Hemma!
2013-03-28


Såhär ser jag och Daniel ut efter en 11 timmars lång resa!
Jag och Daniel överraskade min familj med att komma hem lite tidigare! Vi hade sagt att vi skulle komma hem imorgon på morgonen, men istället så åkte vi halv sju imorse och kom hem vid halv sex nu på eftermiddagen efter lite förseningar. Hunden blev så glad att han typ överföll mig och nockade mig rakt på näsan så ena sidan är lite svullen och har lite småsår. Ska man känna sig välkommen eller? Haha. Hur som helst är det skönt att vara hemma igen, fick god middag också, nämligen fisk och potatis!
Egentligen skulle vi ha varit framme klockan tre på eftermiddagen men norrtåget som skulle ta oss mellan Umeå och Jörn var inställt och ersatt med ersättningsbuss. Problemet var bara att sj tåget som vi åkte med från Gävle till Umeå var en halvtimme sent och på tåget lovade dem att ersättningsbussen skulle vänta på oss. Jo tjena, när vi kliver av tåget står det bara en buss där, som går direkt till Luleå. När vi förklarar att vi ska till Jörn så säger den chauffören att den bussen precis gick. Så då står cirka 20 personer där och undrar vad vi ska göra nu. En vänlig skäl ringer en massa samtal och undrar hur vi ska ta oss ifrån Umeå. Efter en timmes väntan kommer ersättningsbussen som redan hade åkt, men som fick vända om! Aja, allting löste sig och nu är vi hemma igen!
Ha en bra påsk!

Tiden går fort när man har roligt!
2013-03-26

Morgonpromenad kvart i sex imorse upp till förskolan!
Helgen som var bara sprang förbi. I fredags kom Daniels kompis Marcus hit och i lördags kom Julia hit och var här hela dagen. Jag och Julia roade oss med att baka bullar och sedan gjorde vi en tårta, bara för att typ. Dagen sprang förbi iallafall och helt plötsligt var det dags för henne att åka hem. I söndags pluggade jag lite grann och sedan var det helt plötsligt måndag igen. En lång dag blev det på förskolan, då personalen har planeringstid på måndagskvällar till halv sju, så kom hem, duschade och gick och la mig typ, då jag började klockan sex imorse. Idag slutade jag däremot tidigt, var hemma vid kvart över två och då städade jag lägenheten och tvättade. Alltid roligare att komma tillbaka till en städad lägenhet och en tom tvättkorg, för vet ni vad, på torsdag kväll åker jag och Daniel hem till mina föräldrar! 
Inser även att jag redan är inne på min tredje praktikvecka. Vart tar tiden vägen? Snart har ju halva tiden gått... Från och med imorgon ska jag även vara inne på småbarnsavdelningen i lite mer än en vecka, då min handledare ska åka bort. Ska bli kul att se hur dom arbetar på den avdelningen. De samarbetar väldigt mycket mellan avdelningarna på förskolan där jag gör min praktik, de öppnar och stänger tillsammans, och sedan leker barnen med varandra utomhus(och även inomhus på morgonen och eftermiddagarna). Det är mest mitt på dagen de är "åtskilda" så det ska bli roligt att se vilka aktiviteter de mindre barnen gör på dagarna! :) 
Förresten måste jag bara påpeka vilket underbart väder vi har haft på dagarna nu! Det är så härligt att vara ute i solen och leka med barnen på dagarna! Ser även ut att bli kanonväder imorgon också! :) 

Äntligen fredag!
2013-03-22

Jag och Daniel hade fått rolig post idag! Ett kort från min lillasyster Wilma och hennes kompis Elisabeth. Detta kort hänger nu fint på vår frys. Tack så mycket! 
Vi har fått några fina kort nu som hänger på frysen!
Har haft en bra dag på praktiken, började sex imorse och slutade redan halv två, skönt! Det är så himla roligt att vara med barnen och lyssna till deras tankar och reflektioner om olika saker som är aktuellt i deras vardag. Just nu handlar det mycket om barn från andra länder. Deras tankar gick ungefär såhär: "Kommer han/hon från öknen?, Nej, han/hon kommer från Afrika!" Då frågade jag barnen om man bara kan komma från Afrika och barnen svarar: "Nja, man kanske kan komma från typ Frankrike också!"
Hoppas att ni alla får en bra helg! Det tänker iallafall jag ha och morgondagen kommer spenderas med bästa Julia!

Onsdag,
2013-03-20

Onsdag är min "kortdag" på praktiken då jag slutar halv tre. Kom hem och la mig i soffan, med noll energi. Tvingade mig själv att läsa ett kapitel ur boken som jag håller på med (Ja, det är fortfarande "den kvalitativa forskningsintervjun"...), så får jag läsa mer en annan dag. All min energi går åt till barnen på dagarna så när jag kommer hem har jag inte mycket energi kvar till annat. Iallafall inte något som kräver så stor koncentration haha. Nu är klockan bara kvart över sju, men jag skulle typ kunna sova. Tror det blir en tidig kväll ikväll också, så jag orkar med morgondagen ;).
Tur att det är roligt att vara med barnen på dagarna, då gör det inte så mycket att jag är mer död än levande på kvällarna ;). 

Så var det måndag igen!
2013-03-18

Morgonpromenad kvart i sju imorse upp till förskolan! 
Så var det måndag igen! Den här måndagen har sprungit förbi, vet inte riktigt vart dagarna tar vägen. Var faktiskt inte så trött imorse som jag trodde att jag skulle vara och då man befinner sig på förskolan klockan sju så känns det som att klockan är så himla mycket mer. Barnens energi kanske smittar av sig? Önskar bara att jag hade lite energi kvar då jag kommer hem på kvällarna! Haha :p 

Söndag
2013-03-17

Började dagen med att fara ut och jogga lite med Daniel. När vi kom hem fick jag för mig att baka scones till frukost. Så det blev grahamsgröt med kanel, äpple och päron och sedan scones på det till frukost. Mums! 
Blev även tvungen att läsa lite i min bok (Den kvalitativa forskningsintervjun)... Satte mig ute på balkongen och läste en stund, så nu har jag bara 250 sidor kvar, har läst 100. Vad har jag fått ut av de första 100 sidorna då? Ingenting. Tråkigare bok får man ju leta efter... 
Blir en tidig kväll ikväll, så laddar jag om inför ännu en praktikvecka! 

Skönt med helg!
2013-03-16

Bild från igår kväll!
Jag måste säga att det är himla skönt med helg! Slutade vid tolv i fredags, vilket jag inte ska klaga över, var rätt trött efter en vecka på förskolan. Man är inte riktigt van vid den miljön haha ;). Höll sedan (som vanligt) på att somna då jag och Daniel kollade på film under kvällen, men tro det eller ej, så höll jag mig vaken. 
Idag vaknade jag upp till sol, så jag och Daniel for ut och sprang innan frukost. Sen kom vi hem och åt frukost, gjorde i ordning en liten matsäck och hämtade grannens hund och gick ut på promenad i tre timmar i det soliga vårvädret. Riktigt härligt! 
Imorgon måste jag försöka plugga, har en bok som ligger och väntar på att läsas, men den är så förbaskat tråkig så jag har verkligen ingen lust. Men jag kan inte skjuta på det hur länge som helst. Men det får bli morgondagens bekymmer haha! 
Hoppas ni har en härlig helg! 

Sluta aldrig leka! 2013-03-14
2013-03-14

Vart tar dagarna vägen? Den här veckan har sprungit förbi, gissar på att de kommande veckorna också kommer göra det... 
Idag satt jag och några barn vid ett bord och byggde pärlplattor. Då börjar barnen prata om att gamla gubbar tappar minnet och minns ingenting. De berättade att när man spelar t.ex. memory med gamla människor så minns de aldrig vart den "matchande biten" är, även om en nyss blivit upplagd. Då frågar jag barnen vad man ska göra för att inte tappa minnet, och till svar fick jag: "Jo förstår du, om man slutar leka så tappar man minnet." Så vad ni än gör, vill ni behålla minnet så sluta aldrig leka! 
 

Onsdag, 2013-03-13
2013-03-13

Då har snart första praktikveckan gått. Imorgon är sista dagen i barngruppen för denna vecka då det är planeringsdag på fredag. Den här veckan har gått åt till att lära känna barnen och personalen. Många barn känner igen mig sen förut då jag hade min förra praktik och sen jag varit där och hälsat på och gjort uppgifter osv, men för några barn är jag helt ny. Men jag måste ändå säga att det går riktigt bra. Ska bli spännande att se hur mycket man utvecklats om sex veckor.
Jag är väldigt trött om kvällarna och somnar så fort jag lägger huvudet på kudden haha. Det känns att man inte är van att "hålla igång" så mycket under dagarna, men som tur är så är det roligt! 
 

Första praktikdagen, 11/3-2013
2013-03-11

Som rubriken lyder så var det första dagen på praktiken idag och allt har gått superbra. Dock är jag supertrött nu, så jag lär ju somna fort ikväll haha! Var med på öppning idag så klockan tio i sex imorse befann jag mig på förskolan och slutade vid två. Det har varit en bra dag med massa lek ute på gården med barnen och sedan lite pyssel efter lunch. Vill inte skriva för mycket om mina dagar på förskolan med tanke på tystnadsplikten. 
Ska kolla lite på tv nu och sen ska jag sova. Klockan är bara kvart över sju och jag är supertrött. Men måste säga att det gick väldigt bra att ta sig upp ur sängen halv fem imorse. Hade tur och somnade rätt tidigt igår så ;). 
Nu ser jag framemot resten av veckan tillsammans med barnen och personalen på förskolan! 
Hoppas ni alla haft en bra måndag!

Lite nytt!
2013-03-10

 
Som ni ser har det blivit en liten förändring på min blogg. Daniel har suttit och fixat med designen, så vad tycks? Vart lite less på min gamla så kände att det var dags för en förändring! 
Idag har jag inte gjort så mycket. Jag hade egentligen behövt plugga lite (läsa i en bok, men hur intressant låter denna bok: "Den kvalitativa forskningsintervjun"?) Vem vet, den kanske är bra men det ser verkligen inte rolig ut! Aja, får bita i det sura äpplet en annan dag och läsa då istället. Kanske imorgon eftermiddag? Jag och Daniel gick ut med grannens hund i det soliga vädret istället. Himla fin hund vår granne har, och man blir väldigt sugen på skaffa en egen hund, men det får bli en annan gång. Som tur är får vi låna hennes hund om vi vill ha någon att gå ut med! :) 
Imorgon är första dagen på praktiken, lite nervös är jag allt. Så, klockan sex imorgon på morgonen befinner jag mig på förskolan! Men jag ska inte klaga på vädret den kommande veckan: 
Det ser inte helt fel ut va? Gissar (och hoppas) på att vi kommer vara ute en massa och leka! 
Hoppas ni alla haft en bra helg, nu ska jag titta på så ska det låta som mamma och Wilma nästintill tvingar mig till haha. Sedan ska jag göra en tidig kväll så jag orkar stiga upp imorgon. Önska mig lycka till! 

Äntligen fredag!
2013-03-08

Äntligen helg! Vissa dagar är bättre än andra, denna dag är en av de bättre dagarna. Enligt schemat skulle vi sluta klockan fyra idag, men vi fick sluta redan tio i tolv! Det gillas! Så istället för att komma hem halv sex var jag hemma redan halv två. Att solen skiner ute gör inte heller saken sämre! Idag är det dock lite kallt om man jämför med de senaste dagarna, men i solen är det skönt, så ska väl inte klaga. Men lite avundsjuk är jag på mamma och mina syskon som spenderar denna dag i slalombacken. Eller ja, kanske inte mamma då, hon sitter väl nedanför backen och kollar på eller nåt haha. Men jag önskar att jag också kunde vara med och åka slalom med mina syskon... Men det får bli en annan gång!
I helgen ska jag bara ta det lugnt, läsa lite kurslitteratur och ladda inför måndag då praktiken börjar! Hoppas på att det är fint väder så man iallafall kan sitta ute på balkongen och plugga ;). 
Ha en bra helg allihopa!
 

Dålig uppdatering?
2013-03-06

Jag gör ungefär samma saker på dagarna, pluggar. Jätteintressant eller hur? ;)
Idag var iallafall jag och Daniel i Bergby en sväng och då vi var klara där så missade vi precis bussen tillbaka (trodde vi) och nästa buss skulle inte gå förrän efter en timme, så vi bestämde oss för att börja gå. Då vi är mitt mellan två hållplatser så kommer bussen. Aja sånt som händer, så vi fortsatte gå. Slutade med att vi gick hela vägen hem! Blev iallafall en härlig vårpromenad i det soliga, men blåsiga vädret. Invigde även mina nya tygskor idag! Hoppas våren är här för att stanna den här gången! Jag tänkte även ta lite bilder som jag kunde lägga upp här på bloggen, men det var så soligt så jag såg inte vad jag gjorde på mobilen, men jag lyckades iallafall ta mig till kameran.  Felet som jag upptäckte nu då jag kom hem var bara att kameran var "inställd åt fel håll" så det enda som syntes på mina bilder var mina händer. HAHAH! Så typiskt mig ;). Men det var iallafall sol och klarblå himmel och åtta plusgrader om någon undrade! :) 
 
 

När en lördag känns som söndag...
2013-03-02

Hela den här dagen har känts som en söndag, men då blir man lite extra glad då man inser att det faktiskt bara är lördag och en till ledig dag väntar innan nästa vecka drar igång! Tyvärr känns det inte som att jag är "ledig" då jag läser kurslitteratur hela dagarna. Har några böcker att läsa igenom innan praktiken börjar! 
Våren som sakta men säkert börjat komma hit försvann lika fort som den kom typ, när jag vaknade imorse snöade det. Visst att det är roligt med snö och att jag älskar vintern, men våren kan mer än gärna få komma hit nu. Det kan väl iallafall få vara sol ute? :) 
Idag bokade även jag och Daniel en hemresa, så vi kommer åka hem över påsk! Längtar massor!! Kommer dock inte vara hemma så länge eftersom jag har praktik och inte kan vara borta från den, men några dagar kommer vi va uppe i norr iallafall. Bättre än ingenting. ;) Sen så kommer mamma, pappa och Wilma komma ner till oss i maj! Tur våren brukar gå fort! 
Ha en bra lördagskväll!
 

RSS 2.0