Lite fattigare
2011-10-30

Då var man lite fattigare efter att ha beställt böcker till nästa kurs som vi ska läsa. Förhoppningsvis kommer jag ha användning av dessa böcker som jag nu suttit och beställt! Men det hoppas jag, för det verkar som att denna kurs kommer bli jätte intressant, sen ska vi även ha vår VFU (praktik) i denna kurs! Det kommer bli suuuper!

Nu är mamma, Elin och Wilma här också! Så lägenheten är full med saker, men det är bara roligt. Synd bara att Wilma är jätte förkyld, men förhoppningsvis så går det snart över! Imorgon ska vi in till Gävle för att shoppa, har två stycken här hemma som har tänkt handla hur mycket som helst känns det som haha. Men det ska nog bli roligt. Wilma ville bara gå på leksaksaffären, sen sa hon att hon och Daniel kunde åka hem, men Daniel vill inte ens följa med haha. Samma sak då vi var ute och gick idag, jag Elin, Wilma och mamma, och vi nästan är hemma och bara ska gå förbi konsum och handla lite, så säger Wilma "Jag går hem till Daniel istället". Hennes stora idol!

Nej, nu ska jag vara lite social, och sen ska jag kolla på tv. Sen blir det tidig läggdags så jag orkar shoppa imorgon! Vi ska även en sväng förbi IKEA, och toysrus!


hmmm
2011-10-28

Orkar inte komma på en bra rubrik. Känner mig lite halvtrött faktiskt. Idag har jag och Daniel städat lägenheten, sen har jag pluggat, så nu har jag gjort klart alla uppgifter i denna kurs. Sen har jag bakat bullar också, så nu är jag redo att mamma, Elin och Wilma kommer imorgon!

Jag borde också beställa massa nya böcker till nästa kurs, men känner inte riktigt att jag orkar det, sen kostar det en massa pengar. Man kan ju alltid sitta och kolla på blocket, vilket jag gjort nu så vi får se om någon svarar och säger att de vill sälja sin bok till mig. Annars får jag sitta och beställa helt nya böcker och se 1200 kr försvinna lite fint. Men det är väl bara gilla läget gissar jag. Så är det då man är student. Men jag får väl se om de svarar innan helgen är slut, annars får jag beställa nya böcker så jag har dom till v.45 då min tredje kurs börjar. Tänk, snart har vi läst klart två kurser!

Sitter och halvtittar på idol nu, hade hoppats att Daniel ville titta med mej, men icket. Han är social med Marcus på skype istället så jag får sitta här ensam och kolla. Men det går bra det med. Ska göra en tidig kväll så det blir morgon fort så dom äntligen kommer! Det ska bli så himla kul!

Ha en bra helg för det ska jag!

En dag i Gävle
2011-10-27

Idag har jag och Daniel varit inne i Gävle för att handla lite saker, samt åkt runt lite. Vi hittade inte allt vi skulle handla, men vi fick med oss lite impulsköp hem, så vi kan ju säga att vi handlade allt vi skulle, eller?

Eftersom det var en lite seg morgon och vi inte kom iväg sådär jätte tidigt, så kom vi inte hem föränn halv fem och då var det dags för middag, så har jag inte hunnit göra speciellt mycket idag. Har ringt och prata med farmor och gjort en intervju med henne till ett skolarbete, sen pratade vi om lite annat också! Allid lika trevligt. Sen har jag försökt skriva ihop intervjun lite snabbt också.

Jag har också tjuvbörjat lite med julen och köpt tomteskum! Hur gott som helst, och man måste passa på att äta de nu medan de finns, eftersom de bara finns under den här tiden på året! Tur för mig är att Daniel inte gillar tomteskum, så jag får ha min godispåse helt för mig själv!

Hur gott som helst!

Nä, nu ska jag kolla lite på tv, och sen sovaa! För imorgon har jag en fullspäckad dag. Ska plugga, tvätta, baka, och städa lägenheten för på lördag kommer äntligen mamma, Elin och Wilma! Jag längtar!

Var inne på min systers blogg lite snabbt också, och fi se den här bilden:

Jag saknar min fina underbara kompis Louise! Hon som jag alltid har umgåtts med, sen jag var liten! Nu är det en massa massa mil till henne, och det är inte alls roligt... Men vänner finns alltid, oavsett milen emellan!
Den här bilden tog vi i våras. Det blåste svinkallt och det var iskallt i vattnet. Men bilder skulle vi ju ta, så det här är en av dom!

Tröttare än tröttast!
2011-10-26

Idag klev jag upp klockan fem, vilket jag inte riktigt är van vid, och det har lett till att jag typ har gått i sömnen hela dagen. Lina Karlsson = zoombie! Varför klev jag då upp så tidigt? Om ni nu är intresserade av att veta det, men annars kan ni ju bara sluta läsa. Iallafall så skulle jag iväg till skolan, och skulle inte hinna dit i tid om jag tog en senare buss än den som gick 06.25. Så jag var på skolan halv åtta imorse!

Sen har vi varit ute HELA dagen, sprungit och lekt massa olika lekar som vi kan leka med barnen sen, cyklat en massa på en obekväm cykel. Därav anledningarna till att jag typ inte är människa nu. Så det blir nog en tidig kväll för mej! Tur att min älskling har kommit hem nu så jag slipper vara själv, och jag har nån som tar hand om mig!

Och vet ni vad? Igår kom dom och fixade våran diskmaskin, så nu är det slut med handdiskning!!! Damsugaren funkar igen och sakerna är på väg mot det bättre.

Imorgon ska jag och Daniel in till Gävle och handla lite saker, bland annat en luftmadrass så mamma, Elin och Wilma har någonstans att sova. Sen ska vi handla lite andra småsaker också. Eller okej, det är väl mest jag men Daniel är snäll och följer med. (hoppas jag iallafall) haha.

Nä, nu ska jag bara ta det lite lugnt, för som sagt, är jag hur trött som helst! Och imorgon ringer inte väckarklockan klockan fem i denna lägenhet kan jag lova!

Ingenting verkar funka...
2011-10-24

Precis som rubriken säger, ingenting verkar fungera idag! För det första har jag suttit inne precis HELA dagen bara för att vänta på en rörmokare som skulle komma och byta blandare i kranen i köket och koppla in våran diskmaskin, men som INTE kom.... Varför kan man inte höra av sig om man får förhinder?! Nä, inte okej! Då är det bara ringa och klaga och hoppas på att de snart kan fixa diskmaskinen åt oss...

Sen så åt jag middag, och efter det skulle jag damsuga lägenheten. Tror ni damsugarn ville funka? Eller okej. Den fungerar, den lever om som jag vet inte vad men den suger inte upp minsta lilla bås! Så nu har jag ringt till Daniel som har lovat att köpa damsugarpåsar imorgon så får vi se om det är det som är problemet. Annars så köper jag en ny damsugare!

Nä, usch vad irriterad jag är. Tur att min älskling kommer hem imorgon!! <3


Snart är jag klar med pluggandet också. Har snart läst halva boken med en båt på framsidan som ni såg en bild på i förra inlägget. Den är inte så tråkig som jag först trodde. (tur det) Men den är fortfarande inte bra. Sen stor det massa saker på norska också, som att jag skulle förstå det?

Hoppas ni har haft en lite roligare dag än vad jag har haft! Imorgon ska jag till skolan och göra färdigt en gruppuppgift, samt ha något möte på skolan med min handledare. I mailet stod det att vi skulle bekanta oss med våra handledare, men jag har ju redan träffat min handledare några gånger, så vad vi ska göra på träffen imorgon vet jag inte. Hoppas att den inte håller på allt för länge bara!

Förresten, nu är det bara 5 dagar kvar till mamma, Elin och Wilma kommer!!

Bilder från skolan!
2011-10-23

Hejsan Hoppsan. Denna helg börjar lida mot sitt slut. Eller okej, jag ska inte till skolan föränn på tisdag men det är söndag idag = helgen är slut. Vad har jag då hittat på i helgen här i min ensamhet? Jo, pluggat, pluggat och pluggat lite till. Och nu ett x antal timmar senare så är jag fortfarande inte klar. Eller okej, jag anser mig nästan klar med min slutuppgift. Med min artikelredovisning är jag klar, med mina intervjufrågor till min handledare är jag klar, ska bara renskriva det. Vad har jag då kvar? Jo, skriva intervjufrågor från en aptråkig bok, sedan läsa ut HELA den boken = Daniel ska vara glad om han har en levande flickvän då han kommer hem igen! Sen så ska jag kolla igenom och fixa lite till på min slutuppgift så den blir så bra som möjligt!

Men nu så ska ni få se lite bilder på vad vi har haft för oss på skolan i denna kurs!

Vi fick en gruppuppgift som handlar om friluftsteknik, så jag och min grupp (TEAM LEMLA) som vi kallar oss, fick i uppgift att lära de andra att bygga vindskydd. Så vi tog oss ut för att testa på detta själva. Vi hittade inga bra slanor att bygga med, så vi tog vad vi hittade, därav ingen bra kvalite på vårat vindskydd!

Men det fungerade, detta var dock bara provisoriskt och vi hade inte jätte mycket tid på oss innan vi skulle befinna oss på en föreläsning med skolan!

En annan dag då vi var ute med skolan så fick vi i uppgift att täcka en hel vit duk med material från naturen.

Vilket resulterade i Team Lemla gubben!!

En annan dag var vi också ute i skogen. (Vi läser en kurs som heter "Natur, miljö och utomhuspedagogik" så nästan alla lektioner som vi har är utomhus)  Då byggde vi ett litet hus i skogen till vättern. (Om det va så den hette, kommer inte riktigt ihåg.) Så här såg vårt hur ut iallfall:


Fint va?

Det är typ det vi roar oss med på skolan för tillfället. Är ute i naturen!

Men när jag är hemma så roar jag mig med det här:

Kul va? Om någon känner att ni vill läsa någon av mina böcker och tala om för mig vad det står så säg till! Vill nån läsa den där blå boken med en båt på framsidan så får ni jätte gärna göra det! Den kommer ta död på mig... Meeeen det är väl bara sätta igång och börja läsa! Och skriva intervjufrågor och hitta fem andra frågor och..... Listan kan göras lång! Varför gjorde jag inte detta tidigare?! Nä, dags att sätta igång, önska mig lycka till och håll tummarna att jag är levande då jag är klar!

Plugghelg
2011-10-22

Hejsan hoppsan!
I helgen är jag ensam hemma, eftersom min älskling har åkt till Stockholm, och kommer inte hem föränn på tisdag kväll någon gång. Så jag passar på att plugga eftersom jag inte har så mycket annat för mig. Har som mål att bli klar med de flesta uppgifterna i den här kursen, eftersom att mamma, Elin och Wilma kommer på en vecka och då har jag ingen lust att plugga! Så jag pluggar på för fullt nu och hoppas på att bli klar.

Därför borde jag sluta blogga, gå in och äta lunch så jag får lite mer energi och sen fortsätta skriva på min slutuppgift. Önska mej lycka till!


Finaste Wilma
2011-10-20

Idag är det min lillasyster Wilmas födelsedag. och vet ni vad? Nyss va hon jäääätte liten och idag är hon sju år! Vart har tiden tagit vägen? Jag minns så väl då Wilma föddes. Då två syskon plötsligt blev tre. Då jag och Elin fick följa med mormor och morfar till bb och titta på henne då hon bara var några timmar gammal. Så söt liten bebis har jag aldrig sett! Och kan ni gissa nån som var gladare än mig då min lillasyster fick komma hem. Då hon va hemma och jag fick ta hand om henne och sköta om henne. Nu är det sju år sen, och Wilma är en av mina bästa vänner, trots att hon bara är sju år. Men det gör mig ingenting. För syskonband är starka, och även om det är 60 mil emellan oss nu, så är vi nära ändå. Det enda som gör lite extra ont i hjärtat är att jag inte kan vara hemma och fira hennes födelsedag. Men ringt och grattat, det har jag gjort! Det första jag gjorde klockan sju imorse då jag vaknade!

Här kommer lite bilder på Wilma, när hon var kring 3 år!


Jag måste säga att jag älskar den bilden! En av mina favoriter från när Wilmis va liten!


Lika mongo som vanligt?


Wilmas treårs dag!

Jag älskar dej lillasyster!


Snart helg!
2011-10-19

Man blir så himla seg av att bara ha skola en dag i veckan. Det känns verkligen jätte jobbigt att pallra sig upp ur sängen och iväg till skolan, även fast det egentligen inte borde vara något problem eftersom man får vila alla andra dagar.

Idag har vi varit ute hela dagen, och någon dag ska jag lägga in lite bilder på vad vi gör på skolan. Så får ni se hur det är att plugga på högskola!

Imorgon ska jag bara in till skolan för att skriva en gruppuppgift, sen tar jag helg. Och jag känner på mig att den här helgen komemr bli väldigt dryg! För på fredag åker älsklingen till Stockholm och då blir jag själv till på tisdag. Men det ska nog gå bra. Kan ju roa mig med att skriva alla uppgifter som jag har i skolan. Så KAAANSEE jag blir klar. Sen kan jag ju alltid städa lägenheten så den är fin då mamma, Elin och Wilma kommer! Snart räknar jag dagarna! Eller okej, det gör jag redan. Men det ska bli så kul då dom kommer!

Sen ska jag ta och skaffa mig ett fritidsintresse. Nån som har nåt bra förslag? Är less på sitta i lägengeten så det känns som jag behöver någonting att göra. Så, är tacksam för förslag!

Nu ska jag se om det är någonting bra på tv, och sen göra en tidig kväll så jag är pigg imorgon då jag ska träffa mina fina vänner som jag lärt känna här nere i Gävle!

Ha de bra!

Ska jag skratta eller gråta?
2011-10-17

Vilket misslyckande alltså. Jag och Daniel var inne i Gävle idag för att köpa internatsladd och några saker som jag inte vet vad de heter men som man spikar fast sladden med iallafall. Hur som helst så köpte vi det och när vi kommer hem ska vi fixa det där. Internet sladden är lite för kort, de sakerna som man spikar fast sladden med är för stora. Bra jobbat eller? Men internet sladden går använda, vi behöver bara köpa nya såna där saker som jag inte vet vad de heter haha.

Annars händer det inte så mycket här i mitt liv. Borde plugga, men motivationen är på noll. Men jag ska ta tag i det. Imorgon. Imorgon ska jag även träffa min handledare som jag ska ha på praktiken! Jag skulle ha gjort det förra veckan, men då var hon sjuk, så får hoppas på att allt flyter på imorgon! Nä, imorgon får det bli en pluggdag helt enkelt. Har till på söndag på mig att göra klart en av uppgifterna, och jag har bara skola på onsdag så det ska nog lösa sig.

På fredag ska älsklingen åka till stockholm och kommer inte hem föränn tidigast TISDAG! Såååå om nån av ni där hemma känner att ni har lite att göra så finns jag här. För jag är KOMPISSJUK! Då vet ni. Om ni har pengar över som ni inte vet hur ni vill spendera och känner att ni vill åka söderut!

Det var väl allt härifrån. Hej så länge!

JAAAA!!!!!
2011-10-12

Nu är det BESTÄMT! Resan är BOKAD och den 29 kommer mamma Elin och Wilma hit!!!! Det ska bli så kul, speciellt eftersom att Elin inte har sett lägenheten än. Då ska vi även fira Wilma eftersom jag inte är hemma på hennes födelsedag. Jag längtar!!!

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Dagen började med att jag hade tvättid, så det var bara att springa fram och tillbaka till tvättstugan, men det gick bra haha. Sen klockan ett så skulle jag träffa min LLU, (min handledare till min praktik, eller som de kallas, VFU) och när jag kommer till förskolan så visar det sig att hon är sjuk... Men jag ska dit på tisdag istället. Sen när jag kom hem så pluggade jag lite grann, inte för att det gick så bra men ändå. Jag försökte ju. Ska plugga mer i helgen och hoppas på att det går bättre då. Sen Skypade jag lite grann med Wilma och mamma, och sen var det dags att börja med middan. Torsk och potatis blev det idag, mums!

Nu ska jag bara ta det lite lugnt, trodde jag hade mer att läsa till skolan än vad jag egentligen hade, eller ja, jag har ju saker att läsa, men det kan jag läsa imorgon och i helgen och nästa vecka. (Nej jag skjuter inte fram saker)

Imorgon blir det att vara utomhus, samt förbereda redovisning inför fredag då vi ska vara ute hela dagen! Åhh vad jag hoppas att det ska vara bra väder så man verkligen kan njuta! Men som sagt, har man bara rätt kläder på sig så är det skönt att vara ute. I helgen kanske det är dags för en promenad ner till havet?


Älskade gulliga lillasyster som ätit blåbersbulla? Snart är du en stor tjej, och läsa kan du snart också. Storasyster saknar dig!


Saknar
2011-10-09

Inatt drömde jag att jag va hemma, med min familj, mina vänner, husdjuren, släkten osv. Jag har alltid varit en person som är väldigt familjekär, och jag har alltid uppskattat att vara med familjen. Och nu börjar det sakta men säkert komma ikapp. Längtan efter att bara få vara med alla där hemma. Men det går ju inte, eftersom jag befinner mig över 60 mil hemifrån. Men alla där hemma, JAG SAKNAR ER!

Jag saknar att bara gå över gräsmattan för att träffa mina fina grannar. Jag saknar att bara behöva ringa ett telefonsamtal och säga: Ska vi träffas? Jag saknar att bara sitta och kolla på alla bolibompa program med min fina lillasyster Wilma, och evigt tjata om vi inte kan få byta kanal snart tills vi får ett efterlängtat ja, med en kommentar efter "vi kan ju kolla vad som finns på sf-kanalen". Jag saknar min andra lillasyster Elin som hellre är borta än hemma, som jag alltid bråkade med, men som jag ändå tycker jätte mycket om. Jag saknar min mamma, och jag saknar min pappa. Jag saknar mina två bästa vänner, Julia och Louise. Jag saknar mina fina katter, Olle och Maja. Jag saknar mina kusiner, som jag inte hann träffa innan jag for, och jag saknar alla andra kusiner också. Jag saknar alla kompisar som inte finns här, som finns hemma.

Men jag är jätte glad över att fo bo med min älskling, och jag trivs jätte bra här nere! Det är en fin liten håla, Gävle är en fin stad. Jag har fått några nya vänner, som är jätte bra dom med! Jag pratar med min mamma miljoner gånger på en dag, och jag skypar med min lillasyster Wilma då hon känner för det. Och då jag var hemma sist så fick jag träffa några av mina fina kompisar, och några kusiner, och farmor och farfar. Så allt känns faktiskt inte så tokigt. Snart kommer förhoppningsvis några uppifrån ner hit och hälsar på!


Freedag
2011-10-07

Efterlängtad helg! Okej, så ansträngande skolvecka har vi väl inte haft, men det är alltid skönt med helg!

Imorgon ska jag och Daniel åka iväg och köpa en diskmaskin om allt blir som vi har tänkt. Vi är less på diska nu, så en diskmaskin skulle inte vara helt fel faktiskt.

Sen i helgen ska jag plugga lite grann, har lite att läsa till på måndag, tyvärr. Men sånt är livet. Sen måste vi läsa en artikel på engelska också... Jag som trodde att jag skulle slippa engelskan efter jag läst engelska B! Men uppenbarligen inte. Kan ju istället vara glad över att jag läst det, så kanske det går lite bättre att förstå texternas innehåll. Så får jag glädja mig åt att på tre och ett halvt år så slipper jag förhoppningsvis allt som heter skola och plugg. Då får jag förhoppningsvis göra det jag vill också! Eller vill och vill, det gör jag väl ioförsig nu också. Jag ville ju plugga till förskollärare, men det är inte själva pluggandet som jag vill, utan jag vill kunna jobba med barn sen i framtiden och då är det här den säkraste vägen att gå.

Nä, ikväll blir det popcorn och idol! Fredagsmys <3

Sitter och håller tummarna för en sak också, vad det är får ni veta sen! Ha en bra helg!

 
JULIA JAG SAKNAR DEJ!!!!

Dåligt med uppdatering från mitt håll
2011-10-04

Helgen spenderades i Stockholm vilket var trevligt! jag bowlade för första gången i hela mitt liv, och jag var BÄST! Eller så inte. Men det  var trevligt.

Igår började vi vår andra kurs, "natur miljö och utomhuspedagogik", så nu är det bara att sätta igång att plugga. Varför sitter jag då vid datorn? Det kan man ju undra, därför tänker jag stänga av den nu och ta fram mina böcker och läsa lite grann. Och det är tanken som räknas eller hur?

Ha en bra tisdag allihopa!


RSS 2.0