läste igenom uppgiften noga innan jag läste böckerna och allt gick så mycket smidigare och fortare! Ångrar att jag inte gjort detta tidigare ;) 
Har under förmiddagen jobbat riktigt effektivt om jag får säga det själv, så bilduppgiften är nästintill klar. Ska bara läsa igenom det och kanske ändra lite men det gör jag sen då jag är hemma i Norrsundet igen. Har precis hämtat pappa från jobbet, och ska snart hämta Wilma från skolan. (Det vart en massa hämtande och lämnande sen jag kom hem haha). 
Nu ska jag packa ner dessa böcker och ta ett efterlängtat höstlov! 

Hemma hos mamma och pappa!
2012-10-24

Resan igår gick väldigt bra och fortare än vad jag hade trott. Dom där två timmarna som jag väntade på arlanda gick väldigt fort då jag träffade en kompis, Sofia, som jag inte har träffat på jätte länge! Hon hade också några timmar att ta död på så jag hade sällskap ända tills mitt plan gick. Tack Sofia!
Då jag landade i Skellefteå så slapp jag vänta på Elin, eftersom hon hade slutat tidigare så hon kom precis då planet landade! Så jag och Elin åkte hem till henne och sedan vöntade vi i fem minuter på Tobbe och Viktoria som skulle åka med mig till Jörn. Under dom fem minuterna så hade tydligen lyset på bilen? varit på, så bilen vägrade starta, Min vanliga tur sådär. Ringer mamma, som säger åt mig att ringa pappa, som förklarar hur vi ska få igång bilen igen haha. Ja, vad skulle jag göra utan mina föräldrar? Min mamma är som min livlina, är det nåt jag inte vet/kan så ringer jag mamma i tron om att hon kan precis allting. Om inte annat så kan hon hjälpa mig att hitta en lösning på mitt problem ;) Hur som helst så fick vi igång bilen och kunde köra hem. Kom hem och möttes av en lite halvgalen hund som inte visste hur kan skulle bete sig. Jo, lite saknad har man nog varit trots allt. 
Här är min fina lillasyster. (Vet att bilden är suddig). Hon har även på sig sin fina tröja som hon fick av Julia i present! Trevlig familj som jag har så skulle Wilma iväg på dans då jag kom hem och mamma skulle duscha eftersom hon skulle iväg och jobba, så jag tog bilen och åkte iväg till min faster där även farmor var så jag fick träffa dom och mina kusiner! Sen åkte jag iväg och hämtade Wilma på dansen och gav henne kvällsfika. Pappa skulle tydligen jobba natt så jag och Wilma fick va ensam hemma. Då mamma hade farit till jobbet så gick jag och la mig. Var rätt trött haha. 
Idag vaknade jag av Wilmas väckarklocka så då var det bara att kliva upp eftersom hon skulle iväg till skolan. Snäll storasyster som jag är så gav jag Wilma frukost och skjutsade henne till skolan så mamma kunde gå och sova. Jag gav även mamma och Wilma ett gott skratt när vi åt frukost. Mamma sa någonting roligt precis när jag drack mjölk så jag började skratta och fick mjölk i hela ansiktet. Mammas kommentar: Nu är sölgrisen hemma igen. Undra om Daniel har det lugnt och skönt nu? 
Nu ska jag ta och plugga. Ska försöka skriva klart en uppgift, får se hur det går. Har även en gosig  katt som ligger bredvid mig på min dataladdare som blir varm och skön ;) 

Snart så
2012-10-22

En trött Lina har med hjälp av sin underbara pojkvän packat sin väska och hoppas nu att allt har kommit med och att ingenting är glömt. Lite är dock kvar att packa imorgon på morgonen innan jag åker men det står uppskrivet på en lapp så det ska nog gå bra. Hade inte Daniel hjälpt mig med packningen hade massa onödiga saker följt med hem + att jag hade glömt en massa haha. Tur att jag är tillsammans med världens bästa! 
Har haft rörelse hela dagen på skolan så är så himla trött! Önskar att jag hade sovmorgon imorgon men icket. Istället ska jag kliva upp tidigt på morgonen, packa det sista, åka in till Gävle, vänta en timme på tåget, åka tåg till Arlanda för att sedan sitta där i två och en halv timme och vänta på flyget, sedan flyga hem till Skellefteå, vänta en liten stund på Elin som ska hämta mig eftersom hon tydligen hade skola längre än vad det var tänkt, skjutsa hem Elin till hennes lägenhet, ta bilen och köra hem för att förhoppningsvis äta en god middag eftersom jag säkerligen kommer vara hungrig efter allt väntande. Förhoppningsvis ska Viktoria åka med mig hem också så slipper jag köra hem själv. :) Sen ska jag vara med Wilma heeeela kvällen! Så nu vet ni vad jag ska göra imorgon. Utan all väntetid så skulle det gå rätt fort att ta sig hem men nu tar det ju typ hela dagen. Åker halv nio hemifrån och kommer fram till mamma och pappa vid fem någon gång. Men ser framemot att träffa familjen, var ett tag sen sist! 
 

Grattis på födelsedagen älskade lillasyster!
2012-10-20

Idag fyller min lillasyster 8 år! Synd bara att jag inte kan vara hemma och fira... 
Hoppas att du får en jätte bra födelsedag Wilma, så ses vi på tisdag så får jag fira dig få istället! 

"Linorna"!
2012-10-18

Idag har vi haft musik heeela dagen. Men när alla sitter där och övar på sina ukuleles så hör man knappt vad man själv spelar haha. Men det är ju roligt ändå, vilket är huvudsaken!
Jag och Lina, (eller jag) säger att vi ska försöka ta en seriös bild på oss. Men ja, det gick ju som det gick som ni ser. Det slutade med detta: 
 Plus några bilder till. Det visar väl vårt rätta jag antar jag? Haha tur att vi tycker att våran humor är rolig iallafall. ;) "Linorna" kallas vi för på skolan ibland. Där den ena befinner sig är ofta den andra av oss också haha. 
Hade tur idag också, lärarförbundet va på skolan så jag fick lite böcker som jag egentligen skulle fått för ett år sen (?) då jag gick med i lärarförbundet. Fick dom aldrig då men nu har jag fått dom iallafall. Kan ju hoppas på att någon av de böckerna finns med på någon litteraturlista framöver ;) 
 

Snö
2012-10-17

Hos mamma och pappa snöar det, här regnar det. Det är ju nästan rättvist? Tur att jag snart åker hem! Om inte annat får Julia komma hit så kan vi roa oss med julklappen jag fick av henna förra året nämligen Magic Snow. Så kommer inte snön hit så har vi en nödlösning! :) 
 
 
 
 
 

Tisdag
2012-10-16

Plugg, plugg, plugg, plugg, jag är spyless! Men det går sakta men säkert framåt, som tur är! Skulle ju vara roligt med en dag utan plugg, men det får jag ta då jag kommer hem! Imorgon är det skola igen, och vi ska ha redovisning. Det är det rörelse som står på schemat, och vi har jobbat med en gruppuppgift där vi skulle hitta på en egen dans, vilket jag, Lina och Emma har gjort. Så förhoppningsvis går det bra imorgon. Bara vi blir godkända så är vi nöjd ;) (Tror att Lina och Emma instämmer?) 
Pratade även med Julia idag för att fråga om hon ville följa med till IKEA på fredag och får svaret: Ja, men då måste vi ju på toysrus också! Jamen självklart ska vi dit! Det är liksom ett måste då jag och Julia åker till Valbo ;) Mogna tjejer, jo visst ;). Roligt när vi spenderar längre tid inne på toysrus än på IKEA ;) Tur att vi har en anledning att gå dit denna gång, har nämligen lite beställningar hemifrån, vad jag ska köpa får ni veta senare! :) 

Så var helgen över
2012-10-14

Helgerna går så otroligt fort, och imorgon är det skola igen. Denna helg har bestått av plugg, och det känns fortfarande inte som att jag har åstadkommit någonting... Tror iallafall att jag är klar med musikuppgiften, sen är det bara bilduppgiften som måste göras men den får jag ta med mig hem till mamma och pappa. Min plan gick inte som jag hade tänk, nämligen att jag skulle vara klar med den innan jag åker hem. Men man kan väl inte alltid få som man vill? Hinner kanske börja lite smått på den här veckan, har bara skola tre dagar. Någon dag hade jag tänkt ta mig iväg till IKEA med Julia också. Någon där hemma som behöver någonting därifrån som inte tar så jätte stor plats så kan ni ju höra av er så kanske jag kan få med mig det i min väska ;) 
Bara 9 dagar tills jag åker hem! Synd bara att Daniel inte ville följa me :/  Men det får bli en annan gång! 
 

Höst
2012-10-12

Det blev en härlig höstpromenad med älsklingen idag. Mamma ringde precis då vi skulle gå ut, och när jag sa att jag inte riktigt hade tid att prata för att vi precis skulle gå så säger mamma: Så du ska vara nyttig idag och motionera? Hmm... Ja, jag hade tänkt det idag! ;) 
Min sovmorgon som jag hade tänkt ta idag blev inte så lyckad... Vaknade vid åtta av att dom bygger om uteplatserna precis nedanför vårt sovrumsfönster. Det roliga är att dom BARA bygger på morgonen och slutar där vid nio, tio tiden. Detta har dom hållit på med flera veckor nu, så snart borde dom väl vara klara? Tur det är lördag imorgon och att dom förhoppningsvis är lediga imorgon så jag slipper bli väckt ;) 
Ha en trevlig helg allihopa! 
 
 
 
 
 
 
 

Lycklig tjej!
2012-10-11

Idag då jag kom hem från skolan sa Daniel att han hade en överraskning åt mig. Snäll som han är så hade han köpt en vetevärmare till mig! Vet inte hur många gånger jag har sagt att jag har velat ha en, och har även önskat mig det i födelsedagspresent. Men nu kan jag alltså stryka det från listan. Tack älskling! Bilden gör inte direkt färgen rättvisa, den turkosa färgen är mycket finare i verkligheten. 
Har även fått mitt paket som jag hade beställt från bubbleroom. Hade beställt en jättefin klänning som jag ska ha på julafton :) 
På skolan har vi haft musik, rätt mycket musikteori och jag fattar typ hälften. Men det gör mig ingenting. Tycker ändå att musiken är bland det roligaste vi gör på skolan just nu. Tycker det är roligt att spela ukulele också. Speciellt då jag och Lina spelar tillsammans. ;) Alltså, vi är expert på trigga igång varandra så blir allting jätte roligt. Vad är oddsen att man ska träffa någon som är så otroligt lik en själv till sättet? Vi har lika sjuk humor båda två! ;)  
Nu tar jag (äntligen) helg! Ska bli skönt med sovmorgon imorgon. Men jag måste plugga hela helgen. Musikuppgiften som jag skrev på förra helgen måste jag börja om med. Har tydligen gjort helt fel. Men men, sånt är livet. Bara göra om och göra rätt. Förhoppningsvis så går det enklare och snabbare nu då jag förstår uppgiften ordentligt! :) 

Finn tre fel?
2012-10-10

Denna dag har spenderats med två av dom bästa, nämligen Lina och Emma! Dagen började med att jag och Lina åkte iväg till Willys för att handla lite, medan vi väntade på Emma som besökte sin vfu förskola. Jag och Lina hade några saker som vi skulle köpa, men vi borde nog inte handla tillsammans. Den ena ser någonting och utbrister "ååh vad gott det där vore" och den andra är lika snabb till hyllan för att plocka ner det i korgen. Jo nyttiga människor var det här.
Sedan åkte vi och väntade på Emma ett tag, men vi är ju ganska bra på fördriva tiden. Tillslut kom äntligen Emma och vi åkte iväg till Linas stuga, och gud så himla fin den var!!
Under dagen har vi alltså hittat på en egen dans som våra klasskamrater kommer få ta del av. Vi konstaterade när vi var klara att vi faktiskt hade arbetat riktigt effektivt, och inte bara "lekt" bort tiden som vi är rätt bra på annars. Jag menar, hur lätt är det inte att börja prata om annat istället för att göra skolarbete? Vi tre har rätt lätt för det... Blev en hel del prat idag också, men vi lyckades iallafall göra klart uppgiften! :) Sedan hann vi även med att ta lite kort. (Ett litet måste sådär, så vi kan ha lite fina minnesbilder!) Tur mina kompisar är lika knäppa som jag själv är! 
Så ska vi köra tillbaka till Gävle, kör fel, jag och Emma sitter och diskuterar om vilken väg vi ska åka, Emma påstår att jag hittar, vilket jag trodde att jag gjorde, men det gjorde jag inte. Eller jag visste vart vi var men inte riktigt vart vi skulle. Slutade med att vi hamnade mitt i stan klockan fyra då alla slutar. Mindre roligt men vi alla kom hem helskinnade med ett extra minne att skratta åt vid ett senare tillfälle ;) Jo, jag har verkligen underbara kompisar! 
 

Bild hela dagen
2012-10-09

Idag har vi haft bild hela dagen, och vi har skapat egna skulpturer med återvinningsmaterial och gipsbinda. Väldigt roligt faktiskt! Sen har jag och Lina roat oss med att göra en massa grimaser och är så lättroade att vi sedan sitter där och skrattar åt oss själva. Tänkte visa lite bilder från dagen!
Min skulptur. Jag har använt mig sugrör, bomull, frigolit och gipsbinda.

Medan vi väntade på att få gå på lunch...
Min färdiga skulptur.
Har haft en bra dag på skolan med en massa skratt. (Som vanligt!). Imorgon ska jag, Emma och Lina göra ett grupparbete, vi ska hitta på en egen dans så det lär nog bli en hel del skratt då med. Kommer bli en rolig dag med två utav dom bästa! 
 

Hallonsmoothie
2012-10-07

Inte den bästa bilden dock, men den får duga ;)
Fick för mig att jag skulle testa göra smoothie. Det gick utan stavmixer eller vanlig mixer. (Som det står att man ska ha på alla smoothie -recept. Gott blev det iallafall, tycker både jag och Daniel! :)
Ingredienserna till denna smoothie var banan, hallon och vaniljyoghurt. Har ni några bra smoothierecept så dela gärna med er! :) 

Ibland hinner man mer än vad man tror
2012-10-07

Idag har jag varit riktigt effektiv! Började dagen med att plugga, har skrivit en del på musikuppgiften, men har en del kvar. Tänkte kolla lite med läraren så jag vet att jag gjort rätt. Känns ju rätt onödigt att skriva en uppgift och så är allting fel och man måste börja om... Men förhoppningsvis har jag gjort rätt! 
Tvättid var det idag också. Någon som vill ge mig en tvättmaskin?! Skulle tacksamt tas emot. Jag och Daniel har konstaterat att vårat liv skulle bli såååå mycket lättare om vi fick en tvättmaskin. ;) 
Fortsatte dagen med att laga till en jättegod middag som jag har längtat efter att äta, nämligen hemgjorda biffar med potatis och gräddsås.
Jättegott var det! 
Efter maten fick jag för mig att jag skulle städa lägenheten, så damsugarn och skurhinken åkte fram. 
Effektiv dag, har hunnit med en hel del. (Enligt mig iallafall ;) ). Imorgon är det skola igen, drama står på schemat. Hoppas att det blir kul! 
 
 
 

Plugg plugg och lite mer plugg
2012-10-06

Denna bok har gjort mig sällskap idag. Har nu läst alla böcker till musikmomentet, så imorgon är planen att jag ska skriva den skriftliga uppgiften. Mitt mål är ju att jag ska vara klar med både musikuppgiften och bilduppgiften innan jag åker hem till mamma och pappa, men jag börjar bli lite smått osäker på om jag kommer hinna...

Förhoppningsvis så är jag klar med musikuppgiften (vilket jag borde bli om jag bara anstränger mig lite) och har börjat med bilduppgiften så är det iallafall inte jätte mycket att göra då jag kommer hem. Vet ju hur det brukar bli, jag släpar med mig en massa böcker hem, för att inte ens öppna dom då jag är hemma. Är så mycket annat jag vill hinna med istället. Men, blir jag inte klar med bilduppgiften så har jag inget val. Ska iallafall göra ett försök till att slippa släpa med mig massa böcker! :) Bara 17 dagar kvar nu tills jag åker hem!  
 

Bättre sent än aldrig?
2012-10-05

Hade lovat en bild på min poncho som jag virkade i somras. Såhär ser den ut iallafall! 

Så var det ju det där med att plugga...
2012-10-03

Varför blir det alltid så att när man sätter sig ner för att plugga så försöker man hitta en massa anledningar till att slippa. Det som skulle kunna gå rätt fort tar istället jätte lång tid eftersom man är så ofokuserad... Idag har jag iallafall lämnat in hemtentan som handlar om rörelse, så jag hoppas verkligen att den blir godkänd! Är inte helt nöjd med den, men jag håller tummarna att det går vägen! Sen skulle jag ha läst lite i en annan bok men det har inte blivit av, varför vet jag inte... Kanske borde läsa lite nu istället eftersom jag inte gjorde det tidigare idag! Om inte, får jag skylla mig själv att jag har mer att läsa i helgen! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tiisdag
2012-10-02

Har haft skola både igår och idag. Igår stod rörelse på schemat och vi dansade och hoppade runt hela dagen så jag var helt slut då jag kom hem haha! Så är jag och Lina så himla otränade att vi går runt idag och klagar på hur ont vi hade igår kväll efter lektionen haha! 
Idag har vi haft bild och vi har kollat på offentliga konstverk, och sedan arbetat utifrån det. En rätt rolig uppgift faktiskt. Så slutade vi en timme tidigare och då ska man väl inte klaga? Sen har jag och Lina ätit kakor och det blir man väl också lite gladare av? Gott var det iallafall! Någonting ännu roligare är ju att jag tar helg idag och har inte min nästa lektion förrän på måndag! 
Imorron blir det plugg, hemtentan ska in på fredag så jag tänkte göra klart den. Så ska jag läsa lite böcker hade jag tänkt. Hur det går, det är ju en annan sak. Det är tanken som räknas va? 
22 dagar kvar tills jag åker hem och får träffa mina småsystrar igen. (Som inte är så små, snart har väl Wilma vuxit om mig också!) 
 

RSS 2.0