Fjällen 2014
2014-04-27

För precis en vecka sedan kom vi hem från Ammarnäs, där vi varit på semester med min familj. Jag och Daniel åkte upp tisdag eftermiddag/natten mot onsdagen så några dagar hann vi vara i fjällen iallafall. Vi fick ett par härliga dagar med sol, så vi kom hem med brunare ansikten och (jag) med en fräknigare näsa. Jag låter bilderna tala för sig själva!
Det var iallafall jätte härligt att träffa familjen lite och njuta av snö, sol och skoteråkning. Dagarna går fort när man har roligt och helt plötsligt var det dags att säga hejdå och åka hem igen. Som tur är går vardagen i väldig fart, så snart är det slutet på maj och då kommer mamma, pappa och Wilma ner hit och hälsar på! Jag längtar!
 
 

Förberedelser inför sista terminen...
2014-04-09

Igår så anmälde jag mig till de sista kurserna som jag ska läsa innan jag är färdigutbildad förskollärare. Vid jul kommer jag alltså ha pluggat färdigt. Tiden har gått så sjukt fort när jag börjar stanna upp och tänka efter. Det känns som att det var nyss jag tog mitt pick och pack, flyttade 60 mil hemifrån, blev sambo och började på högskola. Det har snart gått tre år sedan. 
 
Nu har vi vår sista praktikperiod och efter denna vecka har redan halva praktikperioden gått. Jag förstår verkligen inte vart tiden har tagit vägen. Dagarna går så himla fort på förskolan och jag trivs jätte bra och känner verkligen att jag har valt rätt utbildning. (Vore ju lite dumt om jag kom på att jag valt fel nu så här vid slutet av utbildningen haha). Nu under sista praktiken får man försöka lära sig så mycket som det bara går eftersom man kommer jobba på "riktigt" sen. 
 
Nu när det är så kort tid kvar, så börjar man se slutet på den här resan. (Om man kan kalla det så). Jag är stolt över mig själv att jag snart har fixat en 3,5 års högskoleutbildning. Jag har lärt mig så himla mycket och vuxit som person. Fixat saker som jag inte trodde jag skulle göra, gråtit när det varit som tyngst och skrattat då det varit som allra roligast. Lärt känna så många nya människor, fått nya fina vänner som jag hoppas jag kommer hålla kontakten med, även om vi kommer bo långt ifrån varandra i framtiden. 

Saker som gör mig glad
2014-04-03

Idag när jag kom hem från förskolan hittade jag ett stort paket i brevlådan. När jag öppnade paketet så såg jag två bullpåsar från farmor och för ni som inte har smakat min farmors bullar så kan jag bara säga att min farmor bakar dom godaste bullarna! Jag blev jätteglad och öppnade bullpåsen direkt ;).
 
När jag pratade med farmor för någon dag sedan så sa hon att hon skulle baka bullar och jag sa att hon kunde komma hit och baka också, men nu hade jag sån tur att jag fick bullar iallafall, trots flera mil emellan oss! Jag har verkligen tur som har en sån fin farmor! Farfar och morfar är inte dumma dom heller! Sen har jag världens bästa mormor också, som tyvärr är en av himlens finaste änglar. 
 
Tack igen farmor för bullarna, du är helt fantastisk, världens bästa farmor! <3 

Tisdag
2014-04-01

Hej på er!
Hemma hos oss har vi haft sjukstuga den senaste veckan typ. Det värsta med att vara på förskolan är alla baciller som finns överallt som man lätt blir smittad av. Jag hade tyvärr oturen att bli smittad av magsjuka. Magsjuka är typ det värsta jag vet, jag hatar att kräkas och ligger och gråter och tycker synd om mig själv och tror att jag aldrig ska bli frisk. Som tur är har jag världens bästa pojkvän som har tagit hand om mig. Tack älskling! 
 
Som om inte magsjukan räckte, så vaknade jag med feber imorse. Jag som hade tänkt gå tillbaka till förskolan idag! Inte mycket att göra, bara stanna hemma en dag till. Jag börjar faktiskt bli lite less på bara vara hemma nu, sen känns det inte jätte roligt att missa massor från praktiken. Men, det finns inte så mycket att göra åt det, bara gilla läget och hoppas att jag är frisk imorgon så jag kan fara till förskolan då! 
 
Annars händer det inte så mycket här nere just nu. Dagarna rullar på i en väldig fart och de tre kommande helgerna är fullspäckade. På fredag kommer Daniels syster hit (så länge vi håller oss friska) och helgen efter det ska vi åka ner till Stockholm och hälsa på Daniels farmor, samt fira Daniels lillebror Patrik som fyller år.  När vi kommer hem från Stockholm är vi hemma i två dagar innan vi ska åka upp till fjällen med min familj! Jag ser framemot de kommande helgerna och jag tror att tiden bara kommer springa iväg. 

RSS 2.0