Nu vet jag vad jag ska göra fram till jul...
2012-08-28

Detta paket hämtade jag ut från konsum idag... Vart lite förvånad över att det var så "stort" haha. Kan ni gissa vad det innehåller?
16 böcker! 3400 kronor fattigare, förhoppningsvis kommer jag innan jul vara massa idéer rikare och fått en massa ny kunskap! Måste säga att vissa böcker verkar riktigt roliga att läsa, och jag tror att vi kommer få en massa inspiration under höstens lektioner!
 
Den här boken är det iallafall bara en massa sånger i! Känner igen en massa från grundskolan och från när vi hade musik på gymnasiet. När vi hade musik på BF så sjöng vi en massa barnsånger så vi skulle få tips och idéer på sånger som vi kunde sjunga med barn på förskola/skola.
 
Kom även ihåg att köpa en kalender idag, så nu kan jag skriva in allt som ska göras under hösten. Redo för en ny termin? JAPP!

Då tar jag helg på en tisdag!
2012-08-28

Så var skolveckan slut! Känns skönt då jag känner mig som en vandrande zombie. Är hur trött som helst haha. Ska väl inte klaga på mina skoldagar. Två dagar första veckan! Då hinner man (förhoppningsvis) ladda batterierna tills nästa vecka då det börjar på allvar, med uppgifter som ska göras klart! (Tror dock det är en gruppuppgift och dom brukar kunna vara rätt roliga ibland).
 
Efter skolan idag så har jag hunnit med att städa lägenheten. Ska gå ner till konsum och hämta mina böcker som har kommit, så nu har jag inga ursäkter för att inte sätta mig och läsa kurslitteraturen. Jag hoppas att det är bra och intressanta böcker som är lättlästa. Det är väl inte för höga krav?!
 
Imorgon är planen att jag ska åka till Stockholm och stanna där tills på söndag. Det lär bli dålig uppdatering, för jag funderar på att lämna datorn här i Norrsundet så jag slipper släpa på den.
 
 

Första skoldagen på andra året
2012-08-27

Då var skolan igång igen! Andra året på förskollärarprogrammet. Kändes så himla bra då vi träffat våran lärare som vi ska ha som "handledare". Hon  verkar super bra,  vilket även hon som är kursansvarig gjorde. Hoppas bara att de andra lärarna är lika bra, så kommer denna terminen bli jätte bra tror jag! Vi ska läsa om barns skapande och estetiskt lärande, så vi kommer ha bild, drama, rörelse, och musik. Jag ser verkligen framemot det, och jag hoppas att vi kommer få en massa inspiration på saker som vi kan göra med barnen på förskolan sen!
 
Sen var det superskoj att träffa alla kompisar igen! Kändes nästan som att man inte hade varit ifrån varandra. Jag och Lina satt som vanligt och tokskrattade åt ingenting. (Vår dåliga humor). Lina påstår då att det är jag som skrattar åt ingenting, men hon själv sitter bredvid och skrattar precis lika mycket.
 
Enda jobbiga var att kliva upp imorse, haha. Har man inte behövt ställa väckarklockan på typ hela sommaren så tar det emot att måsta kliva upp klockan sex. En tidig kväll blir det nog. Föreläsning imorgon på förmiddagen, sen tar jag helg! Jobbig vecka eller? 

Vänner som förstår utan ord
2012-08-26

Det är så skönt med vänner som förstår, utan att man behöver förklara en massa. Personer som vet hur det känns, och som kanske känner lite likadant.
Jag har en kompis, som jag lärde känna över internet. Våra vägar korsades lite oväntat, men vi hade mer gemensamt än vad vi först hade kunnat tro. Vi började chatta med varandra varje dag, och till henne berättade jag saker som jag inte berättade för så många andra. Hon förstod. Vi skrev om allt mellan himmel och jord, både seriösa saker och oseriösa saker. Vi har våra interna skämt med varandra, som jag inte tror att många skulle förstå.
När jag först började skriva med den här personen, kunde jag inte föreställa mig hur mycket hon skulle komma att betyda för mig. Vi har även träffats i "verkligheten" och inte bara via nätet.
 
Saker och ting förändrades efter ett tag, och vi skrev inte lika mycket till varandra längre. Men när vi väl skriver med varandra, så känns allting så naturligt. Hon förstår mig utan att jag behöver förklara så mycket. Ibland känns det som att vi har varit med om samma saker, och att vi är väldigt lika.
 
Det var väl det som vi tyckte var så roligt då vi först lärde känna varandra, att vi var så lika och att det bara skiljer åtta dagar mellan våra födelsedagar!
 
Tack Jenny för att du finns! Du betyder väldigt mycket för mig, och är en vän som jag litar på till 100%!

En dag med Lina
2012-08-24

Idag har dagen spenderats med Lina! Riktigt trevligt måste jag säga. Vi började dagen med att gå runt lite på stan, där vi även åt lunch. På eftermiddagen åkte vi hem till mig, där Lina hjälpte mig att färga mitt hår. Sen en massa skratt, och prat på det!
En bra dag med andra ord, och tiden har bara sprungit iväg.
 
Tack Lina för idag!

Torsdag
2012-08-23

Inte ens en vecka sen Daniel åkte till Stockholm och jag saknar honom supermycket... Får väl hoppas att helgen går fort, för på tisdag eller onsdag åker jag ner till Stockholm och stannar tills på söndag. Förhoppningsvis följer Daniel med upp sen! :)
 
Nu sitter jag och hoppas på att den här dagen går fort, för imorgon ska jag vara med Lina! Jag längtar, har inte träffat henne sen i juni... Vi lär nog ha en hel del att prata om haha. (Som vanligt även om vi träffas flera gånger i veckan). Först ska vi gå på stan ett tag, äta lite lunch och sen ska vi åka hem till mig, för Lina ska hjälpa mig att färga mitt hår.
 
På måndag börjar skolan igen. Får jag säga att jag längtar lite...? Börjar bli less på göra ingenting haha. (Påminn mig inte om att jag längtade till att ha saker att göra då jag sitter där med en miljon uppgifter som ska lämnas in och en miljon böcker som ska läsas!)

Plötsligt händer det...
2012-08-22

Idag är en dag då min pojkvän älskar mig ännu mer än vad han gjort tidigare. (om det nu går haha) ;)

Daniel tycker väldigt mycket om att klättra, och han har en del klätterutrustning, typ klättersele, klätterskor, karbinhakar osv. Iallafall, någon gång före jul hade Daniel haft med sig alla dessa saker till Stockholm för att han skulle klättra då han var där. Sen dess har alla dessa saker varit försvunna. (Att dom var försvunna upptäckte vi inte föränn några veckor senare då han behövde klättersakerna igen för att han skulle iväg och klättra). Vi letade igenom hela lägenheten, men vi hittade dom inte. Vi letade i förrådet utan att hitta dom. Daniel åkte iväg till Stockholm, letade både hos sin mamma och sin pappa utan att hitta sakerna. Vi letade ännu mer i lägenheten, men inga klättersaker hittade vi. Vi konstaterade då att de var borta, och att han förmodligen hade glömt dom på bussen eller tåget. (Vilket egentligen är ganska osannolikt, för Daniel brukar ha koll på sina saker då han reser). Daniel ringde runt för att kolla om någon hade lämnat in de någonstans, ifall de hade hittat sakerna på bussen eller tåget, men de fanns ingenstans. Vi konstaterade då att de var borta. (Då hade vi även letat flera gånger till i lägenheten, vänt ut och in på allt typ...)
 
Idag skulle jag tvätta, och vi brukar alltid bära tvätten i sånadär "ikeakassar" och då jag tog fram sånna ur garderoben så råkar några extra följa med, så jag böjer mig ner för att stoppa tillbaka dom, och då får jag syn på någonting som liknar Daniels klättersko. Jag river ut alla ikeakassar, och vad ligger inte där? Jo ALLA DANIELS KLÄTTERSAKER!!!!! Jag fattar verkligen inte hur vi kunde missa det! Sen jul har vi letat efter dessa saker, och nu, av ren tur lyckades jag hitta dom! Varje gång vi tvättar så tar vi alltid fram ikeakassarna, och vi har lyckats missa sakerna sen jul... Nästan så man tror att någon har flyttat på dom haha.
 
Måste jag säga att jag fick en väldigt glad pojkvän då jag ringde och berättade vad jag hade hittat? =)
 
 

Ett år
2012-08-20

Nu har jag och Daniel bott i denna lägenhet ett år. Jag kan inte förstå att det har gått ett helt år. Det har varit ett år med blandade känslor. Kommer så väl ihåg dagen innan jag skulle flytta, hur alla kom för att säga hejdå, och hur jag sedan satt uppe i mitt ihoppackade rum med tårarna rinnandes nerför mina kinder. Sen blev det fredag, och dagen då vi skulle åka var där. Allting var redan packat i bilen, så det var bara att äta frukost och gå ut till bilen. Sen började den långa resan ner till Gävle. Då kändes det mest som att vi var på väg på semester. (Eftersom jag hade varit hemma och jobbat hela sommaren så hade jag inte följt med mamma och pappa på semester). Efter en lång bilresa så kom vi fram. Jag var glad över att äntligen få träffa Daniel igen, glad över att få packa upp mina saker i denna lägenhet, och glad över att få ha dom jag tycker om runtomkring mig. Under helgen så var det ett stort fixande. Alla saker skulle ju komma på plats så fort som möjligt innan våra föräldrar skulle åka hem. Vi var tvungen kolla vad vi hade, och vilka saker som behövdes köpas in.
Sedan kom söndan, och mamma, pappa och Wilma skulle åka hem. Jag och mamma stod där med tårar i ögonen, men jag tror att båda två försökte att inte gråta.
På måndan då jag pratade med mamma  började det som jag tyckte var allra värst. Mamma berättade om hur Wilma hade gråtit hela kvällen, och sedan på morgonen gått in i mitt rum och suttit där. Jag kände mig som världens hemskaste storasyster just då. Jag vet att jag inte är det. Men jag och Wilma har alltid varit med varandra, hela tiden. Vi är van att ha varandra nära, och helt plötsligt ska jag bara flytta jätte långt bort. Jag känner mig fortfarande jätte hemsk då jag varit hemma i Jörn, och sedan ska åka tillbaka till Gävle och Wilma blir sådär ledsen. Jag vill inte att min lilla Wilma ska vara ledsen, och speciellt inte att det ska vara mitt fel.
 
Skolan började och allting var nytt. Det tog ett tag innan jag började komma in i det hela. Det rann många tårar, och allting var mest en känslomässig berochdal bana när jag tänker tillbaka på det. Den första månaden var värst. Då man började inse att det kommer dröja innan jag träffar alla där hemma. Som tur var hade jag en lucka i schemat bara några veckor efter jag hade flyttat ner, och den veckan åkte jag hem. Jag hade inte sagt till Wilma att jag skulle komma, och hennes blick då hon såg mig, den går inte beskriva med ord.
Som ni säkert märker, handlar det mycket om Wilma. Det var henne det var absolut jobbigast att lämna. Det är henne som jag saknar absolut mest då jag är här.
 
Det låter säkert som att jag ångrar att jag flyttade, men det gör jag absolut inte! Det var just precis i början då jag hade flyttat, som det var jobbigt. Sedan har allting bara blivit bättre och bättre.
 
På skolan har jag lärt känna en massa underbara människor, och vissa har jag lärt känna bättre än andra.
Jag har lärt mig en massa nytt om mig själv, och vuxit som person. Jag har klarat saker som jag aldrig trodde att jag skulle klara av. Och utan min Daniel, så skulle jag aldrig ha gjort det här. Jag är så himla glad över att han finns i mitt liv, som har tröstat mig då jag varit ledsen, skrattat med mig då jag varit glad, och stått kvar då jag har varit arg. Han har nog fått se sidor av mig som han inte sett tidigare, men han har stått kvar hela tiden. Jag kan inte bli annat än lycklig av att få vara tillsammans med han!
 
Känslan som man känner när man kommer hem efter att ha varit borta ett tag är en helt fantastisk känsla. När jag kom tillbaka hit till Gävle efter att ha varit i Jörn hela sommaren så kändes det så himla skönt. Det här är hemma nu.
 
Det är fortfarande jobbigt då jag ska säga hejdå till dom där hemma i Jörn. Jag hatar det. Det är fortfarande jobbigt att bo långt hemifrån. Men nu är det inte på samma sätt som för ett år sedan. Nu är det helt annorlunda. Jag trivs väldigt bra här, och jag ångrar inte en sekund att jag flyttade.

Besök
2012-08-19

 
Idag kom min faster Ingela, hennes sambo Anders och min kusin Sanna på besök. De har varit i Stockholm för Sanna har varit duktig och sprungit midnattsloppet. Så idag när de skulle hem så passade de på att svänga förbi här! Åhh vad roligt det är att få besök. Efter Ingela hade ringt för att kolla om jag var hemma, så konstaterade jag rätt snabbt att vi inte hade något roligt att bjuda på, så då ringde jag min kusin Kattis för att få ett bra recept på en kladdkaka, vilket jag fick. Så jag snörde ihop en kladdkaka som vi fikade sen när de kom.
De hade med sig te till mig, och en liten burk som jag kan ha det i! Bara det blir höst och lite kallare så ska jag göra mig en tekopp och krypa upp i soffan!

Snart drar det igång igen...
2012-08-18

Idag har jag suttit och kollat igenom litteraturlistan till höstens kurs. En hel del böcker var det. Har även suttit och beställt alla böcker, och jag kan ju bara säga att jag inte längtar tills den räkningen kommer... Aja, det ska nog bli bra. På måndag är det exakt en vecka kvar av sommarlovet, sen drar allvaret igång igen. Vi har fått schemat för hösten, och gruppindelningen. Jag måste säga att jag har hamnat i en väldigt bra grupp, och att schemat ser helt okej ut än så länge! Så detta ska nog bli bra. 2,5 år kvar, sen ska jag inte gå skola mer på ett tag! 

Lite bilder
2012-08-17

Innan jag åkte hemifrån Jörn så hade mammas kusin en loppis där jag köpte två tavlor. Nu sitter dessa två fina tavlor uppe på väggen i vårt vardagsrum. En annan tavla som jag fick av min kusin Sanna i julklapp har också skruvats upp på väggen. Under vardagsrumsbordet ligger vår nyinköpta matta, och i vardagsrumsfönstret står våra nya blommor!
 
Tavlorna som jag köpte hos Sara för 50 kr styck!
Mattan i vardagsrummet.
En av blommorna i vardagsrumsfönstret, vi har en till likadan bredvid!
Tavlan som jag fick av sanna!
Jag, min lillasyster Elin, och två av mina kusiner, Katarina och Sanna brukar alltid köpa julklappar till varandra. De två senaste åren så har vi dragit en lapp med en bokstav för varje person, och den bokstaven vi fick för den personen ska vi använda då vi köper en julklapp, T.ex. om jag får bokstaven G för Elin, så ska jag köpa någonting som börjar på bokstaven G till Elin. Det får inte heller kosta mer än 100 kr. Väldigt roligt faktiskt, och då fick jag denna tavla av Sanna. Kan ni gissa vilken bokstav hon hade? ;) (Tro mig, Sanna är en klurig människa...)
 
Nu har Daniel åkt tillbaka till Stockholm så nu är det väldigt tomt här hemma... Jag tycker inte om att vara själv men han måste ju jobba så... Jag får försöka överleva helt enkelt ;) Tittade ut genom fönstret för ett tag sedan och det är alldeles svart på himlen. Bara det inte blir åska... Jag hatar åska och inte blir det bättre av att jag är ensam hemma heller... Nä, hoppas på att den håller sig borta!
 
 

Borta bra men hemma bäst!
2012-08-15

Åhh så härligt det är att vara hemma! Jag och Daniel kom hem idag efter några dagar i Stockholm. Vi har handlat en massa nya saker till lägenheten så ikväll har vi fixat lite. Jätte fint blev det iallafall. Får se om jag lägger ut några bilder på bloggen eller inte.
 
Just nu sitter jag och väntar på att tvätten som jag har i torktumlaren ska torka, så jag kan ta en dusch för att sedan lägga mig i en renbäddad säng. Jag inser nu varför jag inte brukar boka tvättid nu på kvällen. Är alldeles för trött för att springa fram och tillbaka till tvättstugan ;)
 
Imorgon ska vi packa upp alla saker, och jag ska ställa undan min väska. Daniel får packa om igen eftersom han tyvärr måste åka tillbaka till Stockholm på fredag eftersom han ska jobba...
 
Nä, nu ska jag gå till tvättstugan och hämta tvätten! Ha en bra kväll allihopa!
 
 

Önskar att jag vore mindre lättväckt...
2012-08-11

Daniels väckarklocka ringde halv sju imorse eftersom han skulle iväg och jobba. Innan han ens har reagerat över att väckarklockan ringer så är jag vaken. När han sedan kliver upp är jag för pigg för att kunna somna om... Det är dagar som idag jag önskar att jag inte vaknade lika lätt, och att jag kunde somna om.
 

Väskan har packats om...
2012-08-10

I måndags åkte jag och Daniel hem till Norrsundet en sväng, och gud så skönt det var att vara hemma!! Jag vet inte hur många gånger jag hann säga det under dagen, hur skönt det var att bara vara bland sina egna saker. Daniel höll på bli tokig på mig efter ett tag haha. Men så blir det då man inte varit hemma på hela sommaren.
 
Under tiden vi var hemma hann vi sätta upp några tavlor i lägenheten, bilder kommer kanske senare. Igår var det dags att packa väskan igen, för att åka tillbaka till Stockholm eftersom att Daniel ska jobba hela helgen. På måndag är han däremot ledig, och då är planen att vi ska shoppa lite grann, bland annat en matta till vardagsrummet. På onsdag tror jag att vi åker hem igen, och då kommer jag nog stanna i Norrsundet tills skolan börjar igen. Då ska jag försöka hinna med att träffa Lina någon dag, och sen ska jag träffa Julia som snart flyttar ner!
 
Denna dag ska tillbringas med Patrik, Daniels lillebror. Vi ska åka iväg och kolla på hans nya skola som han ska börja på i höst. Önska oss lycka till så vi inte tappar bort oss någonstans på vägen. Först pendeltåg, sen tunnelbana, sen ska vi gå en bit... Och med mitt lokalsinne. Ni som känner mig vet att jag är typ sämst på hitta haha xD Men Patrik hittar nog, så det ska nog bli bra ;)
 
Uppdateringarna kanske blir bättre lite senare, då skolan börjar om igen.
 
Förresten, då vi var på grönan så åkte jag och Kattis frittfall! Efter det så kände vi att vi kunde klara av att åka typ allting annat också. Elias (Kattis pojkvän) sa att Kattis hade fått för mycket blod till hjärnan så hon inte kunde tänka klart. Kanske var det så också, för då vi hade åkt frittfall så hade jag lust att göra det igen. Jag som typ trodde att jag skulle dö då vi var på väg upp. Fin utsikt var det iallafall ;)

Länge sen sist!
2012-08-01

Länge sen jag skrev någonting, men bloggen hamnar lite åt sidan nu under sommaren. Har knappt haft fram datorn under sommaren. Det är så mycket annat man vill hinna med då man är hemma, men trots det så hinner man inte med allting som man vill... Tiden går så himla fort... Nu är det helt plötsligt bara 27 dagar kvar tills skolan börjar om igen! Dessa 27 dagar ska jag bara njuta och ta det lugnt!
 
När jag åkte hem i början på juni, så tänkte jag att jag skulle ha massor av tid att träffa mina vänner som jag saknar så oerhört mycket då jag är i Gävle. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt. En av mina bästa vänner, Louise som jag verkligen hade sett framemot att umgås med åkte iväg för att sommarjobba. Sedan var hon borta under hela tiden jag var hemma... hann träffa henne en kort stund någon dag före jag åkte. Julia jobbade också en massa, två dagar kanske det blev att vi träffade varandra?
Min kusin Kattis däremot, jobbade bara dagtid, bodde hos mina kusiner som inte alls bor långt ifrån mamma och pappa, och hade precis som jag, tråkigt på eftermiddagarna/kvällarna. Så henne har jag varit med mest under hela sommaren. (om man bortser ifrån familjen). Det blev en del springturer på kvällarna, en massa prat och en massa skratt. Förut var jag och Kattis med varandra nästan varje helg, men sen när vi blev äldre så träffades vi inte lika ofta, men nu i sommar kan väl säga att vi har umgåtts en hel del.
 
Den 20 Juli fyllde min lillasyster 18 år, så då firade vi henne. Då började även hon sommarjobba lite grann, och jag, mamma, pappa och Wilma åkte iväg på semester till Stockholm. Vi har stått med husvagnen hos mammas kusins mormor och morfar, och vi har haft det hur bra som helst! De har även en pool på sin gård, så vi har badat i poolen nästan varje dag och bara njutit. En av dagarna så skulle mamma, pappa, Wilma, mammas kusin Jenny, hennes man Krister och deras barn Leo till gröna lund, och eftersom jag snart ska dit så åkte jag, Daniel och Hjalmar (jenny och Kristers andra barn) till skansen och gick runt och tittade på djuren en hel dag. Hjalmar är bara två år, så han hade inte haft så roligt på grönan, så vi hade väldigt roligt på skansen istället!
 
I måndags åkte mamma, pappa, Wilma, Jenny, Krister, Leo och Hjalmar hem till norr igen, så det blev lite tårar när de åkte. Jag vet inte när vi kommer träffas nästa gång så. Beror lite på hur mitt schema ser ut till hösten, om det finns någon lucka då jag kan ta mig hem.
Resten av sommaren kommer jag tillbringa med min älskling, och imorgon ska vi på grönan med min kusin och hennes kille! Kommer bli super tror jag!
 
Sen i slutet på augusti flyttar även Julia ner till Gävle!!!!! Då ska även jag flytta tillbaka dit, just nu så bor jag och Daniel hos hans mamma. Om bara solen kunde komma fram så skulle jag lägga mig vid poolen ett tag, men just nu så lyser den med sin frånvaro.
 
Två bilder från skansen!
 
 
 

RSS 2.0