Äntligen helg!
2014-02-28

Gammal bild från i höstas...
Äntligen är det fredag!
Denna vecka har verkligen gått fort. Det har varit intensivt med skolarbete, då vi haft tre redovisningar denna vecka, varav två samma dag. Det låter kanske inte mycket (vad vet jag) men det tar lite tid då man ska förbereda, läsa litteratur osv. så det känns rätt skönt nu när allt det är klart. 
 
I veckan har vi ju som jag skrev tidigare, haft besök av Daniels lillebror Patrik, vilket har varit roligt. Jag tycker bara att det har varit lite synd att jag varit på skolan så himla mycket så vi har knappt hunnit träffats. Han åkte hem idag på förmiddagen så nu är det tyst och tomt här hemma. Tystnaden varar nog inte så längre, för imorgon kväll ska jag och Daniel åka och hämta världens bästa mamma och Wilma som kommer hit! Dom ska också stanna en vecka, så vi har lite fullt upp här hemma haha. Det var ju tur att Patrik och Wilma hade sportlov olika veckor, så båda kunde komma hit och umgås med oss! :) 
 
Idag har jag även varit hos frissan och klippt och slingat håret. Skönt att få bort de nötta topparna och få lite ljusare hår nu till våren. Nu ligger jag på soffan och undrar varför klockan går så himla sakta. Det känns som om klockan är mycket mer än sju, jag vet inte om det är för att man slappnar av och varvar ner som man blir så himla trött? Jag tycker iallafall att tiden kan gå lite fort tills imorgon så jag får träffa mamma och Wilma så fort som möjligt! <3

Tisdag
2014-02-25

Hej på er!
Denna vecka går i ett, då det är sista veckan vi är på skolan innan vi börjar praktiken. Nästa vecka har vi "bara" en hemtenta att göra. (Sen börjar praktiken v.11). Den här veckan är även Daniels lillebror Patrik hos oss eftersom han har sportlov. Han åker hem på torsdag och på lördag kväll kommer mamma och Wilma!  Sa jag att vi hade fullt upp? 
 
Idag på förmiddagen så pluggade jag med studiegruppen via skype sen på eftermiddagen så gick jag, Daniel och Patrik på en promenad ner till havet. För en gångs skull var jag inte på skolan då det var soligt och fint väder ute. Jag ser framemot praktiken då vi får vara ute oavsett väder. Då slipper man sitta inne och längta ut då det är superfint vårväder ute! 

Plugg
2014-02-20

Just nu gör jag inte mycket annat än pluggar. Vecka elva börjar vår praktik, som kommer pågå i tio veckor och efter det så är det inte så mycket kvar av denna termin, så allt ska göras nu innan. Vi har mycket litteraturseminarium så det är läsa, läsa, läsa som gället. Förutom när vi är inne på skolan för föreläsningar. På tal om föreläsningar så måste jag säga att jag är riktigt besviken. Kursen som vi läser just nu heter "Barns lärande i språk och matematik". Mina förhoppningar hade varit att få mycket tips och idéer på vad man kan göra som utmanar barns språk och matematik, nu innan vi ska ut på vår VFU. Men tyvärr har inte våra föreläsningar gett några tips, förutom en enda lektion.... 

Här är ett litet utdrag från en PowerPoint från en av våra föreläsningar när vi pratat om cirkeln:

Som ekvation kan man uttrycka t. ex.:

•x² + y² = 1   (radien 1)
•sin²v + cos²v =1
       (radien 1
 
Jag förstår verkligen inte varför vi ska kunna det här då vi ska jobba i förskolan. Jag tror att det talar sitt tydliga språk då vi, de senaste föreläsningarna bara varit cirka 12 personer och det brukar vara över 40 personer på föreläsningarna.... Jag känner mig bara helt knäpp i huvudet efter föreläsningarna, jag kan verkligen inte förstå varför jag ska kunna det. Det var ju sådant man läste under högstadiet och gymnasiet. Jag vill veta vad jag kan göra i FÖRSKOLAN!!! Jag blir arg bara jag tänker på de senaste föreläsningarna. När man frågar varför vi ska kunna detta så får man ett svar i stil med "Detta ska man kunna, det är viktigt". Ja, men varför är det relevant i förskolan att kunna att x=y och y=x? Lärarna vill också att vi ska sätta detta i relation till våra egna erfarenheter. Ja, men vi som inte har jobbat inom förskolan då? Vi som bara haft praktik och aldrig jobbar med matte i förskolan ordentligt förut?? Ja, jag är lite upprörd. Jag tar lån för att gå denna utbildning, jag går på föreläsningar för jag hoppas att det ska ge mig någonting, jag pluggar på helgen för att jag inte hinner plugga allt jag ska annars och jag är bara så himla kräkless på skolan just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Varför kan de inte på föreläsningar ge oss tips på hur man arbetar med geometri i förskolan? Om någon kunde förklara för mig, varför det är nödvändigt för mig, som blivande förskollärare, att kunna räkna ut denna ekvation ovan så skulle jag vara tacksam! (De senaste föreläsningarna har legat på samma nivå som ekvationen ovan, gymnasiematte skulle jag kalla det...)

Alla hjärtans dag
2014-02-14

Hej på er!
Hoppas att ni har/har haft en fin alla hjärtans dag. Jag själv är ingen person som "firar" det på något sätt, eller köper presenter, men visst blir man glad då det dyker upp ett grönt paket i brevlådan med en chokladkaka och ett fint kort från familjen. Sen att jag fick en liten slant på kontot från farmor och farfar för att köpa något gott till ikväll klagar jag väl inte heller på. Tack! <3
 
Men som jag skrev, jag bryr mig inte om sakerna jag får, jag tycker att alla hjärtans dag är en fin dag att visa uppskattning på till de man tycker om. Tala om för personerna hur fantastiska och bra dem är. Fick ett väldigt fint sms av en av mina bästa kompisar idag, där hon talade om hur mycket jag betydde för henne. Det är sånt som gör en glad!  Det är en vän jag hoppas att jag aldrig kommer att förlora. 
 
Jag och Daniel "firar" inte heller på något speciellt sätt. Vi åt god middag tillsammans (som vi gör titt som tätt). Självklart talar vi om för varandra hur mycket vi älskar varandra, men det gör vi varje dag, inte bara på alla hjärtans dag. <3 
 
Nu till någonting annat. Imorse tänkte jag läsa lite (vi har väldigt mycket läsning nu i skolan innan vi ska ut på VFU) och helt plötsligt hoppar boken från sidan 30 till 60. Jag har alltså lyckats få en bok som är feltryckt. Jag blev inte sådär jättelycklig då jag upptäckte det eftersom vi ska ha examinerande seminarium och då måste jag ha läst boken. Jag ringde iallafall till adlibris där jag beställt boken ifrån och de lovade att skicka en ny så fort som möjligt, så förhoppningsvis har jag en ny i början på nästa vecka!
 
Efter lunch så åkte jag iväg till Ockelbo och simmade lite, badade bubbelpool och ångbastade. En bra start på helgen! Efter middagen städade jag sovrummet lite och bäddade rent i sängen, så nu kommer jag sova extra gott inatt haha. Imorgon blir det IKEA med Julia och sen verkar det som att hon ska följa med hem till oss. Det kommer nog bli en bra helg! 

Bildbomb klättring
2014-02-09

Förra helgen var jag och Daniel i Stockholm och klättrade med Daniels pappa, Daniels syster Lina, Nina och Danne. Nina klättrade inte, så hon fick agera fotograf. Så här kommer en liten bildbomb!
Det var riktigt roligt att klättra. Roligt att ha lite bilder också (Dessa är bara en bråkdel av allihop). När det bara är jag och Daniel som åker iväg och klättrar så blir det inga bilder, då den som inte klättrar säkrar och då kan man inte hålla en kamera samtidigt haha. Så tack Nina för alla bilder du tog! :) Jag och Daniel längtar tills vi ska flytta så vi kan klättra oftare och bli lite bättre. Men det är ju ett tag kvar, så än så länge får vi passa på att klättra när vi är i Stockholm på besök. 

RSS 2.0