Jul 2013
2013-12-30

Hej på er!
Här är ett gäng blandade bilder från min julafton, som spenderades med hela min familj! Så mysigt att få vara tillsammans allihopa! Vi var hos min farmor och farfar tillsammans med några utav mina kusiner. God mat, fina julklappar och underbara personer. Jag och Daniel har även firat vår första jul tillsammans. Vi funderade länge på hur vi skulle göra, tanken var egentligen från början att Daniel skulle fira med sin familj och jag med min, men det hela slutade med att Daniel följde med upp hit till Jörn för att jobba lite under jul och nyår, så då fick vi fira jul tillsammans. Det enda som saknades var Daniels familj. Det hade varit så himla roligt att umgås allihop! Men vi har tänkt åka ner till Stockholm sen i januari och umgås med Daniels familj. Det är så himla tråkigt att alla bor så långt ifrån varandra...
 
Jag hoppas iallafall att ni alla hade en mysig julafton. Imorgon ska jag och Daniel till min kusin Kattis och hennes kille Elias för att fira nyår. Det ser jag framemot. Nu borde jag försöka sova så att jag orkar med morgondagen. Mest synd tycker jag om Daniel som jobbar i natt, han hinner inte sova så många timmar imorgon innan  vi ska åka iväg... ;) 
 
Gott nytt år på er allihopa så hörs vi igen nästa år! :D

Tack för att du finns!
2013-12-19

Detta inlägg är tillägnat till min fina vän Lina. Vi träffades första gången när vi båda började plugga till förskollärare på högskolan i Gävle för två och ett halvt år sedan. Vi hamnade i samma studiegrupp, vilket har gjort att vi lärt känna varandra rätt så bra. Vi har samma sjuka humor. Vi sitter och asgarvar medan andra runtomkring oss suckar och tycker vi är lite knäpp. Jag tror aldrig jag har träffat någon som är så otroligt lik mig själv på så många olika sätt. Lina är iallafall en av de finaste vännerna jag har och jag är så glad och tacksam över att jag har lärt känna henne!
Dessa två bilder stämmer väl ganska bra in på oss. Inte så normala, lite knäppa, sjuk humor men vi har väldigt, väldigt roligt! :)

Äter, pluggar, sover
2013-12-16

För ett tag sedan kom det en hel del snö. Nu har det mesta regnat/smält bort så det är bara halkigt och slaskigt ute...

Hejsan hoppsan!
Här rullar dagarna på i ett. Precis som rubriken lyder har mitt liv bestått av att äta, plugga och sova. Jag har knappt gått utanför lägenhetsdörren. Jag har velat få klart alla skoluppgifter innan jag åker hem till mamma och pappa, så jag har knappt gjort annat än att plugga. Idag skrev jag klart min sista uppgift, är långt ifrån nöjd men det får duga. Nu ska alla uppgifter bara läsas igenom för att kolla så allt ser "okej" ut. Jag har ingen motivation till att plugga, det jag skriver känns dåligt, jag vet att jag kan bättre men när motivationen inte finns är det svårt. Jag är så otroligt tacksam att jag har Lina. Jag vet inte hur många gånger vi har ringt varandra de senaste veckorna och bara klagat över uppgifterna och försökt hjälpa varandra. Det känns alltid bättre när man fått "klaga av sig lite" och fått lite ny inspiration. Vi brukar också läsa varandras arbeten, för att få lite respons innan vi lämnar in dem. Det är så lätt att man stirrar sig blind på sin egen text. Sen känns det alltid lite bättre när någon annan har läst och säger att det är bra. Så tack Lina för att du finns i mitt liv, jag är så otroligt glad att jag har dig ska du veta! 
 
Annars då? Jo imorgon hade jag tänkt handla lite julklappar. Jag har inte köpt en enda julklapp än, julkänslan vägrar infinna sig och jag tror fortfarande att det är flera veckor kvar till jul. Jag får hoppas att jag får lite julstämning när jag och Daniel åker upp till mamma och pappa. På lördag åker vi upp! Jag har inte insett att det är så snart som vi åker. Det ska bli jätte roligt att träffa alla igen. Sist jag var hemma var i slutet på september, så det var ju ett tag sedan. Mamma och Wilma träffade jag ju när dom var här nere och hälsade på i slutet på oktober, men jag längtar ändå jätte mycket efter dom! 
 
Sen ska jag njuta av lite "jullov" så jag orkar med nästa termin också. Vill ni veta en annan sak som känns ganska bra just nu? Om ett år har jag pluggat färdigt!!

Vårt vardagsrum
2013-12-08

När jag och Daniel flyttade ihop för två och ett halvt år sedan så var det mesta i möbelväg (eller ja, alla stora möbler), möbler som Daniel hade med sig eftersom han bott i egen lägenhet förut och redan hade allt som man behövde. Jag hade ingenting i möbelväg med mig eftersom inte jag hade några och det kändes rätt onödigt att köpa då Daniel redan hade allt. Under helgen när vi flyttade ihop så köpte vi sådan som varken jag eller Daniel hade (typ en skohylla, badrumsskåp och sånt), det som vi var i mest "behov av". Ja, hur man nu kan tycka att en skohylla är viktigt, men ja, ni förstår kanske hur jag menar haha. 
 
Vi har under tiden vi bott här bytt ut lite saker då och då, till saker som vi valt ut tillsammans. Den här gången var det vardagsrummet som skulle få sig en förändring. Jag har velat byta ut vår gamla soffa väldigt länge, men nu har det äntligen blivit av. Vår gamla soffa var liten, lite nedsutten i mitten och man rymdes knappt tre personer i den. Inte så roligt då vi får besök och man knappt får plats i soffan... I onsdags kom äntligen får nya soffa, så nu ska ni få er en liten titt in i vårt vardagsrum!
Vad tycks? Vi är iallafall supernöjda med soffan! Vårt gamla vardagsrumsbord blev för stort så vi fick ta en snabb tur till IKEA för att köpa ett nytt. Jag gissar att jag kommer hata mig själv för att vi köpte ett brunsvart bord där dammet syns hur lätt som helst, men det går inte att undvika att det brunsvarta bordet passar superbra till soffan! En annan smart grej med denna soffa är att det är förvaring under divanerna, det är som en stor låda under, där täcken, kuddar, filtar och massa annat ryms. Helt perfekt! En annan bonus är att det är en bäddsoffa som går lätt att bädda ut när vi får gäster. Så nu är det bara att komma och hälsa på! Rottingstolen som står i hörnet där Daniel sitter har vi tänkt sälja då vi inte använder den. Den står mest bara där och är en "skräpsamlare".
 
Nu har ni fått se lite grann av hur det ser ut hemma hos oss!

Nu är vintern här!
2013-12-06

Igår tyckte jag att vi hade fått mycket snö, men detta är ingening om man jämför med all snö som kommit under natten och dagen...
Hej på er! 
Det var ett tag sedan jag skrev nu, men denna vecka har varit rätt fullproppad med saker att göra. Under helgen hade vi besök av Marcus och Julia, vilket var riktigt roligt som alltid. Tiden bara springer iväg! I måndags hade jag min sista skoldag för det här året. Japp, ni läste rätt! Sista skoldagen är gjord och nu är det plugga hemma som gäller resten av december. Mitt mål är att jag ska bli klar med uppgifterna innan jag åker hem till mamma och pappa så att jag kan vara lite ledig då. Jag får väl se hur det blir med den saken, men jag ska göra mitt bästa!
 
I tisdags så var jag till frisören och klippte och slingade håret. Efter det hamnade jag hos Julia och spenderade eftermiddagen där. Ja, jag saknade henne så mycket, vi hade ju inte alls umgåtts två helger i rad ;). Var ju tvungen att passa på då hon åkte upp till norr idag. 
 
I onsdags höll jag och Daniel på och fixade här hemma, bilder kommer sen! I torsdags var jag till förskolan för att filma en bokläsningsstund, men det slutade med att jag var där hela dagen. Det var roligt att träffa både barnen och personalen igen och jag längtar tills jag ska vara där flera veckor i vår! Har verkligen haft tur med att få en superbra praktikplats och en superbra handledare, sen är resten av personalen på förskolan superbra dom med, vilket självklart barnen också är! :) 
 
Idag har jag pluggat hela dagen. Eller okej, nu ljög jag. Halva dagen har jag pluggat, men det känns som hela. På morgonen gjorde jag och min studiegrupp ett grupparbete via skype och efter det tänkte jag börja med en uppgift som jag har skjutit på. Ja, det gick ju som det gick, men jag har börjat iallafall! Bättre än ingenting?
 
Ja, som ni ser har min vecka varit full med saker att göra. Eller ja, iallafall för mig är det mycket då min kalender brukar vara rätt tom haha. Natten mot idag och under dagen har det varit klass 2 varning här, då det blåst en massa och snöat. Har kommit hur mycket snö som helst på kort tid. Äntligen säger jag bara, som jag har väntat på att det ska bli lite snö och vinter! Hoppas bara att snön stannar! 

RSS 2.0