När motivationen inte är på topp...
2013-11-28

Jag är en person som ställer rätt höga krav på mig själv. Speciellt när det gäller skolan. Jag vill prestera så bra som möjligt, jag vill få bra betyg och jag vill hela tiden göra mitt allra bästa för att det ska bli så bra som möjligt. Jag inbillar mig att det inte gör någonting om jag skulle få ett E, då är jag ju illafall godkänd och det är väl det som räknas? Men innerst inne vet jag, att om jag skulle få ett E så skulle jag bli besviken på mig själv, för jag vet att jag kan bättre. 
 
Hela den här terminen har vi haft många små kurser, som varit i 3-5 veckor vardera. Under dessa veckor har det varit mycket läsning och många uppgifter på kort tid. Min motivation har inte legat på topp om man säger så, men jag försöker, trots bristande ork, köra på i samma tempo som vanligt. Jag vet ju att jag kan, så varför inte liksom? Kurserna har gått bra och jag har fått betyg som jag varit nöjd med. Men hur länge orkar man innan det tar stopp? Det är jobbigt då andra människor hela tiden ska bedöma det som man själv gör. Man vill ju göra bra ifrån sig. Vad är egentligen det värsta som kan hända? Att man får göra om en uppgift? Jag är rädd för att misslyckas. Jag är rädd för att det jag gör inte ska vara bra nog. Det är en jobbig prestationsångest.
 
Hittade ett citat från Nalle Puh som jag tyckte var rätt passande: "Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre." Allting går ju om man bara vill det. Det är inte hela världen om det inte alltid blir som man har tänkt, det är bara försöka igen.
 
Det gör ingenting om allting inte är perfekt hela tiden. Men när det gäller just skolarbetet så har jag väldigt svårt att släppa på kontrollen... 

Mitt i veckan
2013-11-27

Så har halva veckan gått, vart tar tiden vägen egentligen?!
Helgen försvann i ett rasande tempo. Julia följde med oss hem i fredags lite spontant och blev kvar här till i lördags kväll. Under lördagen nördade Julia och jag Mario Kart. Typ såhär såg det ut:
Ja, jag och Julia var alltså i det blåa laget. Vi vann en bana, fick världens självförtroende och satsade på en lite svårare bana, förlorade den, tog en lättare och vann och sedan en svårare... Ja, typ så. Vi förlorade många gånger. Men efter ett bra tag så såg det ut såhär:
Så var vårt självförtroende på topp igen! Kul hade vi iallafall! Söndagen blev en pluggdag och nu har jag haft skola måndag, tisdag och idag. Nu har jag bara en föreläsning kvar innan jul! Men har en del att plugga hemma så helt ledig kommer jag ju inte vara, men jag slipper iallafall åka in till skolan vilket är skönt på ett sätt. 
 
Det är även mindre än en månad kvar innan jag åker hem till mamma och pappa för att fira jul. Eftersom tiden springer iväg så kommer jag väl snart att vara på väg upp! 

Första snön
2013-11-21

Så kom första snön här också. Inte så mycket, men det snöade iallafall! Tyvärr kom regnet efter ett tag och nu är det bara slask ute... (Fast nu säger Daniel att det är liiiite snö på backen). Förhoppningsvis kommer det mer snö snart! Känns lite lustigt då jag pratar med mamma och hon säger att de har -20 grader hemma och jag tycker det är kallt här och vi har nollgradigt ute haha. Jag kommer väl frysa ihjäl när jag kommer hem i december. 
 
Idag har jag suttit inne och skrivit på en uppgift till skolan. Jag hade tänkt att jag skulle hinna göra klart två uppgifter idag, men så blev det ju inte riktigt. Helt ärligt förstår jag inte hur jag tänkte att jag skulle hinna två uppgifter, men aja, en uppgift blev klar iallafall. Nu är det ju bara sisådär 5-6 uppgifter kvar innan jul? Imorgon ska jag iallafall träffa Julia en stund, vilket jag ser framemot. Det var väldigt länge sen jag umgicks med henne. Vi springer på varandra ibland på skolan men inte så mycket mer. Det är något speciellt med att umgås med någon "hemifrån" som känner en sen förut, barndomskompisar. 

Min födelsedag
2013-11-20

Idag är det min födelsedag. Hela 21 år blir jag, ganska precis på minuten nu faktiskt. Tror jag är född klockan 20.38 haha. Har inte firat så mycket idag, (finns kanske inte så mycket att fira haha) men Daniel var snäll och hade köpt glass så lite efterätt blev det iallafall. :) Tårtan sparar jag till sen, då tanken är att Marcus och Julia ska komma om lite mer än en vecka, så då kan vi lika bra fira lite i efterskott då istället ;). 
 
Jag vill iallafall tacka alla ni som grattat mig idag! Är så himla tacksam av att jag har så fina människor runtomkring mig. Ni betyder mycket ska ni veta! Födelsedagskorten på bilden fick jag av farmor och farfar, och av mamma, pappa och Wilma. Tror Elin och Kevin va med på ett litet hörn också ;). 

Virkad draksnuttefilt
2013-11-17

  
För ett tag sedan virkade jag en draksnuttefilt åt mammas jobbarkompis, som ville ge bort den i present till hennes kompis som fått barn. Nu när Liam har fått snuttefilten så kan jag visa den här på bloggen utan risk att "avslöja presenten", då jag inte vet vilka som läser här. 
 
Mönstret har Maria gjort och ni hittar det HÄR. Jag har virkat med virknål 3,5 och använt garnet DROPS Paris. Måste även tacka mamma som hjälpt mig att montera ihop snuttefilten! 

Fredag!
2013-11-15

Så var fredagen här! (Och snart slut också för den delen)
 
Denna vecka har bestått av en massa plugg. Igår på förmiddagen struntade jag i skrivuppgifterna och gick upp till förskolan och hälsade på lite. Ska dit och göra en uppgift mest troligt nästa vecka, så jag behövde prata med min handledare och istället för att ringa så kunde jag lika gärna gå dit. Det var jätteroligt att träffa barnen och personalen igen! Jag längtar verkligen tills våren då vi ska ha praktik. Det är roligt då barnen fortfarande känner igen mig, trots att det var några månader sedan jag var där sist. Lekte ett tag med barnen innan jag gick hem igen för att skriva ut lite papper som barnens vårdnadshavare måste skriva under, då vi ska observera en bokläsningsstund och jag vill filma den för att slippa sitta och anteckna en massa och för att barnen ska få vara med på filmen måste vårdnadshavarna ge sitt godkännande. 
 
Idag har jag gjort klart förberedelserna inför ett examinerande seminarium som vi ska ha på måndag. Nu får jag bara hoppas på att jag fattat uppgiften rätt! 
 
Precis när vi hade ätit middag så ringde vår granne på dörren och undrade om jag inte kunde skjutsa henne till veterinären då hennes katt varit dålig under en längre tid och nu de senaste veckorna haft en massa kramper så nu hade hon bestämt sig för att ta bort henne för att hon skulle slippa lida... Jag tycker verkligen synd om henne då hon var tvungen att ta bort sin hund i måndags och att mista två djur på mindre än en vecka kan inte vara roligt... 

Onsdag
2013-11-13

Så var det helt plötsligt onsdag igen!
Hej på er! Jag brukar tycka att helgerna går så himla snabbt, men veckorna går ju rätt snabbt de med. Fast en extra helgdag hade ju inte skadat. 
 
I torsdags började vi med en ny kurs vilket innebär ny litteratur att läsa och nya uppgifter att göra. Kursen började rätt intensivt med föreläsningar + grupparbete som skulle vara klart till föreläsningen i måndags. Hade föreläsning igår också och nu är det plugga hemma som gäller resten av veckan, då vi har litteraturseminarium på måndag. En del att göra med andra ord. 
 
På kvällarna försöker jag koppla bort allt skolarbete för att kunna vara lite "ledig" och tänka på något annat och då virkar jag istället. Jag har precis virkat klart en mössa till pappa, ska ta kort på den imorgon innan jag skickar upp den till honom. 

Tre virkade spindelsjalar
2013-11-11

För ett tag sedan virkade jag klart tre spindelsjalar som jag gjort på beställning! Riktigt roligt att få förtroendet att virka till någon annan än familjen. Mönstret till spindelsjalarna hittar ni som vanligt HÄR. Till de två översta sjalarna har jag använt mig av garnet DROPS Baby Alpaca Silk och till den tredje sjalen har jag använt mig av Tilda blandgarn. Jag har virkat med virknål 3,5. Baby Alpaca Silk garnet är supermjukt och jag vill själv ha en sjal gjord av det garnet... Den översta sjalen tycker jag är finast (självklart är de två andra sjalarna superfina dom också!) men jag gillar den grålila färgen! 
 
Jag hoppas iallafall att ni blev nöjda, Susanne, Linda och Johanna! :) 

Virkad flätmössa #2
2013-11-06

Under "höstlovet" så virkade jag en flätmössa till mamma. Jag har använt mig av garnet DROPS Big Merino och virknål nummer 6 och 5. Mönstret till mössan hittar ni HÄR
 
Jag tycker att dessa mössor är himla fina och mamma passade väldigt bra i den! :) Virkade klart lite andra saker också under tiden mamma och Wilma var här, men visar det en annan dag! 

En vecka går fort
2013-11-04

Hej på er! 
Det var ett tag sedan jag skrev nu, men jag har haft andra roliga saker för mig än att sitta vid datorn då mamma och Wilma varit här. Jag önskar att jag hade haft en massa bilder att visa, men kameran har faktiskt legat hemma då vi varit ute, dumt nog.
 
I söndags var vi iallafall ute och gick här i Norrsundet och vi tog en promenad ner till havet. Min knäppa syster var då tvungen att gå i havet den 27 oktober. (Snodde en bild av mamma haha).
I veckan har vi hunnit med att bada på parkbadet i Sandviken, sett på bio, shoppat, virkat och pysslat. Vi har haft en toppenvecka med andra ord! 
Måste bara visa hur duktig Wilma är på att brodera. Denna uggla har hon broderat helt själv, läst mönstret själv och allting. Riktigt fin tycker jag! 
 
Men tiden går ju fort då man har roligt och helt plötsligt var det lördag igen och dags för mamma och Wilma att åka hem. Men snart är det jul och dags för mig att åka hem till norr och det är faktiskt inte så länge kvar till jul!
 
Tack mamma och Wilma för att ni ville komma och hälsa på! <3

RSS 2.0