Första doppet
2013-05-31

Idag har jag tagit första doppet i havet för i år. Det var faktiskt inte så himla kallt som jag trodde att det skulle vara. Men Daniel tyckte att det var kallt och sa att jag borde låta bli och att jag får skylla mig själv om jag blir sjuk. Haha!
 
Jag började dagen med lite jobb på förskolan. Slutade redan halv två  och cyklade hem och satte mig på balkongen och pluggade lite. Det vart så himla varmt, så jag övertalade Daniel att vi kunde cykla till Totra och bada lite. Nu sitter jag och funderar på om jag ska plugga lite till, så jag inte har lika mycket att göra imorgon. 
 
Imorgon måste jag städa och tvätta, för vi åker redan på söndag?! Vart har tiden tagit vägen? Det känns som om vi ska vara kvar här nere minst en vecka till men det ska vi tydligen inte ;). 
 
Vill också gratta världens bästa mamma som fyller år idag! Hoppas att du har haft en bra dag, längtar tills på måndag då vi ses! <3

Sista skoldagen för den här terminen
2013-05-29

Idag var den sista schemalagda skoldagen för den här terminen. Dock kändes det inte riktigt så då vi har allt sparat till nästa vecka, dvs. alla uppgifter. Onlineprov på onsdag och onlinetenta på fredag. Bara hålla tummarna att  alltgår bra... Det hade dock varit skönt om vi hade haft en skrivuppgift istället för tenta, för då hade jag kunnat göra klart den innan vi åker hem på söndag. Men man får väl inte alltid som man vill antar jag ;). Vi "firade" iallafall att det var sista skoldagen med att äta glass till efterrätt!
 
Imorgon ska jag vikariera på förskolan igen. Jätteroligt att få jobba lite också! Dock måste jag plugga desto mer i helgen men det är väl såna smällar man får ta. Städa lägenheten, tvätta och packa ska också hinnas med. Det känns inte som om vi ska åka så snart, men tydligen ska vi det. Det ska iallafall bli skönt att åka hem och träffa alla, men jag kommer sakna alla här nere. 
 
Just nu sitter jag och virkar lite på en spindelsjal till Wilma. När den är klar kommer det upp en bild här på bloggen! Jag personligen tycker iallafall att den blir väldigt fin, och jag tror att Wilma kommer passa väldigt bra i den! 
Här får ni se en liten smygtitt på hur den ser ut ;). Det här var när jag precis hade börjat, jag har kommit bra mycket längre nu. Håller på med kanten runt hela sjalen :). 

Lite förändring igen!
2013-05-27

Som ni kanske ser så har Daniel varit inne och ändrat lite på min bloggdesign igen. (Okej, Marcus har också varit med på ett litet hörn och fixat lite). Allt är inte riktigt färdigt än, så lite mer ändringar kommer det bli framöver. 
 
Min helg har bestått av plugg och idag har jag varit inne på skolan igen för föreläsning/seminarium. Lite synd att jag hade skola idag då de ringde från förskolan imorse och undrade om inte jag kunde jobba... Men men, skolan får gå i första hand just nu. Ska in till skolan imorgon och på onsdag också. På onsdag är även den sista schemalagda dagen för denna termin. Sen är det plugga hemma som gäller fram till onlineprovet och onlinetentan nästa vecka! Sen är det äntligen dags för sommarlov. Om jag klarar provet och tentan vill säga, annars får jag väl plugga hela sommaren haha. Men det ska vi inte hoppas på. 
 
På sex dagar åker jag och Daniel hem till Jörn och ska vara där hela sommaren. Det ska bli skönt att åka hem till mamma och pappa, samtidigt som det känns lite vemodigt att lämna lägenheten här... Men det ska nog bli bra! Ska bli härligt att få umgås med hela familjen ett tag! Fast jag önskar att Daniels familj bodde lite närmare så vi kunde umgås allihopa samtidigt! Lite önsketänkande har väl ingen dött av! ;)
 
 

Cykeltur ner till havet
2013-05-25

Både igår och idag har jag och Daniel cyklat ner till havet. Cirka 4 kilometer från oss finns det en jättefin badstrand som vi cyklade till då vi precis flyttat hit. Den gången cyklade vi även lite längre, och efter det inbillade vi oss att det var rätt långt till den här badplatsen. Men igår bestämde vi oss för att cykla dit igen. 17 minuter tog det att cykla dit för att vara exakt och då cyklade vi inte ens fort! Haha, jo tjena, så långt var det visst inte. Så även ikväll passade vi på att cykla dit en sväng. Fortfarande lite kallt i havet dock... ;) Annars brukar vi bara gå ner till havet här i Norrsundet. Men här finns det ingen bra badstrand tycker jag... 
 
Idag har jag även pluggat lite, åkt in till Gävle en sväng och när jag kom hem pluggade jag lite till innan vi åt middag och cyklade ner till havet. Sen pluggade jag lite till igen. Jag har en del att läsa inför nästa vecka och när jag jobbade torsdag och fredag missade jag två dagars läsning. Men vad gör det, det var mycket roligare att vara med barnen på förskolan! 

En dag på förskolan
2013-05-23

I måndags ringde min handledare som jag har när jag har praktik (fast min handledare har jag kontakt med hela tiden under utbildningen) och hon undrade om inte jag kunde vikariera idag och imorgon. Eftersom jag inte hade skola så sa jag självklart ja, och idag har jag vikarierat min första dag på förskola! Japp, ni läste rätt. Innan jag påbörjade utbildningen till förskollärare hade jag ingen erfarenhet av att jobba på förskola, utan jag hade bara gjort en del praktik på förskola och tyckt att det var väldigt roligt. Sen under utbildningen till förskollärare har jag sammanlagt haft 9,5 veckas praktik. Ja, det är väl inte jätte mycket egentligen. Så jobba på förskola har jag aldrig gjort, förrän idag. Men det gick jättebra iallafall om någon undrade ;). Det var väldigt roligt att träffa barnen och personalen igen!
Något som jag ibland saknar under utbildningen är att ha lite mer erfarenhet som man kan relatera det man läser till, men det har funkat rätt bra ändå hittills. När den här terminen är klar har jag läst fyra terminer av sju, vilket innebär att mer än halva utbildningen är klar. Ni anar inte vad jag längtar tills jag har pluggat färdigt! 
Snart är det dags att gå och lägga sig så jag orkar upp imorgon och vara med barnen ännu en dag! Ser även ut att bli bra väder imorgon, och det ska man inte klaga på ;) 

Dagarna går fort...
2013-05-20

Igår bokade jag och Daniel resan hem till Jörn. Det är inte ens två veckor kvar tills vi åker! Tiden bara springer iväg och jag sitter här och funderar över vart den tagit vägen. Min lillsyster ska gå på balen den 3 juni, så den vill jag självklart kolla på. Sedan tar hon studenten den 5 juni, och det vill jag inte heller missa. Högskolan har dock lagt ett onlineprov den dagen, klockan tio. Men jag har räknat ut att om jag sitter i min systers lägenhet och gör provet så hinner jag göra provet och sedan snabbt som attan springa ner till kyrkan för att förhoppningsvis se när hon kommer ut därifrån. Det är iallafall planen, förhoppningsvis fungerar den också. Det löser sig säkert. Nu hoppas jag bara på att högskolan inte får för sig att ändra någonting mer när det gäller schemat för min biljett är inte ombokningsbar ...


Idag fick jag även ett vykort från min lillasyster som varit i Bologna, Italien. Hon spelar tvärflöjt och orkestern som hon spelar i har varit dit. Jag tjatade på henne innan hon åkte att jag ville ha ett vykort och idag fick jag ett! Det hänger på vårt kylskåp nu. Tack Elin!

Spindelsjal
2013-05-15

Jag brukar läsa Marias blogg och när jag läste hennes inlägg om spindelsjalen som hon virkat blev jag helt klart inspirerad! Så jag gick in på den här bloggen där Kungen och Majkis gjort en fantastisk bra beskrivning på hur man virkar en spindelsjal! Till kanten har jag använt mig av de två första varven på detta mönster. Här är min första spindelsjal: 
Jag säger första spindelsjal för jag har redan beställt garn för att virka en till! Inte till mig dock, utan till min lillasyster Wilma.
Jag har virkat med Tilda blandgarn, virknål 3,5. 

Helgen med mamma, pappa och Wilma!
2013-05-15

I onsdags kom äntligen mamma, pappa och Wilma! Det var verkligen jätte roligt att dom kunde komma ner och hälsa på oss, trots att det är en bit att åka. Dom kom vid elva på onsdagskväll så då hann vi inte med så mycket utan gick och la oss vid tolv halv ett. Jag tror att de var trötta efter bilresan och dom som känner mig vet att jag inte är någon kvällsmänniska så jag var rätt så trött haha. 
På torsdagen så var vi hemma hos oss, gick ut på en promenad, Wilma och Daniel spelade mariokart på WII, jag virkade lite osv. På eftermiddagen kom även Julia hit och åt middag med oss. 
Fredag och Lördag var vi i Valbo och shoppade lite på IKEA. På lördagen struntade jag, Wilma och Daniel i IKEA och gick istället i klädaffärerna. Wilma ville ha lite nya kläder så jag och Wilma hittade en del snygga kläder till henne. 
Fredagen och lördagen bjöd även på bra väder, så när vi kom hem på lördagen så gick vi ner till havet. 
Wilma badade fötterna i havet och förklarade att det inte alls var så kallt. Pappa säger att han också badade fötterna, men Wilma tycker inte att der räknas att doppa stortån haha! 
Tyvärr går tiden lite för fort och helt plötsligt var det söndag och dags för mamma pappa och Wilma att åka hem. Där kom min separationsångest fram och jag kände mig som världens fjant då jag grinar när dom ska åka hem då jag VET att jag och Daniel kommer åka upp snart, det är max tre och en halv vecka kvar innan vi åker. Det kan hända att vi åker tidigare också, det beror på hur jag har skola. 
Tack mamma, pappa och Wilma för att ni tog er tid att komma, det var verkligen jätteroligt och nu längtar jag efter att få åka upp till norr! 

Äntligen lite vårvärme!
2013-05-06

Vilket härligt väder vi har haft idag! Synd bara att det blåste, men man ska väl inte klaga då det är 20 grader varmt ute, klarblå himmel och strålande sol. 
Har hunnit med att plugga på förmiddagen, läst lite inför nästa vecka och sådär. Har två böcker kvar att läsa men har inte fått böckerna än så det får jag läsa sen. Då Daniel åkte till skolan på eftermiddagen gick jag ut på en promenad. Fick lite sällskap av bästa Lina som ringde. Nästan precis efter jag hade pratat klart med henne så ringde mamma. Pratade lite med henne också innan jag kom hem och satte mig på balkongen i solen en stund. Det gäller att passa på att njuta! 

MAJ
2013-05-02

Äntligen är maj här! Har mycket roligheter att se framemot den närmsta veckan. Imorgon åker jag och Daniel ner till Stockholm. Vi ska först åka till Daniels farmor och hämta henne och sedan ska vi iväg och kolla på lite saker. På lördag ska vi fixa i Daniels lillebrors rum och på söndag åker vi hem igen.
På onsdag kväll/natt så kommer MAMMA, PAPPA OCH WILMA! Jag håller på längta ihjäl mig! Det var länge sen dom var här nu. Tyvärr kan inte Elin följa med då hon ska till Italien med orkestern som hon är med i. Stolt storasyster då min lillasyster är superduktig på spela tvärflöjt! Önskar att jag var lika musikalisk haha. Men henne får jag träffa i juni då jag och Daniel åker upp för att stanna över sommaren. 
Som sagt, mycket att se framemot nu. Ska snart gå och packa inför helgen så jag slipper göra det imorgon på morgonen innan jag åker iväg till skolan. 
Jag älskar dig!

RSS 2.0