Söndag
2014-08-24

Nu när hösten är på ingång är det mysigt att börja tända lite ljus inne.

Så var även denna helg förbi och i helgen har vi gjort minsta möjliga. Igår åkte jag och Daniel in till Valbo en sväng och köpte ett nytt spel till vårt Wii så hela kvällen igår och en stund idag har vi suttit och spelat haha. Som sagt så är det skönt att inte göra så mycket ibland. Synd bara att helgerna går så fort!

Det är rätt mysigt nu när hösten börjar närma sig. Jag älskar sommaren och värmen men det är väldigt skönt att tända lite ljus och krypa upp under en filt i soffan nu när det börjar bli lite kallare ute...

Onsdag
2014-08-20


Hej på er!
Hoppas ni har haft en bra helg och en bra vecka hittills. Jag har haft en jättebra helg då både Julia och Marcus hälsat på hos oss. Veckan började även väldigt bra då Lotta och hennes barn kom på besök och vi spenderade flera timmar i lekparken, vilket var riktigt trevligt. :) 

Både igår och idag har jag varit på skolan och pluggat och idag har jag och Lina suttit och arbetat med vårt examensarbete. Eftersom alla nya studenter börjar idag så var Lärarförbundet på skolan så vi fick oss varsin väska med lite "bra ha" saker i. (Även lite pluggodis). ;) 

Idag fick jag och Lina även träffa vår handledare till examensarbetet för första gången och jag tror minsann att vi har fått världens bästa handledare! Hon var väldigt positiv och hjälpsam och gav oss massor av bra kommentarer och peppning så det känns jätte bra verkligen. 

Nu ska jag titta på idol och ladda inför morgondagen då jag och Lina ska fortsätta med examensarbetet. Det är ju en himla tur att jag har världens bästa kompis att skriva detta stora arbete med. Då blir allting genast så mycket roligare! :) 

Fredag
2014-08-15

Idag är vi glada för att det är fredag! :D
Idag sitter jag och Lina på högskolan och pluggar och här har vi suttit sedan sju imorse. Vi försöker komma igång med vårt examensarbete och vi har kommit en liten bit på väg iallafall. Känns som en evighet innan det är klart men det kommer nog ordna sig. 

Nu ska vi fortsätta plugga ett litet tag till innan vi tar en efterlängtad helg. 

PS. Bilden där uppe visar vi utåt hur glada vi är... Egentligen ser vi ut såhär: (speciellt när vi försöker sätta oss in i dem engelska forskningsartiklarna, som vi knappt förstår...)
Ja, ni kommer nog få stå ut med en hel del bilder på mig och Lina nu i höst när vi tar en paus under vårt skrivande. Men någonting lär vi ju roa oss med haha. ;)

Ha en bra helg alla!



En dag på skolan
2014-08-14

 Såhär ser man ut efter ett par timmars plugg...
Hej på er! 
Just nu sitter jag på högskolan med Lina och pluggar. Här har vi suttit sedan kvart över åtta imorse och åstadkommit ytterst lite. Eller ja, vi är alldeles strax klara med en uppgift så lite har vi väl gjort men vi har inte hunnit sitta med examensarbetet som vi hade tänkt... Men det kommer en dag imorgon också! Det är ju en himla tur att jag har en sådan fin vän som jag även ska skriva mitt examensarbete med, då blir det hela genast lite roligare. :) 

Hoppas ni alla har en bra torsdag, nu ska jag återgå till att läsa avhandlingar... 


Min nya kompis
2014-08-13



Idag har jag shoppat loss! Har länge velat ha en surfplatta då det är så mycket smidigare att släpa med sig till skolan än vad datorn är. Jag har varit i valet och kvalet mellan en iPad eller en Sony, men det slutade med en iPad. Nu hoppas jag bara att jag blir nöjd men det tror jag nog att jag kommer att bli! Bara jag vänjer mig vid Apple, detta är ju min första Apple produkt ;). 

Än så länge är jag iallafall väldigt nöjd, men jag har ju bara haft den ett par timmar än så, men vi ska nog bli bra kompisar, min iPad och jag!


Helgen som gick alldeles för fort
2014-08-11

Hej på er! 
Hoppas ni alla har haft en bra helg. I lördags åkte jag och Daniel iväg till Leksand för att träffa Daniels kompis Tobbe som jobbar på Leksand sommarland. En väldigt trevlig dag blev det på sommarlandet och vädret visade sig från sin bästa sida vilket var skönt. Timmarna bara sprang förbi och när vi hade varit klart på sommarlandet så åkte jag, Daniel och Tobbe ner till vattnet för att äta lite glass och prata. När vi hade sagt hejdå till Tobbe så åkte jag och Daniel vidare till Rättvik där vi åt middag och sedan åkte vi ner till vattnet och gick ut på den långa bryggan som är 628 meter lång. Ett väldigt bra avslut på en bra dag blev det innan vi tog bilen tillbaka hem igen. 
 
Igår blev det en slappardag då vi inte gjorde mer än nödvändigt, vilket behövs ibland. Helgen tog slut lika fort som den började och nu är vardagen här igen så det är väl bäst att börja plugga...

Torsdag
2014-08-07

Gammal bild på mig och lillasyster Wilma som jag saknar...
 
Ingen rast och ingen ro. Plugget har startat i ett rasande tempo. Iallafall känns det så. Nu när vi läser två kurser samtidigt så gäller det att prioritera vilken kurs som är viktigast att lägga fokus på för stunden. Jag och Lina har suttit hela eftermiddagen med att planera vårt examensarbete och ju mer vi tänker desto mer förvirrade blir vi. Men det ska nog lösa sig det med så småningom. Vi får välja när vi vill redovisa vårt examensarbete, antingen vecka 48 eller vecka 50. Jag och Lina satsar på att vara klar till v.48, dels för att ha lite marginal och dels för att det vore väldigt skönt att (förhoppningsvis) vara klar ett tag före jul. 
 
På lördag ska jag och Daniel åka till Leksand sommarland, då Daniel har en kompis som jobbar där i sommar. Det ska bli väldigt skönt att komma bort lite, då jag har jobbat i princip hela sommaren och inte kunnat göra någonting roligt. Den enda "semester" jag haft var tre lediga dagar då jag och Daniel åkte upp till Hammarstrand, och tre lediga dagar innan skolan började då vi åkte till Stockholm. (Ja, jag vill vara liten igen och ha sommarlov hela sommaren och campa i husvagnen med mamma och pappa). 
 
Nu återstår en pluggdag imorgon innan helgen, det ser ut att bli fint väder så jag får väl ta med mig böckerna ut till solstolen ;) 

Sista terminen
2014-08-05

Igår startade vi sista terminen på förskollärarprogrammet. Vid jul är jag, om allt går som det ska, utbildad förskollärare. Det känns som att det var nyss jag påbörjade min utbildning men nu är det inte alls lång tid kvar innan den är klar. Nu har vi en höst med mycket jobb framför oss, då examensarbetet ska skrivas samtidigt som vi läser en annan kurs parallellt. Våra lärare sa igår att vi skulle säga till våra nära och kära att vi inte kommer ha så mycket tid för dem under hösten, sååå, hör ni inget från mig så ligger jag begravd i skolarbetet haha. Skämt å sido, jag tror allt handlar om prioriteringar. På tal om prioriteringar så borde jag prioritera skolarbetet istället för bloggen just nu så kanske jag hinner med någonting roligare i eftermiddag. 

RSS 2.0