Söndag
2012-01-29

Idag har det inte hänt alltför mycket. Har läst ut en bok som vi ska ha läst till imorgon (tror jag), annars ska jag bara vara lite stolt att jag har läst ut den även fast jag inte hade behövt.

Solen har lyst idag, det var lite kallt ute imorse, men under dagen blev det varmare så jag har varit ute och joggat lite. *Känner mig duktig*. Nu väntar jag på att middagen ska bli klar, det luktar mat i hela lägenheten! Kyckling och ris blir det idag, och kycklingen tillagas i lergrytan. Enkelt och gott! Imorgon ska jag till högskolan och ska ha föreläsning om Vygotskij. Hoppas det blir en intressant föreläsning!


Torsdag
2012-01-26

Idag har jag tagit sovmorgon, vilket var riktigt skönt! Sen har jag läst lite i en bok som vi ska läsa till skolan.
 
Den här boken är det jag läser just nu! En av de bättre som vi har haft faktiskt.

Sen har jag och Daniel varit en sväng till Bergby idag, annars har vi väl inte gjort så mycket. Är ledig tills på måndag så ska fortsätta läsa den här boken och försöka hinna läsa så mycket om möjligt. Snart kommer förhoppningsvis de andra böckerna som jag har beställt så jag kan läsa de också. Tror att denna kurs kommer vara väldigt intressant och givande!

Tiiiisdag
2012-01-24

Idag har jag varit på högskolan och haft lite information om kursen som vi ska läsa nu hela denna termin. De gick igenom del ett, som vi ska läsa nu fram till v.13. Blir nog bra tror jag, mycket att läsa bara. Så, imorgon börjar jag läsa första boken! Önska mig lycka till för det kan säkert behövas haha.

Slutade vid halv tolv idag, så var hemma tidigt vilket var skönt! Det är alltid härligt att komma hem lite tidigt och bara ta det lugnt. Sen är det skönt att vi inte ska till skolan föränn på måndag! Men då är det tänkt att vi ska läsa under tiden, så jag ska börja med det i tid denna gång, göra uppgifterna i tid och allting. Tänk vilken positiv inställning man har så här i början av en kurs. Hoppas det fortsätter!

Idag pratade jag med Wilma i telefon, och glatt berättar hon för mig att hon ska ha disco på skolan imorgon med hennes klass. "vad kul" säger jag då, "vad ska ni göra på discot?" Dansa såklart, det är ju det man gör på ett disco, vet du inte det Lina?!"

Nu ska jag kolla på tv, ha en bra kväll!

23/1-2012
2012-01-23

Idag har jag och Daniel varit till Valbo, har hunnit en sväng på Toys´R´US, IKEA, samt lite andra affärer inne i Valbo. Avslutade dagen med att veckohandla på Willys och sedan åka hem!

Imorgon börjar andra terminen på högskola, och vi ska läsa samma kurs hela terminen så jag hopppas verkligen att det är en intressant och givande kurs vi ska läsa! Sedan hoppas jag att vi har bra föreläsningar och bra lärare i kursen. Men det lär väl visa sig haha.

Nu ska jag nörda lite till framför datorn, och sedan klockan åtta ska jag kolla på tv. Sofias Änglar ska jag se, ett riktigt bra program!


Lööördag
2012-01-21

Idag är det lite kallt ute. Eller okej, inte jätte kallt men jag tillåter mig själv att sitta inne och göra ingenting bara för att det är skönt att ha såna dagar ibland.

Jag sitter under en filt i soffan med datorn i mitt knä, och ska sticka en toffel till Daniel. Han nöjer sig inte med en, konstigt va? Han vill tydligen ha en till varje fot, vilket jag inte kan förstå? Hahah. Nä, skoja bara. Ska sticka klart den andra så att han blir lite glad och slipper va så kall om fötterna! Snäll flickvän han har, eller hur? :)


Så ser den ena ut, nu återstår bara att sticka en till likadan ;)

20/1-2012
2012-01-20

Idag har Daniels farmor varit på besök! Riktigt trevligt! När hon kom till Gävle missade vi precis bussen till Norrsundet, men då blev vi bjuden på café av Eivor! Sen har vi gått runt i Norrsundet och visat henne det, och sedan varit i lägenheten och tagit det lugnt och pratat en massa.

Nu ska jag och Daniel kolla lite på film, och sedan göra en tidig kväll.

19/1-2012
2012-01-19

Idag har det inte hänt så speciellt mycket. Jag och Daniel har faktiskt varit ute och sprungit idag! Känner mig riktigt duktig faktiskt, nu jäklars ska jag också börja träna. Får se hur länge det håller i sig haha. Sen har vi städat lägenheten lite grann, ätit god middag (torsk och potatis) bakat muffins, och nu ska jag snart kolla på tv.

En bra dag med andra ord. Har pratat med Wilma idag också. De orden jag lever på är "Det är inte så länge tills vi träffas, snart är det ju lov!" Till svar av Wilma får jag: "Då är det ju nog våran tur att komma till dig. För jag vill till dig. Annars kan du ju boka en biljett hem, sova här en natt och sedan boka två biljetter tillbaka så kan vi ju åka tillsammans." Älskade lillasyster vad jag saknar dig! Är man van att alltid vara med varandra så gör det ont att vara så långt ifrån varandra. Även om man vänjer sig så gör det ont i hjärtat ändå... Önskar så att vi kunde träffas oftare!


Jag och Wilma! Jag ser mongo ut, men Wilmis är alltid lika fin! saknar dig <3






Lite fattigare... Igen
2012-01-18

Nackdelen med att studera på högskola är att man måste köpa alla böcker själv, och böckerna är inte gratis. Bara en bok kostar mellan 200 och 300 kr, och sedan ska man ha ett x antal böcker till varje kurs... Så nu har jag suttit och beställt böcker till nästa kurs, och det slutade på lite drygt 1000 kronor. Inte alltid kul att vara student!

Men lite positiva saker är att idag har jag lämnat in alla uppgifter som ska vara inlämnade, så nu är jag ledig tills på tisdag nästa vecka! Skönt måste jag säga!

På fredag kommer Daniels farmor hit och hälsar på! Ska bli jätte kul! Så får vi bjuda på lite god mat också :)

LEDIG!
2012-01-17

Nu är jag ledig en hel vecka! Eller ja, ledig och ledig. Ska göra klart de sista uppgifterna i skolan (som jag alldeles snart är klar med) lämna in dom, och sedan sätta mig och beställa böcker till nästa kurs! Har ingen föreläsning förrän nästa vecka på tisdag, då jag börjar en ny kurs + en ny termin. Tänk, nu har jag läst klart min första termin på högskola! Bara sex terminer kvar då! Eller tre år tills jag är färdig förskollärare. Hoppas bara att det går lika fort som den här första terminen!


Här är min onepiece! En liten suddig bild, men det bjuder jag på. Hur mysig som helst! Ni som tvekar på att köpa en, sluta tveka och skaffa en! Helt underbar!

Seg måndag morgon
2012-01-16


Dags att ta en dusch och klä på sig kanske? Jag och Daniel ska åka in till Gävle lite senare för att handla lite mat och andra saker som vi behöver, typ schampo och såna tråkiga saker. Då vet ni vad jag gör idag! Nä, nu väntar duschen!

Hallojsan
2012-01-15

Denna dag har bestått av plugg.. Jag fullkomligt HATAR denna vetenskapsteori. Känner mig dum som inte fattar... Men men, har gjort mitt bästa så jag får hoppas på att det räcker till ett godkänt iallafall!

Skönt med lång helg, är ledig imorgon också! Sen har jag skola på tidsag, sen är jag ledig en vecka innan nästa kurs börjar. Då blir det att beställa lite nya böcker som jag behöver, och se pengarna försvinna från kontot... ååh vad jag verkligen älskar att plugga ibland.. Eller?!

Jag längtar efter denna filur!

Löördag
2012-01-14

Idag har jag och Daniel varit duktiga och plockat bort julsakerna från lägenheten, bytt gardiner i köket, samt städat lägenheten. Så nu är det rent och snyggt igen! Inte för att det var speciellt ostökigt innan men ändå.

Ska snart hoppa i min onepiece som jag fick i julklapp! Fast jag fick den inte föränn igår, eftersom den var försenad, men den är hur mysig som helst!

Imorgon ska jag plugga vetenskapsteori = skjut mig! Fattar absolut ingenting, och det gör inte saken bättre att det är examinationsuppgiften i kursen.... Men det är väl bara gilla läget helt enkelt... Om jag skulle dö en plötslig död så vet ni varför haha.

Nä, nu ska jag sätta mig och ta det lite lugnt, sakna de där hemma lite grann och njuta av livet. Klockan åtta ska vi se på gladiatorerna, jag och älskling!

Ha en bra kväll allihopa!

Bilder från jul
2012-01-13

Här kommer lite bilder från mitt jullov, så jag börjar med bilder från julafton, som Elin har tagit med sin nya systemkamera! (alla bilder som jag tog blev så dåliga...)

Här är iallafall Två av mina kusiner, och min lillasyster! Från vänster sitter min kusin Lotta, i mitten sitter min lillasyster Wilma, och tilll höger sitter min kusin Ena! Fika är alltid gott sådär på förmiddagen på julafton! (känns som man äter hela dagen haha)

Min kusin Lucy!

Farmor och farfars julgran!

Jag på julafton!

Min lillasyster Elin, och min mamma!

Här har vi satt oss vid bordet och ska snart börja äta! Och kolla in all god mat!!

Ena och Wilma!

Farfar!

Sen kom äntligen personen som vi väntat på hela dagen, TOMTEN!

Wilma är glad då hon ska öppna sina julklappar!

Min kusin Lotta visar stolt upp klänningen hon fick i julklapp!


Det var nog allt jag hade att bjuda på med bilder från julafton ;) Hade iallafall en jätte härlig dag med släkt och familj!

Annat som jag sysslat med då jag varit hemma är....
Sparkat med vår fina hund Karo!

Myst med våra kissemissar, här är Maja

Och Olle!

Sen hann vi en sväng på Leos lekland också! Bjuder på en bild på Wilma ;)


Jag har hunnit med en massa annat också, men Elin åkte bort vilket resulterade i inga bilder! Jag är så dålig på ta kort, orkar aldrig haha, så tur man har en syster som hann fota lite iallafall. Resten får vara fina minnen utan bilder!

Bättre sent än aldrig?
2012-01-10

Dålig uppdatering i min blogg har det varit under de veckor som jag varit hemma hos mamma och pappa. Jag har haft det superhärligt! Julafton spenderades hos farmor och farfar med familjen, och tre av mina kusiner, min faster och hennes man. Trevligt!

Dan före nyårsafton kom Daniel upp, och har varit uppe i norrland med mig sedan dess. Nyårsafton spenderades med familjen, och senare på kvällen kom våra grannar över och även mammas jobbarkompis med familj. Riktigt trevligt var det! Ett bra avslut på det gamla året ;)

Det är massa snö där uppe om man jämför med här nere, så nu har jag fått uppleva lite riktigt vinter, vilket var myys! Önskar bara att jag kunde ta med mig lite snö ner hit.

Bilder från jul och mitt "jullov" kommer lite senare :p

Igår kväll satte jag och Daniel oss på tåger och åkte tillbaka ner till Gävle. Det var med blanade känslor som jag sa hejdå till de där hemma... Jobbigast var det att säga hejdå till Wilma, som grät hur mycket som helst... Vilket jag också gjorde... Separationsångest gånger tusen! Usch vad jag ogillar att det ska vara så långt hem... Det hade ju kunnat vara lite närmare iallafall....

Imorgon ska jag in till högskolan för att plugga lite med kompisarna, så förhoppningsvis blir det en del skratt också!

Nu ska jag in och laga lite middag. Har blivit lite bortskämd med att få middagen serverad i tre veckor, men nu är det väl dags att fixa den själv...

Hoppas att ni också haft en bra jul, och ett bra slut på det gamla året och en bra början på det nya ;)

RSS 2.0