Bra avslutning med kompisarna!
2012-05-31

Idag hade jag mitt sista prov för denna termin, och det gick väldigt bra! Nu är det endast en redovisning kvar, sedan sommarlov!
Efter provet idag så åkte jag, Lina, Emma, Anna och Malin hem till mig för att äta och umgås! Har haft sjukt roligt och min kamera dog ganska direkt, men Malin har tagit en massa bilder som kanske kommer upp här på bloggen sen. Men tänkte visa de bilderna som Emma hann ta med min kamera innan den dog. Vi spelade spel, "hon slukades av vargen" tror jag det hette, men det är ungefär som "med andra ord". Ja, man blir som barn på nytt. Man blir sådär tävlingsinriktad och bara måste vinna! Längtar tills jag får se alla bilder som Malin tog!

En bra dag har det varit iallafall! Synd bara att tiden går så fort då man har roligt. Bilderna får tala för sig själva ;)



Jag och Lina illustrerade karaktärerna i vår berättelse.




Redo för en spelomgång, eller? ;)




Måste jag säga att det blev en hel del skratt? Mer bilder kommer kanske vid ett senare tillfälle!

Snart så!
2012-05-30

Snart är denna vecka slut, vilket betyder att det bara är en enda redovisning kvar. En enda, sen är mitt första år på förskollärarprogrammet avklarat. Då är det bara 2,5 år kvar innan jag har pluggat färdigt! Det är helt sjukt, och det kommer gå så himla fort! Ångrar inte en sekund att jag började plugga direkt efter gymnasiet.

Imorgon avslutas detta första år med middag hemma hos mig med Malin, Anna, Lina och Emma! Kommer bli riktigt trevligt, och det är mycket tack vare dessa personer som detta år har gått så himla fort! Vi har så roligt tillsammans på skolan, och skrattar så dagarna går riktigt fort faktiskt!

Idag är det bara 7 dagar kvar tills jag åker hem till Jörn. Med blandade känslor faktiskt. Längtar så sjukt mycket efter alla där hemma, men jag skulle gärna ta med mig Daniel upp också! Får se hur länge jag klarar mig utan han. Har blivit beroende av att ha honom nära. Såå, vi får se hur länge det tar innan saknaden blir för jobbig... Lite synd är det ju att våra familjer bor så långt ifrån varandra. Vore ju lite roligare om de bodde lite närmare. Men det är som det är, bara gilla läget helt enkelt.

Nä, dags att återgå till teknikplugget. Hade tänkt fixa provet imorgon, orkar inte med en restuppgift haha.


Fredag!
2012-05-25

Toppenväder idag! Vaknade vid sju imorse. Bara för att jag hade tänkt sova länge så att denna dag skulle kunna gå lite fortare, men icket! Åt frukost och tog sedan en långpromenad samtidigt som jag pratade med mamma som var ute och gick med karo (deras hund). Hade ju varit lite roligare att gå en promenad tillsammans, men är man 60 mil ifrån varandra så funkade väl telefonen bra också. Det blir ändring på det i sommar!

Sen har jag suttit ute på balkongen och pluggat lite biologi. Känns som att man kanske stressar upp sig i onödan för alla uppgifter? Nu är iallafall alla uppgifter inlämnade, förutom en, men den är klar iallafall. Sen är det bara två seminarium, två redovisningar och ett litet prov kvar. Åhh vad jag önskar att nästa vecka var slut! För då är det typ sommarlov haha.

Sen vill jag även tacka Lina, för att du så tålmodigt svarar på mina frågor då jag ringer dig titt som tätt haha! Även fast vi brukar hinna prata om en hel del annat som inte alls har med skolarbete att göra, men det är bara trevligt! Tack för att du finns! :)

Bara 12 dagar kvar tills jag sätter mig på tåget och åker hem! Fattar knappt det själv. Det är inte ens två veckor kvar. Känns lite skumt, att snart kommer jag inte vara i denna lägenhet på kanske hela sommaren. Jag kommer inte träffa mina vänner här nere som jag träffar väldigt ofta nuförtiden på hela sommaren, och det värsta av allt, jag kommer inte träffa min älskling som jag är van att vara med varje dag! Jag saknar ihjäl mig nu när han bara varit borta i två veckor, hur ska det då bli i sommar? Aja, det får lösa sig på nåt sätt. Hur jag än vrider och vänder på det är det ju alltid någon som jag saknar. Oavsett vars jag är!

Teknik
2012-05-24

Idag hade vi teknik på skolan, och så himla roligt det är! Det är synd att tiden går så snabbt, och att man inte hinner testa på allting. Enligt vår lärare så har vi nu haft all teknik som vi kommer ha under hela vår utbildning, tre laborationer + en föreläsning. Det är ju ingenting! Jag vill ha MER! Man får så himla mycket idéer på laborationerna och man lär sig så mycket. Skulle vilja lära mig mycket mer. Men men... Ny utbildning som alla lärare skyller på... Jag får väl hoppas att de jobbar mycket med teknik på förskolan då jag ska göra min VFU, så jag får ännu mer idéer där istället ;)

Slutade tidigt idag, så det blev en promenad ner till stan med Emma. Trevligt! Bra väder var det också, så jag åkte hem och satte mig på balkongen en stund, Det ska tydligen bli ännu varmare imorgon, och jag är ledig! Eller ledig och ledig... Har en massa plugg. Men jag kan ta med mig skolböckerna ut på balkongen och sitta i solen och plugga! Bara en vecka kvar nu. På en vecka är alla jobbiga uppgifter klara, och det är bara en redovisning kvar! Sen, sommarlov!

Mina systrar
2012-05-23

Jag längtar tills det blir sommarlov, då jag får vara med världens bästa systrar! Vi ska ha en massa kul tillsammans! Bara några veckor kvar!!!! Kommer bli suuuuper!


Allt och ingenting
2012-05-22

Jag vill bara säga att ni betyder mer än vad ni tror, jag är så glad för att jag lärt känna er! Ni får mig alltid på så bra humör! Tack! Jag hoppas att ni vet vilka ni är!  ;)

Idag har jag varit på skolan på förmiddagen och fixat lite med ett grupparbete. Skippade föreläsningen som var på eftermiddagen och åkte hem och pluggade istället. Vilket jag tycker jag gjorde ganska bra, läste ut en bok på 120 sidor bara sådär. Nästan som sommar, då man sätter sig i solen med en bra bok och bara kan sitta hur länge som helst och tiden bara springer iväg. Ungefär så var det idag. Boken om teknik i förskolan var faktiskt ganska bra, lättläst om inte annat. Längtar tills jag ska ut och jobba i förskolan! Det är så himla kul att lära sig en massa nya saker, och man får ideér hela tiden! (Sen är inte alla uppgifter så roliga, och inte alla böcker heller för den delen, men det är en annan sak). 

Imorgon ska vi vara ute på förmiddagen och kolla på småkryp. Hoppas att det blir kul, och att det är bra väder. Vi kan ju iallafall hoppas på att det inte regnar haha. På eftermiddagen har vi teknikföreläsning, hoppas bara att den är intressant!




Det där med att bo långt från sin familj...
2012-05-21

För det mesta så går det bra. Att bo 60 mil från sin familj och vänner. Ibland är det som att leva två liv. Ett här nere, och ett annat då jag kommer hem. Dagarna då jag är hemma hos familjen fylls rätt snabbt av att träffa vänner, släktingar, och annat som man vill hinna med. Allting blir så intensivt så man hinner nästan aldrig stanna upp och tänka.

Jag brukar alltid vara lite ledsen, och lite nere då jag precis kommit tillbaka hit efter att ha varit hemma. Men sist då jag kom tillbaka hit ner, efter att ha varit hemma över påsk, så kom aldrig den känslan riktigt. Jag tänkte, att det kanske blivit lättare att åka hemifrån. Att jag vant mig vid att bo så långt borta.

Det har varit mycket i skolan, och jag har aldrig riktigt stannat upp. Jag har varit på skolan och haft en massa föreläsningar, sen har jag kommit hem, ätit, pluggat och sovit. Ungefär så har mitt liv sett ut de senaste veckorna. Då man inte stannar upp, hinner man inte tänka så mycket.

Under Kristi himmelsfärdshelgen fick jag besök av en av mina bästa vänner, Julia. Jag har haft så himla roligt, dagarna har bara sprungit förbi. Men så kom ju den dagen då hon var tvungen att åka hem. Jag ville också ta det tåget. Tåget som skulle åka upp till den lilla hålan som har varit mitt hem i 18 år. Jag hade inte alls lust att åka tillbaka till en tom lägenhet.

Man brukar väl säga att känslor kommer ikapp. Den där känslan av tomhet som jag brukar känna då jag varit hemma hos mamma och pappa som aldrig kom sist då jag var hemma, den känslan kom igår.


Tisdag
2012-05-15

Idag har jag varit på skolan hela dagen, haft seminarium på morgonen, och haft biologi ute på eftermiddagen och studerat blommor och olika växter. Vi hade tur att det inte regnade! Enligt våran lärare var det en lyckad dag, eftersom våran grupp fick se en groda, och en annan grupp fick se en orm. Tacka gudarna för att jag inte såg den där ormen, jag hade avlidit!

Mindre roligt är det att komma hem till en tom lägenhet. Jag saknar min älskling...

Positivt är att Julia kommer imorgon! När jag slutar skolan, så kommer hon vänta på mig och det ska bli så himla roligt! Hoppas på att Gävle visar sig från sin bättre sida, med soligt och varmt väder!

Ny vecka, nya möjligheter
2012-05-14

Sovmorgon idag, tur för mig då jag inte kunde sova igår, och somnade väldigt sent... Vaknade ändå vid åtta, och kunde inte somna om, även fast jag var hur trött som helst.
Klev upp, duschade, åt frukost, och satte mig och pluggade lite. Ska snart äta tidig lunch, och sedan ta bussen till skolan. Då jag kommer hem igen ska jag fortsätta plugga lite, ska försöka skriva klart ett arbete idag. Känns som om jag inte gör annat än att plugga nu för tiden. Jag längtar tills i juni, då alla uppgifter är klara och jag ska åka hem och njuta av sommaren. Men innan det så ska jag hinna med detta:
  • Följa hur olika frön utvecklas under några veckor, samt skriva en rapport om det.
  • Följa förändringar i naturen, samt skriva en rapport om det.
  • Göra en utställning av förändringarna i naturen
  • Redovisa mitt terminsammanhållande arbete
  • Biologi seminarium
  • Seminarium i teknik
  • Ännu ett biologiseminarium
  • Ett litet prov i teknik
Så jag har ju en del att göra tills i juni... Det är bara att gilla läget, tur jag snart är klar med rapporten om de olika fröna, samt att ett biologiseminarium ska göras imorgon. Mitt terminsammanhållande arbete skrev jag klart igår, så det borde inte vara så svårt att redovisa det.... Aja, jag vet ju vad jag gör ett tag framöver haha. Längtar tills jag får tillbaka mitt liv igen haha.

Lycklig!
2012-05-13

Denna dag började inte så bra, då älsklingen åkte iväg till Stockholm och ska vara borta i två veckor, och jag kommer typ sakna ihjäl mig... Men men, det är som det är. Bara gilla läget.

Kvällen har däremot varit bättre! Först ringer fina farmor och jag pratade med henne en stund och det var jätte trevligt! Sedan ringer en av mina absolut bästa vänner Julia och säger att hon kommer på ONSDAG! Hur fantastiskt är det inte att ha en vän som åker över 60 mil bara sådär?! Åhh vad roligt vi ska ha, och jag längtar hur mycket som helst! Åhh vad jag bara älskar såna där spontan ideér



Helgen i Stockholm
2012-05-13

Förra helgen då jag var i Stockholm så åkte vi iväg till kaknästornet. Här kommer lite bilder därifrån!








En slags rubrik
2012-05-10

Det är mycket som händer just nu. Mycket plugg. Uppgifter som snart ska lämnas in, och som jag knappt har börjat med... Återkommer när jag fått tillbaka mitt liv typ. Då ska ni även få se bilder från i helgen då jag var i Stockholm, vilket var riktigt trevligt! Sen ett jätte tack till Daniels farmor för att vi fick sova där, det var verkligen jätte snällt! :) Det var skönt att komma bort lite, och slippa tänka för ett tag. Slippa laga mat, få frukosten framdukad på morgonen, behöver jag säga att vi hade det superbra? :)

Nä, åter till pluggandet. Imorgon ska vi kolla på fåglar, och vi skulle tydligen lyssna på lite fågelläten inför imorgon. Hoppas iallafall att det inte regnar. Sovmorgon har jag också, vilket ska bli skönt. Sen ska jag plugga heeela helgen. Hoppas att ni får göra någonting roligare!

Stockholm
2012-05-05

På ungefär en timme ska jag ta min väska och gå ner till bussen. Åker till Stockholm idag, och stannar där tills på måndag!

Läser på facebook att det snöar där hemma i norr, nästan varenda statusuppdatering handlar om det. Jag ber till gudarna att snön inte ska komma ner hit. Här regnar det istället, så vårt väder är väl inte heller jättebra. Hoppas på lite sol i helgen iallafall! :)

Den här bilden tog Daniel förra helgen(?) då vi tog en promenad ner till havet. Då var det soligt och fint väder, och varmt. Dock blåste det en del vid havet, men det var härligt ändå.

"Kaos och barbie hänger på högskolan"
2012-05-04


"Det här är kaos, hans vän barbie och barbie-benet..."

Idag har jag varit heeeela dagen på högskolan. Från halv nio till halv fem. På förmiddagen hade vi laboration i teknik, och då skulle vi göra olika saker som har med teknik att göra, och vi skulle skapa någonting som beskrev någonting. Jag och Lina jobbade tillsammans, och vi tycker att allt som har med skolan att göra just nu känns lite kaos, och av det började vi skapa... Vi bröt glasspinnar, blompinnar, limmade ihop en liten hög med lite tyg osv. Men det var bara så det hela började. Jag och Lina är rätt bra på "trigga" igång varandra, har en börjat "spåra" så fortsätter den andra. Från början hade vi alltså tänkt göra en liten hög med kaos. Men senare så blev det till en gubbe, därav namnet kaos. Då vi sedan hittade en barbie docka, och berättelsen om "Kaos" kom till kanske vi inte ska prata om. Jag och Lina hade iallafall väldigt roligt åt detta. Vi skrattade från klockan tolv och sen resten av eftermiddagen. Men vi gjorde även en fin stjärna under teknik labben!

Vår lärare tyckte att den var så fin, så han satte upp den i klassrummet. Måste säga att jag och Lina gjorde en väldigt bra konstruktion.

Eftermiddagen idag var väl inte lika rolig som förmiddagen. Vi hade biologi föreläsning och jag tycker inte att det är så jätte kul... Men jag och Lina satt och småskrattade iallafall, och fortsatte vår berättelse om Kaos. Flummig dag, har skrattat så jag har ont i magen, men man måste nog ha varit där för att förstå det roliga. Jag skriver ner det här i bloggen, för att jag själv vill minnas det, och skratta lite åt det då jag tittar tillbaka på gamla inlägg i min blogg. Om min vardag helt enkelt, och det här, har varit en del av min vardag idag!

Skola, skola och lite mer... skola
2012-05-03

Idag har vi haft skola HELA dagen, och det har vi imorgon också. Jag har blivit så jäkla lat sen jag flyttade ner till Gävle. I veckan har vi skola tre dagar, varav två heldagar, och det tycker jag är jobbigt. Förut hade man varit glad om det bara var skola tre dagar i veckan. Tänk vad saker kan ändras haha. Sen har vi en hel hög med uppgifter som ska göras, böcker som ska läsas, en serie som vi ska kolla på osv. Så jag vet vad jag gör nästa vecka haha. I helgen har jag tänkt ta lite ledigt och åka ner till Stockholm!

Tänker bjuda på en bild som Lina har målat, och jag blir bara så glad av hennes bilder. Det kommer verkligen vara ett minne från högskolan!

Den där bilden visar vad vi håller på med just nu. Lägger lite frön i en burk, eller ett glas eller nånting, samt ser till att det är fuktigt och kollar hur det växer. Mina frön har inte växt så mycket, måste väl ge dem lite mer tid bara. Man kan väl säga att jag är den där sura gubben haha. Har fått lite frön av Lina och Emma, så nu ska vi se om inte jag kan få stå med förstoringsglaset och studera fröna!

Det är tur att jag har världens bästa sambo som står ut med att jag har en massa glas med frön i som står i fönstret och tar en massa plats, och som följer med mig ut och studerar träd, och låter mig ha en burk med myror på balkongen. Så hoppas jag på att jag ska kunna skriva en intressant rapport om detta sen, och bli godkänd i denna kurs! ;)  


Myror
2012-05-02

Idag har jag varit på skolan, klarade båda tentorna som vi hade idag, så nu kan man andas ut! Var rätt orolig att jag inte hade pluggat tillräckligt, men jag klarade det iallafall, vilket känns riktigt skönt!

När jag kom hem så fortsatte jag med pluggandet. Tog en liten promenad till en plats en bit ifrån vår lägenhet och tog lite kort. Vi ska skriva om hur den platsen "utvecklar" sig nu under våren, så kände att det var dags att börja med det.

Sen ska vi även studera något kryp som finns ute, så jag valde något som är enkelt att hitta, nämligen myror. Så nu ska jag studera denna myra ett tag. Roligt? Nja inte jätte. Har aldrig riktigt varit förtjust i småkryp. Jag ska även mata denna myra. Så vad äter myror? Då jag var liten matade jag och mina kusiner alltid myrorna i myrstacken bredvid farmor och farfar med socker. Så jag testar med det. Intressant rapport det här kommer bli. Om en myra. Då vet ni vad jag sysslar med på skolan nu haha. Imorgon börjar vi med teknik och biologi. Hoppas det blir intressant. Lite drygt med långa dagar bara. Men det är som det är, bara gilla läget. Tur man har kompisarna där som gör dagarna roliga och lättsamma! 
 

Plugg
2012-05-01

Denna dag har bestått av plugg. Håller tummarna för att provet imorgon ska gå bra. Men är lite tveksam. Det där med fysik och kemi har aldrig riktigt varit min grej, och det kommer nog aldrig att vara det heller.

Det varit soligt och varmt ute idag, jag har suttit på balkongen och pluggat, och lyckats bränna mig i solen den första maj. Hur lyckas man med det?! Jag som inte ens bränner mig på sommaren... Blir nog att införskaffa lite solskyddsmedel!

Nä, dags att plugga lite till. Är gode less, men måste klara provet imorgon!


RSS 2.0