Idag!
2011-09-30

Idag så åker jag och Daniel ner till Stockholm och sen vidare till hans mamma! Ska bli skönt att komma bort från lägenheten ett tag och få byta miljö lite!

Så vänta er inte något bloggande i helgen, för de lär ja nog inte ha tid med.

Och vill ni veta en annan bra nyhet?? Eller ja, ni får veta vare sig ni vill det eller inte, men iallafall så har jag fått den vfu platsen som jag ville ha! Så när vi ska göra våran verksamhetsförlaga utbildning så ska jag vara på en förskola här i Norrsundet, precis som jag ville!

Ni får en söt bild på min lilla katt som sov så gott på min dataväska när jag va hemma hos mamma och pappa!


Torsdag
2011-09-29

Usch vilken seg vecka! Älsklingen är på jobbet, jag har ingen skola, inget plugg, och absolut INGENTING att göra! Jag ska väl inte klaga, på måndag börjar nästa kurs så då blir det väl att sätta igång att plugga igen. Men det skulle faktiskt inte skada med lite grann att göra iallafall, börjar bli lite rastlös haha.

Imorgon ska jag och Daniel åka ner till Stockholm, och vi ska hälsa på hos hans mamma! Ska bli kul! Så ska vi även träffa Daniels kompis och hans tjej.

Nä, om man kanske skulle äta lite lunch, och sen hitta på nåt vettigt. Ska fortsätta sticka mina tofflor som jag har börjat sticka på, och när de är klara ska jag lägga upp en bild. Men det kan ju dröja ett bra tag, beroende på hur mycket tid jag lägger ner på att sticka. Sen klockan ett ska jag tvätta så att tvättunnan blir tom! (Iallafall för ett tag.)

Ha en bra dag allihopa!


Bilder!
2011-09-26

Okej, här kommer bilderna som jag sa att jag skulle lägga upp. Vi kan ju börja med två bilder från i fredags då jag bakade!



Daniel tyckte att mina bullar blev goda iallafall, och det tyckte ja me! De passade alldeles perfekt till vår cykelutflyk som vi gjorde i lördags. Vi cyklade sammanlagt 1,4 mil, så det kändes lite i benen då vi var hemma igen, eftersom jag inte cyklat på flera veckor! Här får ni lite bilder.


Vi cyklade till en badstrand, där vi stannade och fikade.


Bullpåsen som fick följa med!
Det var rätt varmt ute, trots att det är slutet på september. Man fick lust att bada, men jag och Daniel insåg att den lusten skulle försvinna rätt så snabbt så fort man stoppade ner fötterna i vattnet. Men jag är ju som jag är, så jag var ju bara tvungen att testa. Sååå.....





Jag erkänner, det va kallt!!!! Men det är ändå ovanligt varmt för att vara september, snart oktober!

Vi fortsatte cykla, och då vi kom till Berby så bestämde vi oss för att köpa glass.


Och sen lite reklam för högskolan! Detta fina sadelskydd fick vi i "välkomstpresent" då vi började i augusti.


En härlig dag med sol och 20grader varmt ungefär!

Imorgon så..
2011-09-23

Idag har jag bakat bullar och gissa vem som blev glad när han kom hem från jobbet? Kan ge er en liten ledtråd. Min sambo! 
 Annars händer det inte så mycket här i Norrsundet.

Imorgon blir det cykelutflykt, och då ska vi ta med oss kameran så då kommer det bilder sen! Om det blir några bra bilder vill säga haha. Men det visar sig. Håller bara tummarna på bra väder, och att det inte ska va allt för kallt.

Äntligen
2011-09-22

Idag har vi haft seminarium på vår första kurs "perspektiv på förskolläraryrket", så jag hoppas att det gick bra. Kom hem vid halv tre och då passade jag på att skriva klart de sista uppgifterna som ska lämnas in för den här kursen! Känns skönt! Så nu är jag ledig fram tills onsdag nästa vecka.

Sitter och väntar på att Daniel ska komma hem från jobbet så att vi kan äta middag, börjar vara hungrig. Sen är det snart dags att gå till tvättstugan igen för jag är duktig och tvättar!

Imorgon kanske det blir att baka någonting gott, för jag och Daniel funderar på att göra en cykelutflykt på lördag om det är bra väder, vilekt det enligt yr. no ser ut att vara! Så det är bara hålla tummarna och hopps på det bästa!

Idag har jag även handlat lite garn för jag ska sticka tofflor! Hur det går får ni veta med tiden haha. Nä, om man ska lämna datorn och göra nånting vettigt.

Dålig uppdatering?
2011-09-21

Lite dålig uppdatering från min sida, MEN det beror på att jag har varit så duktig att jag skjutit upp att skriva frågor till ett seminarium som vi ska ha imorgon, så jag har varit tvungen att plugga. Men nu är jag klar och jag hoppashoppashoppas att jag har gjort rätt. Imorgon har vi seminarum på våran kurs som vi läser nu, och på onsdag har vi kursavslut, sen är jag färdig med min första kurs på högskola! Jubla ska jag inte göra föränn jag vet att jag är godkänd och att jag klarat kusen haha. Men förhoppningsvis så går det bra!

Nu sitter jag och väntar på att älsklingen ska komma hem från jobbet, så ska vi äta middag. Makaroner och korv blir det idag. Middagsförslag tas tacksamt emot. Börjar bli lite less på fiskpinnar och mos, köttbullar och mos, spaggeti, och alla andra "vanliga" maträtterna som vi äter jämt känns det som. Men fantasin står still, så har ni någor bra förlsag så säg!

Snart dags att åka hem
2011-09-18

Ikväll blir det att sägtta sig på tåget och åka ner till Gävle igen. Har haft en härlig vecka hemma med familjen!

I fredags var jag i stan, och var först med Elin på hennes teckenspråkslektion för att friska upp minnet, och då blev jag ännu mer sugen på att fortsätta med teckenspråk! Så när jag känner att jag har tid och ork, ska jag leta efter nåt ställe i Gävle där jag faktiskt får användning av det jag lärt mig, och även lära mig massa nya saker! Sen var jag med Elin på stan en stund innan hon skulle tillbaka till skolan igen. När Elin hade gått så gick jag en stund själv på stan, och sen kom Amanda dit, så gick vi och fikade. Och oj vad jag har saknat alla skratt med henne! Efter jag hade träffat Amanda så passade jag att träffa två av mina kuisner, Kattis och Sanna.
Sen efter jag hade träffat dom så kom Julia, så åt vi middag tillsammans och sen såg vi på bio. Vi såg jag saknar dej, en väldigt bra film måste jag säga!
Kan ju säga att jag var väldigt trött då jag kom hem på kvällen efter att ha varit i stan HELA dagen!

Igår så var jag hemma med mamma och Wilma, sen så åkte vi iväg till farmor och farfar för att träffa dom, och där fick jag även träffa fyra andra kusiner. (det gäller att träffa så många man kan då man väl är hemma). Sen på kvällen så kom  Louise hit och det är alltid lika trevligt.

Så min vecka här hemma har bestått av att umgås med familjen, och även träffa lite kompisar!

Imorgon får jag träffa älsklingen igen då jag kommer hem från skolan och han har slutat jobba!


Livet rullar på
2011-09-15

Livet rullar på som vanligt här hemma i norrland. Dagarna tillbringas med Wilma, som är hemma från skolan med feber och öroninflammation. Skulle inte förvåna mig om jag också fick det sen då jag åker hem till Norrsundet. Men det problemet får man väl ta då helt enkelt. Men vill helst hålla mig frisk veckan som kommer, eftersom vi har seminarium då.

Imorgon ska jag nog åka in till Skellefteå och kanske träffa några kompisar, och mest troligt se bio med Julia. Hoppas bara att det blir av!

Det är lite halv taskig uppdatering i veckan, datorn prioriteras inte i första hand nu då jag bara ska vara hemma några dagar.

Idag har jag även suttit och försökt få tag i lite böcker som vi behöver till nästa kurs. Har hittat flera på blocket, men då jag mejlar annonsören så säger dom att den redan är såld. Varför inte ta bort boken från anonnsen om den är såld för?! Sånt kan göra mig väldigt irriterad!

Ha de bra allihopa!




Tillbaka till Norrland
2011-09-13

Nu är jag hemma igen. Hemma hemma, hos mamma och pappa. Har ingen skola på hela veckan, så tyckte det var lika bra att passa på att åka hem medans jag ändå hade möjligheten. Så igår satte jag mig på nattåget och imorse halv sex var jag framme. Har ont i hela kroppen efter att ha suttit på en sittplats i flera timmar och försökt att sova. Men jag lever, vilket är huvudsaken!

Känns att det är mer höst här uppe än nere i Gävle, det är lite ruggigare här.

Nu ska jag ta och sätta mig i soffan och se på tv med lilla Wilma som är sjuk. Hon hade tydligen sagt till mamma igår att hon önskade att jag kunde komma hem idag, och vad säger man, ibland slår önskningar in! (Hon visste inte om att jag skulle komma hem)

Gävle idag
2011-09-10

Idag så blev det en tur in till Gävle för mig och Daniel. Vi skulle åka till dollar store, för enligt mina tidigare upplevelser så är det en väldigt bra affär, men den vi kom till idag var helt värdelöst. Kändes lite onödigt att åka dit faktiskt. Sen så var vi inne i Gävle och letade efter en ryggsäck eller en rullväska till mig som jag kan ha då jag åker hem, hade dock inte bestämt mig för vad som var bäst. Det slutade iallafall med en ryggsäck, kändes som att det var det mest smidiga alternativet då jag ska åka tåg och sånt. Om jag ångrar mej eller inte, det lär väl visa sig!

Sen så skulle vi käka pizza inne i Gävle, vilket också blev en liten besvikelse. Pizzerna där vi åt var inte alls goda! Men aja, man lär sig av sina misstag så där lär vi ju inte äta igen!

Nu är jag rätt trött efter att ha varit borta hela dagen och sprungit runt i affärer. Och det är den 10 september, men idag har det varit över 20 grader varmt ute! Vad är det som händer med världen?! Har då aldrig varit med om att det varit så varm i september... Men värme ska jag inte klaga på, för värme gillas!

Nu ska jag bara ta det lite lugnt och lägga mig på soffan och se om et är någonting bra på tv. Om inte annat så har jag faktiskt en bok att läsa till skolan som jag tror ska vara utläst på måndag (vilket den inte kommer vara) men jag ska göra ett försök och läsa så mycket jag hinner!

Hoppas ni har haft en bra lördag, för det har jag!


Grattis kusin!
2011-09-09

Idag fyller min äldsta kusin 20 år! Grattis till honom!

Jag borde ta och läsa lite böcker som jag ska ha läst till skolan så det ska jag sätta mig med nu, och sen ska jag ta och städa lite i lägenheten. Imorse hittade jag även mina hörlurar till min mobil som har varit borta ett tag och som jag har letat efter, men nu är dom äntligen hittade! Det är lätt att lägga dom på ett bra ställe, som man kanske inte tycker är lika bra då man inte hittar det.

Har gjort en ny kategori på min blogg, min vardag, och det är väl där de flesta av mina inlägg kommer hamna, eftersom att det är det jag mest skriver om, min vardag och det som händer i mitt liv här och nu.

Nä, om man skulle ta och göra någonting vettigt medan jag väntar på att min älskling ska komma hem från jobbet, vilket lär dröja typ sex timmar men ändå... Kanske ska ta mig ut på en liten promenad sen, bara det inte regnar för det ser lite grått och mulet ut på himlen! Men det får tiden utvisa, prio nummer ett är iallafall att läsa lite studentlitteratur som ska vara färdigläst på måndag!
Ha en bra fredag allihopa!

Torsdag!
2011-09-08

Idag har det inte hänt så jätte mycket i denna lilla håla. Jag har ringt och pratat med en av mina bästa vänner i telefon och vi pratade i nästan 40 minuter om allt och ingenting. Jag saknar dej Julia! Det måste nog ha varit dagens höjdpunkt, blir så glad att höra att vännerna finns nära även fast det är flera mil hem!

Jag har tvättat idag, och jag måste säga att det är kul att få göra någonting, håller på bli tokig på att bara sitta i lägenheten! Speciellt när man inte är på skolan så ofta. Så att ha ett "måste" att göra är faktiskt rätt skönt.

Igår var jag på högskolan och då pratade vi om förskolans historia. Sen fick jag även umgås med mina nyfunna vänner, vilket var roligt! Som sagt, skönt att komma iväg från lägenheten ett tag. Inte för att jag inte trivs, för det gör jag, men det blir lite lång tråkigt i längden att bara sitta och inte göra nåt speciellt. Jag är rätt van vid att det händer någonting ganska ofta. jag är iallafall inte van vid att det är tyst! Och sitter manvid datorn så brukar det komma en katt och lägga sig på tangentbordet som också vill va med, men här har jag ju varken katt eller hund. Skulle va mysigt med en liten hund! Men det får vänta tills man har mer tid och pengar.

Jag bjuder på två (jättesnygga!) gamla bilder på mig och min underbara kompis Julia!





Bara för att jag saknar dej och att du är underbar och en av dom bästa!

Här är en nyare bild på mig och Julia!

3 år
2011-09-06



3 år tillsammans med världens finaste <3
(mina studentbilder är typ de enda bilder jag har på datorn så ni får nöja er med de)

Dagen har bestått av att jag skrivit en uppgift som ska lämnas in till skolan om förskolans värdegrund. (känner mig duktig som har gjort klart uppgiften) Ska bara kolla om jag ska ta bort eller lägga till nånting på den innan jag skickar in den. sen har jag pratat med mamma som jag gör typ flera gånger per dag, men mamma är alltid mamma och jag klarar mig inte utan henne så tacka telefon och skype! (skype använder jag dock mest till att ha kontakt med min minsta lillasyster Wilma som jag saknar!) Sen har jag legat i soffan och läst lite studentlitteratur. Insåg precis då jag pratade med mamma att jag hade missat ett helt häfte med massa papper som jag också ska ha läst till imorgon. Så det är väl bara att sätta igång!

Då var det måndag igen...
2011-09-05

Igår var det soligt och fint ute, 26 grader varmt så jag ska inte klaga på att det är höst riktigt än! Jag och Daniel tog en promenad ner till havet, vilket var härligt!



Idag har jag varit på högskolan hela dagen, och haft föreläsningar om förskolans läroplan, samt barnkonventionen. Imorgon är vi lediga, beroende på hur man nu definerar ordet ledigt. Jag har ju ett x antal böcker och ett x antal sidor som jag måste läsa! Så jag ska bara ligga på soffan med en bok (om det nu inte är sol och varmt för då sitter jag nog på balkongen) haha.

Nu ska jag sätta mig och se lite på tv, är rätt så trött efter denna dag.

Tack för alla kommentarer också! Det värmer att ni läser min blogg och kommenterar! Blir så glad då :)


Lördagsmys
2011-09-03

Idag har varit en fin och varm dag. Har suttit ute i solen och läst lite böcker som vi ska ha läst till skolan. Jag älskar att våran balkong ligger i solläge HELA dagen och att det är näst intill vindstilla där. Då kan man verklingen ta vara på de sista varma dagarna som är kvar!

Det blev även en härlig promenad ner till havet, men tyvärr så blåste det där nere så det var inte jätte vamt...

Till middag blev det kebabkött och pommes. Här får ni lite bilder på hur fint och mysigt vi har det i lägenheten ikväll!






Idag är det fyra år sen min älskade mormor gick bort... Så mina tankar går till henne och ljusen lyser för henne! Jag ÄLSKAR dej MORMOR! <3


Vaniljbullar
2011-09-03



Så blev mina vaniljbullar som jag bakade igår. Dom blev godkända av älsklingen iallafall, så nu är det bara att komma och fika!

Uttråkad
2011-09-02

Usch vad jag hatar att va själv hemma! Finns ju absolut inget att göra. Okej, nu ljög jag lite grann... Har ju lie stundetlitteratur jag måste läsa, sitter bara och funderar på vilken bok jag ska börja med. Kanske ska ta en bok och sätta mig på balkongen och läsa? För idag är det soligt och fint väder ute!

Idag har jag även bakat vaniljbullar. Hur dom smakar får älsklingen avgöra då han kommer hem från jobbet där vid fem någong gång. Förhoppningsvis så smakar dom bra!


Är det höst nu eller?
2011-09-01

Nu är det första september och överallt hör man att det är höst. Men sommaren då? Vart tog den vägen? Tycker den försvann lika fort som den kom... Men det är sol ute, så trots att det inte är jätte varmt så är det ju inte iskallt heller. Fast när termometern står på 7 grader på morgonen så är det ju höst kan man säga.

Idag har jag varit inne på högskolan för att ha lektion. Men det går absolut inte jämföra med att ha lektion på gymnasiet. Det är inte alls samma sak. Vet inte riktigt vad jag ska jämföra det med faktiskt. Men det känns som att det är väldigt mycket plugga hemma, även fast jag inte är distansstudent. För imorgon är jag också ledig, precis som igår. Men det är ju skönt, om jag bortser från att jag hatar att vara själv. Det är inte min grej. blir uttråkad efter typ en timme. Tur att jag har massa böcker som jag ska läsa i denna kurs så det kan jag ju alltid roa mig med haha.

Imorgon funderar jag på att baka vaniljbullar, får se om orken sitter i imorgon då jag vaknar!

Nu sitter jag och väntar på att Daniel ska komma hem från jobbet. Han borde komma snart kan jag tycka. Plättar står på matsedeln till middag idag, inte min favorit men det funkar. 

Hoppas allt är bra med er alla som läser min blogg!

Slänger in en bild som Louise tog på mig när sommaren just börjat, en fin dag då solen lyste och vi ville att det skulle vara varmt. Så med solen i ögonenen och vinden som blåste lite småkallt bestämde vi oss för att vi skulle ta sommarkort!


 

RSS 2.0