"Jag försöker spara mina tårar i ögonen"
2011-12-23

Har blivit dålig uppdatering den här veckan, och det beror på att jag har ÅKT HEM TILL MAMMA, PAPPA, ELIN, OCH WILMA!! I torsdags kom Julia till mig och var hos mig tills på måndagen då vi åkte hem till mitt efterlängade norrland. Jag och Julia hittade på en massa trevligheter, och ett sista handlande av julklappar blev det också.

Efter jag kommit hem har jag bara umgåtts med familjen och lite kompisar här hemma. Jag har följt Wilma till skolan i tre dagar, innan hon också fick jullov, umgåtts med min kära vän Tobbe och sedan då mina fina vänner Viktoria och Louise kom hem från Umeå så har jag hunnit träffa dom också.

Sedan jag kom hem har jag skaffat mig en ny hobby, sparka med Karo, våran hund! Är så himla roligt att ta på han selen och sedan bara hålla i kopplet och åka med! Mitt tidsfördriv på kvällarna haha.

Har även varit lite snäll med Elin och köpt av henne hennes gamla kamera eftersom hon behövde pengar + att hon ska få en systemkamera i julklapp.

Så en bra vecka har jag haft här hemma med en massa skratt! Så jag hoppas och tror att resten av tiden här hemma blir lika bra!

Idag har vi haft farmor och farfar, samt morfar på middagsbesök. Lite julmat idag och sedan blir det att åka till farmor och farfar imorgon på julafton. Men först ska vi förbi mormors grav. Dit vill inte Wilma gå, för hon säger att hon blir så ledsen då. "Jag försöker spara mina tårar i ögonen, det är därför jag vill stanna i bilen" sa hon. Jag höll på börja gråta av orden. Fina Wilma som saknar sin finafina mormor som hon knappt han lära känna... <3

Hoppas att ni alla får en BRA JULAFTON! GOD JUL!

VFU-rapport
2011-12-13

Just nu försöker jag skriva min VFU-rapport, och jag kan ju bara meddela att det går trögt! Det är inte allför lätt att hitta teoretiska kopplingar till situationer man sett i förskolan... Men det går, bara man lägger ner lite tid på det. Det jobbiga är bara att alla böcker som vi har är på över 200 sidor vardera, och det är inte bara en bok vi har!

Men men, har idag och imorgon på mig att bli klar, så jag önskar mig själv lycka till... För det lär nog behövas!

Snart ska jag åka in till stan för att träffa Lina och Emma! Så ska jag umgås med dom ett tag innan jag ska åka hem och fortsätta med denna rapport. Då den är klar ska jag fixa ett kollage till min barndomskarta, och sen är jag färdig med alla uppgifter före jul?! Om jag bortser från alla böcker jag måste läsa under jullovet och gruppuppgiften som vi ska göra klart imorgon.

Nä, nu ska jag fortsätta en liten stund till innan jag ska äta och åka iväg!


2011-12-12
2011-12-12

Idag har jag varit på skolan hela dagen. På förmiddagen fick vi rita, och sedan göra en dockteater! Roligt var det iallafall. Saker som är väldigt seriösa kan man göra lite mindre seriösa för att sedan kunna diskutera problematiken i dem. På eftermiddagen så hade vi redovisning av vår aktivitet som vi ledde under vår VFU. Jag tovade med barnen då jag var där, så jag berättade om det!

Idag har älsklingen åkt till Stockholm och jag saknar honom redan! Blir så tomt i lägenheten då det bara är jag här....

Hemlängtan växer sig allt starkare för varje dag, speciellt nu då Daniel har åkt... Då blir det liksom mer uppenbart att jag snart också ska åka hem, och vara hemma i en månad!

Tack mamma och Marina för era kommentarer! Blir så glad av att läsa det ni skriver! <3

Imorgon har vi ingen skola, så jag ska hem till Emma och umgås med henne och Lina! Vi ska ha lite julmysigt nu innan jul! Ska bli kul. Skönt att komma bort från lägenheten ett tag är det också haha. Sen på onsdag är det skola halva dagen, och den andra halvan av dagen består av grupparbete. På torsdag kommer Julia! Ungefär så ser min vecka ut ;)

...Och även denna helg gick alldeles för fort
2011-12-11

I fredags var jag på skolan precis HELA dagen. Var på skolan vid halv nio, och lämnade skolan vid kvart i fem ungefär. Helt slut i huvudet var jag då jag kom hem vid sex... Men uppgiften som vi skulle göra blev gjord, tur det. Så nu är den sista gruppuppgiften planerad att göras på onsdag.

I lördags mådde jag inget vidare, så soffan var min bästa vän den dagen typ. Men men. Idag har jag försökt plugga lite grann. har inte gått jätte bra, men har fått lite gjort iallafall. Ska fortsätta imorgon och hoppas på att det går bättre då!

Imorgon är det skola hela dagen, och imorgon åker även älsklingen till Stockholm och då träffas vi inte förrän i Januari... Kommer bli tomt här i lägenheten då eftersom jag ska vara kvar här en vecka till innan jag åker hem. Men det ska nog bli bra. På torsdag morgon kommer iallafall Julia hit!!! Ska bli så kul!

Men tills dess ska jag njuta lite av sista dagen med Daniel det här året, njuta av sista veckan här i Gävle och med mina kompisar här nere, innan jag åker hem! Bara åtta dagar kvar! JA, jag har nedräkning tills jag åker hem ;)

Förresten så har snön försvunnit och det har regnat... Så all min vinterkänsla som jag hade är som bortblåst... Då vet ni. Är lite ganska så mycket sur över det. Men man kan ju inte styra över vädret, eller?

Torsdag!
2011-12-08

Hihi, vill ni veta vad jag gjorde i tisdags? Jag förlovade mig med Daniel! Myys <3 Varför på en tisdag kan man ju undra.. Jo, för att vi har varit tillsammans i tre år och tre månader då!

Idag har det inte hänt alltför mycket. Har försökt plugga lite grann, utan framgång. Men så är det ibland. Imorgon blir det däremot en riktig pluggdag, eftersom vi ska fixa ett grupparbete, så halv nio ska jag befinna mig på skolan, och hur länge jag är kvar där återstår att se!

Nu har snön ÄNTLIGEN hittat hit! Det var på tiden måste jag säga! Men snart ska jag åka hem så då är det viktiga att det är snö hemma i norr. Snart kommer även Julia hit, vilket ska bli jätte roligt. Jag längtar som ett litet barn på julafton som längtar efter paket...

Nä, nu ser jag framemot morgondagen, inte för att plugga, utan för att få träffa kompisarna och få sig ett och annat skratt. Det planeras även lite julmys nu innan jag åker hem, möjligtvis på tisdag!

Sedan ska jag avsluta med att svara på tobbes fina kommentar till mitt förra inlägg: Tobbe, jag ser verkligen fram emot att du ska komma och hälsa på då jag är hemma! Alltid lika roligt då du kommer förbi :)


Älska måndag!
2011-12-05

Idag så var det skola igen, och det var trevligt att träffa alla vänner igen! Har verkligen haft turen att lära känna dessa 4 tjejer som jag umgås med!

Tur som jag har så betyder inte denna måndag starten på en lång vecka, utan jag är ledig imorgon, och på torsdag! Egentligen på fredag också men då ska jag till skolan och fixa ett grupparbete. Såå, denna måndag kändes inte alltför jobbig!

Idag pratade jag med mamma, och insåg att det bara är två veckor kvar tills jag åker hem! Så om nån vill umgås med mej sen så befinner jag mej hemma i norrland på måndag kväll om två veckor! Då vet ni.

Annars har det väl inte hänt alltför mycket idag. Ska sätta mig och sticka lite grann. Då vet ni om ni undrar vad det är jag sysslar med här borta! haha. 

Ha en bra kväll! 

Hemma igen
2011-12-04

Då var man hemma igen efter en trevlig helg i Söderhamn hos Daniels mormor! God mat till middag och trevligt sällskap! Dock är man lite trött, sen väntas det skola imorgon! Ska bli jätte kul att träffa alla kompisarna igen! Kan gissa på att de kommer bli en del skratt? Men det hade dock varit skönt med en längre helg haha.

Hoppas att ni alla haft en bra helg, och en mysig andra advent!


2/12-2011
2011-12-02

Då var det helt plötsligt december! Herregud vad tiden går fort! Känns som det nyss var augusti och jag flyttade ner hit, men icket. Fort har det gått iallafall!

Idag var det sista dagen på praktiken... Lite tråkigt faktiskt... Innan jag gick så var det ett barn som sa till mig: Lycka till på skolan nu Lina, och glöm inte att tvätta händerna! Då jag frågade varför det så fick jag svaret: Om du glömmer det så blir det massa bassilusker på händerna, så lova att inte glömma det! Ibland kan man undra vad som rör sig i en femårings huvud! Gulligt och omtänksamt var det iallafall! Längtar redan tills vår nästa praktik!!!

Annars har det inte hänt så mycket idag, med tanke på tysnadsplikten så vill jag inte skriva alltför mycket om mina dagar, men roligt har jag haft och jag trivs som fisken i vattnet!

Snart kommer Daniels mamma, Peter och Daniels lillebror Patrik. Ska bli trevligt att få lite besök!

Uppdaterar mer efter helgen, då förövrigt skolan börjar om igen! Som tur är det inte så många dagar det är skola, sen kommer Julia ner och hälsar på, sen åker vi HEM!! Det enda som fattas nu är snön....

RSS 2.0