Home is where the heart is
2013-09-30

Hej på er!
I helgen har jag varit hemma hos mamma och pappa! I torsdags så satte jag och Julia oss i bilen och åkte heeela dagen för att tillslut komma fram till Jörn. Jag har haft en jättehärlig helg hemma med familjen, synd bara att dagarna går så fort. Min lillasyster Elin, som även hon har flyttat hemifrån, kom också hem så vi har varit hela familjen! Elin hade med sig sin kille Kevin, så det var bara Daniel som fattades... Har även hunnit med att träffa farmor och farfar. Men som sagt, så går tiden väldigt fort när man har roligt och helt plötsligt var det söndag och dags att åka hem till Norrsundet igen. Nu hoppas jag bara att tiden kommer gå fort så att vi snart får träffas igen!
 
Den här veckan är fullspäckad med planer. Imorgon ska jag in till skolan och på onsdag får vi besök från norr, som ska stanna hos oss ända tills på söndag! Tror detta kommer bli en bra vecka! Som säkerligen kommer gå fort också ;). 

Virkad flätmössa
2013-09-25

 
För ett tag sedan satt jag och googlade på virkade mössor. Hittade ett mönster på en virkad flätmössa. I början på mönstret stod det: "Obs! Detta är inget nybörjar mönster". Okej, tänkte jag. Vad räknas till nybörjare då? Om man aldrig har virkat tidigare? Jag har ju inte virkat sådär supermycket, men mössan var ju faktiskt himla fin. Jag provade iallafall med lite garn jag hade hemma. Rev upp ett par gånger och provade igen. Till slut bestämde jag mig för att gå och köpa garn. Sen började jag virka och det gick ju! Nu kan jag virka lite fler mössor nu när det är så kallt ute. Imorse var det bara en plusgrad...
 
Mönstret till mössan hittar ni iallafall HÄR. Jag har virkat med virknål 6 och 5 och har använt mig av Järbo Raggi garn. 

Nu är det höst!
2013-09-24

 Tisdag den tjugofjärde september tvåtusentretton och hösten är här på riktigt!
 
Idag blev det en pluggdag. Eller ja, försök till pluggdag. Igår startade en ny kurs med massor av uppgifter på väldigt kort tid. Har iallafall börjat läsa kurslitteraturen och imorgon när jag kommer hem från skolan har jag tänkt skriva en sammanfattning på en engelsk artikel som är en av uppgifterna vi ska göra. När jag hade min sista lektion i engelska B på gymnasiet så tänkte jag att det skulle bli väldigt skönt att slippa engelskan ett tag. Tji fick jag då det allt som oftast finns med minst en artikel på litteraturlistan som är på engelska... Jag och google översätt får väl försöka vara kompisar ett tag till haha. Inte för att det hjälper särskilt mycket, men vad ska man göra då man är helt värdelös på engelska? Det blir inte lättare av att det är massa termer som står på engelska som man knappt fattar när dom står på svenska. Men nu ska vi inte deppa över att jag måste skriva en sammanfattning av en artikel som är på engelska som jag knappt förstår. Det brukar ju lösa sig tillslut!
 
När jag blev less på plugga så gick jag ut på en promenad. Det är ju inte varmt ute kan jag ju tala om för er som inte gått ut idag. Jag tror att jag måste fästa trådarna på min mössa som jag virkat klart, känns som att det snart är dags att börja använda den. Bilder på mössan kommer komma upp här på bloggen så fort den är helt klar!

Hej måndag!
2013-09-23

Om veckan börjar dåligt, kan den väl bara bli bättre va?
 
Ja, denna veckan började väl mindre bra... Klev upp tillsammans med Daniel imorse och vi åt fruktost tillsammans. Daniel åkte iväg med bilen till skolan och jag skulle ta bussen lite senare då jag inte började förrän kvart över ett. För att hinna i tid till skolan är jag tvungen att ta bussen som går halv tolv. Jag går ner till bussen och väntar och väntar... och väntar lite till på bussen som aldrig kommer. När bussen är 35 minuter sen ringer jag till trafikupplysningen och frågar vart bussen håller hus. "Bussen är i Norrsundet, men startar inte så vi hänvisar till nästa buss som går 12.30". Fick jag till svar. Men tack för att vi får veta det då! Nä, istället kan vi stå ute och frysa i blåsten och vänta på bussen som aldrig kommer. Ja, jag var rätt arg då. Men jag fick snällt vänta på nästa buss och istället för att komma i tid till skolan så fick jag komma försent. Och alla som känner mig vet att jag hatar att komma försent, jag sitter hellre och väntar ett bra tag för att vara säker på att jag är i tid. Inte så mycket att göra åt. Förhoppningsvis blir resten av veckan bättre, har roliga saker att se framemot, men det är lite hemligt än så länge! 
 
Helgen har vi spenderat hos Daniels mamma. Riktigt trevligt! Innan vi åkte hem från Stockholm så åkte vi förbi elgiganten, där jag köpte en systemkamera. En Sony slt-a58. Jag har en hel del att lära haha. Jag vill ju gärna kunna allt på en gång men det vet jag ju att det inte går. Men någon gång i framtiden så kommer jag väl ha lärt mig kameran (kan man ju hoppas iallafall!). 
 
Nä, jag tror jag återgår till min virkning. Där vet jag iallafall vad jag håller på med. När jag håller på med kameran låter det ungefär såhär: "Oj, nu hände det nåt", sen säger Daniel med en suck "Vad gjorde du nu då...?" Som sagt, jag har en del att lära! ;) 

Virkad pippimössa
2013-09-18

Igår skickade jag iväg ett paket till Wilma som innehöll en pippimössa som jag virkat till henne. Hon fick paketet idag och hon verkade nöjd iallafall! Mönstret hittar ni HÄR
 
Jag skickade även med ett vänskapsarmband. Ni hittar flera olika vänskapsband om ni googlar på det, då kan man även hitta beskrivningar på hur man gör :)

17 september
2013-09-17

För en och en halv vecka sedan fick jag reda på att det fanns en garnaffär i Bergby (7 km härifrån). Jag var ju såklart tvungen att åka dit och kolla vad som fanns. Jag har hunnit dit två gånger på en vecka, är ju nästan farligt att jag vet att det finns en garnaffär så nära. (Kanske tur att jag inte vetat om att den fanns tidigare? haha) Svårt att gå in utan att komma ut med ett par nystan haha. Ja, att jag hunnit in på en garnaffär inne i Gävle också behöver vi väl kanske inte tala om. Eller att jag har beställt garn som jag väntar på ska komma. Ja, problemet är ju bara vart jag ska lägga allt garn och när jag ska ha tiden att fullfölja mina idéer. Idag skickade jag iallafall iväg ett paket till min lillasyster, resultatet av garnet som jag köpte för en vecka sedan. Jag visar er imorgon! Ja, garnerna ovan var jag ju tvungen att köpa då jag blev inspirerad av min kompis Lina att knyta vänskapsband med hjärtan. Och man kan ju inte knyta vänskapsband utan fina färger, eller hur? Ja, ett litet vänskapsband har jag också skickat med i paketet till Wilma. Sen ska jag knyta lite fler när jag hinner. 
 
Jag håller även på med lite spindelsjalar. Och en mössa till mig själv. Den här veckan har jag ingen skola, utan det är plugga hemma som gäller. Perfekt, då hinner jag ju virka massa, eftersom jag nästan är klar med uppgiften! Tänkte jag iallafall. Tills jag igår började känna mig lite hängig, och idag har jag varit helt sänkt. Ni vet när man har ont i kroppen och inte riktigt orkar med någonting, ont i huvudet och mår allmänt kasst. Efter middagen somnade jag i sängen, blev väckt av Daniel efter en timme som tyckte att jag borde vakna så att jag kunde sova ikväll... Jag muttrade något till svar och somnade om en timme till. Vaknade och förflyttade mig från sängen till soffan. Ska nog ta och lägga mig och sova igen snart så att jag förhoppningsvis mår bättre imorgon. Så jag kan göra klart uppgiften. Och virka såklart. Ja, jag är nog lite beroende... 
 

Onsdag
2013-09-11

När löven börjar få alla möjliga färger märks det att det är höst. Ute är det fortfarande rätt varmt, de senaste dagarna har temperaturen legat kring 20 grader. 
 
På dagarna pluggar jag en massa. Eller ja, försöker plugga iallafall. De senaste dagarna har inte motivationen varit på topp, vilket resulterar i att jag mest sitter och tittar på dataskärmen och inget händer haha. Aja, jag har till nästa fredag på mig innan uppgiften ska lämnas in. Imorgon ska jag in till skolan iallafall, kanske får man lite inspiration till skrivuppgiften därifrån? Hoppas kan man ju alltid. 
 
Ikväll har jag skypat med mamma och Wilma. Jag fick höra när Wilma spelade tvärflöjt, som hon började med för en vecka sen. Väldigt duktig är hon! Elin (min andra syster) har spelat tvärflöjt i väldigt många år och hon är superduktig och nu i helgen så hade Elin lärt Wilma spela ännu mer än det Wilma lärde sig på musikskolan. Ja, jag ser framemot att höra dom två spela tillsammans sen! Under tiden som jag skypade med mamma och Wilmis så virkade jag och mamma satt och stickade. Kändes ju nästan som om vi satt i samma rum allihopa, som vi brukar göra. Ja, det måste helt klart göras om. Då känns det ju inte som att man är lika långt bort som man är...

6 år
2013-09-03

Idag är det sex år sedan mormor dog... Sex år sedan jag kramade henne en sista gång... Min mormor var världens bästa, och tyvärr gick hon bort alldeles för tidigt. Det finns många saker som jag skulle vilja visa och berätta för min mormor. Saker som hon hade blivit stolt över att se. Jag hoppas att hon ser det på något sätt ändå. Att hon finns med oss fast vi inte kan se henne. 

Helgen
2013-09-02

Den här helgen har vi varit hos Daniels mamma och hennes familj. Helgen blev inte riktigt som planerad, men jag kommer till det.
Vi började iallafall med att klättra när vi kom ner på fredagen. Riktigt roligt var det och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan nästa gång. När vi hade klättrat klart åkte vi ut till Daniels mamma. 
 
På lördagen var det tänkt att vi skulle åka till Gröna lund. Det regnade på morgonen och var allmänt kasst väder, men vi tänkte att det kanske blir bättre så vi gjorde oss i ordning och tog pendeltåget in till centralen. När vi kliver av tåget så börjar det ösregna och då kände vi att vi skiter i Gröna lund. Det är inge roligt att vara där när allting är dyngsurt. Så då kom tankarna om vad vi skulle hitta på istället. Efter lite funderande med lite olika viljor så slutade det hela med att jag, Daniel, Peter, Emil och Patrik åkte och bowlade.
På söndagen sken solen igen, så de andra bestämde sig för att åka till Gröna lund då istället. Jag och Daniel kände att det bara skulle bli stressigt med tanke på att vi skulle åka hem den dagen och inte ville komma hem alltför sent. Så dom åkte iväg till Gröna Lund och jag och Daniel tog en tur förbi Kista Galleria. Lite fattigare, men en ny skrivare och en köksklocka fick följa med hem. Jag tror att jag och Daniel har skrivit ut mer på en dag än vad vi gjort på flera månader haha. 
 
Lite synd att det inte blev Gröna lund som vi hade planerat, men vi hade roligt ändå! Som vi sa, vi får satsa på nästa år istället! 
 

RSS 2.0