Otursdag
2012-09-29

Idag har jag väl inte direkt haft turen på min sida. Det första jag på morgonen är att klämma fingret i diskmaskinen. (Fråga inte hur jag lyckas!) Senare under dagen så lyckas jag välta ner en blomkruka på min tå. Då jag skulle laga middag så lyckas jag bränna mig. Känns som att jag borde lägga mig och sova och hoppas på en bättre dag imorgon haha. 
Annars har det varit en riktig slappardag idag, förutom då vi tvärstäda lägenheten. Har börjar läsa en bok som vi ska läsa, musikvetenskap för förskolan och jag måste säga att den än så länge är rätt bra. Den är lättläst, och det står massa intressanta och tänkvärda saker i den. (tycker iallafall jag, än så länge). 
Imorgon kommer Julia hit och ska hämta böcker inför hennes nästa kurs. Tur som hon har så slipper hon köpa en massa dyra böcker då hon bara kan komma hit och låna mina :) 
Någonting som jag gillar med hösten är att tända en massa ljus på kvällarna. Det blir så himla mysigt :) Såhär ser det ut hemma hos oss just nu :) Bilderna är väl inte de bästa men de får duga! 
 
 

Drömmar
2012-09-28

 
Fick för mig att jag skulle baka drömmar idag efter vi hade ätit middag, så nu är kakburken fylld igen! Är inte helt nöjd dock, har lyckats bättre förut... Får göra ett nytt försök när vi ätit upp dessa kakor ;) 

Hejhopp
2012-09-27

Idag har jag varit på skolan hela dagen. Jätteintressant eller hur? Vi har haft drama och gjort en massa saker. Berättande handlade allting om. Då vet ni som undrade ;) 
Efter skolan så åkte jag in till stan för att vänta i en hel evighet på Daniel. (Vi slutade tidigare från skolan, därför fick jag vänta så länge). Vi åt middag på stan för att sedan vänta ännu längre eftersom vi skulle kolla på klätterhallen som de har i Gävle. Inte direkt vad vi väntat oss, så vi ska fundera på om vi vill betala pengar för att klättra där. Mest troligt kommer vi göra det, men vi får se då vi har funderat ett tag.  Imorgon ska jag in till stan för att träffa Julia så ska vi dejta på friskis och svettis. Jo, här ska vi vara duktiga!
Sen måste jag ju berätta, jag har bokat hemresa! 23 oktober lyfter planet från arlanda! Längtar massor! 

Min helg i Stockholm
2012-09-25

I fredags åkte ju som ni redan vet jag och Daniel ner till Stockholm. Den här gången åkte vi ner av en speciell anledning (inte bara träffa Daniels föräldrar). Jag hade nämligen bestämt mig för att ta grönt kort. Ni som inte är speciellt klätterintresserade kanske inte förstår vad jag menar, men jag ska försöka förklara. Ett av Daniels stora intressen är klättring, och tidigare då vi varit i Stockholm så har även jag fått prova på det och jag tycker det är väldigt roligt. Jag och Daniel har länge pratat om att det skulle vara kul att kunna sticka iväg och klättra tillsammans. Det har dock funnits ett litet problem. Om man vill topprepsklättra (klättra på en hög klättervägg där man sitter fast i ett rep i sin sele) så måste den som står nere och säkrar (håller fast repet) ha ett såkallat grönt kort. Det gröna kortet visar då på att man har kunskaper i att säkra, så att inte vem som helst kan göra det utan kunskaper. Gör man fel så kan det gå riktigt illa... Det gröna kortet får man genom att gå en grundkurs där man lär sig säkra, och efteråt får man göra en "uppklättring" där man först får göra ett teoretiskt prov där man får svara på några frågor om säkring, och sedan får man göra ett praktiskt prov, visa att man kan göra en kamratkoll samt säkra någon som klättrar. Klarar man det så får man ett grönt kort. Det är vad jag har gjort i helgen! I lördags var det kurs, och i söndags var det "uppklättring" och nu har jag det gröna kortet!
Så nu kan jag och Daniel sticka iväg och klättra tillsammans. Jag kan säkra Daniel då han klättrar, och han kan säkra mig då jag klättrar. I helgen har vi klättrat varenda dag(lördag söndag och måndag), vilket känns i kroppen och händerna kan jag lova. Igår så köpte jag även egen klätterutrustning, en sele, ett par klätterskor, hink (en slags repbroms som man använder då man säkrar) en karbin, kritpåse och krita (för att få bättre fäste med händerna på klättergreppen). Nu håller vi tummarna på att klätterhallen här i Gävle är bra, vi ska dit och kolla någon dag den här veckan, och ser den bra ut så ska vi bli medlem och börja klättra några gånger i veckan. Om inte annat så lär vi åka till Stockholm oftare ;) 
Tänkte visa lite bilder på klätterutrustningen som jag köpt :) 

Dom blå skorna är mina och de andra är Daniels.(Han köpte också nya). Han ville att vi skulle ha en liten omröstning om vilka som var snyggast, så vad säger ni? :) 

Hink + karbin. 

Min klättersele. Lägg märke till hur bra den matchar med skorna ;) 
Kom precis på att jag glömde ta bild på kritpåsen men det är väl inte jätte mycket att se. Vill ni se en bild på den så säg till så kan jag fixa ;) 
Hoppas alla har haft en superbra helg för det har jag! Vill även tacka Carina (Daniels mamma) för att vi fick bo hos er! 

Trött, tröttare, tröttast!
2012-09-24

Sitter på tåget på väg hem efter en händelserik helg i Stockholm. Jag och Daniel har varit hos hans mamma hela helgen vilket har varit riktigt trevligt, fast sen har vi gjort en massa andra saker under dagarna som jag tänkte berätta mer om imorgon! :)

Nu vill jag bara att tiden ska gå fort så vi kommer hem nån gång och får sova, länge sen jag va så här trött!



Efterlängtade helg, du är välkommen!
2012-09-20

Idag på skolan har vi haft musik hela dagen, och vi har spelat på våra ukuleles. Det går bättre och bättre minsann ;) Jag insåg också att min ukulele som jag har här hemma inte alls var rätt stämd, så den lät förjävligt då jag jämförde med skolans! Men nu har jag stämt om den igen, så jag hoppas att det är någorlunda rätt iallafall ;) Jag är inte musikalisk för fem öre, men jag tycker det låter bra iallafall haha.
Malin var snäll och hade med sig kakor som hon bjöd på när vi hade rast. Mums! Vi borde införa fikadagar tycker jag ;) 
Jag och Lina har nästan blivit bäst på spela "här kommer pippi långstrump", och ni ska få se några bilder på hur det såg ut då vi övade ;) 
Jag tycker iallafall vi var rätt så bra. Roligt är det iallafall med musik! Lägg också märke hur bra vi matchade gitarrerna med våra kläder! ;) 
Imorgon så åker jag och Daniel till Stockholm och stannar under helgen. Förvänta er inte för många uppdateringar då datorn stannar hemma. Sen mår jag lite dåligt över hur lite jag får packa (ska få plats med allt i min lilla ryggsäck... Jag är ju en såndär som kan ha med mig miljoner saker... (Kattis förstår vad jag menar haha ;) ) Men nu ska jag packa jätte lite, och det kommer säkert bli alldeles lagom med saker men ändå... Aja, det ska nog lösa sig. 
Idag har jag även hunnit med att prata med en av mina bästa vänner, Louise! Så himla trevligt det var, synd bara att vi inte kunde prata längre eftersom jag hade skola... Men jag längtar tills jag ska hem och får träffa henne lite. Vi har träffats allt för sällan på senare tid. Jag saknar min "göraingentingmenändånåntingkompis"! 

Onsdag
2012-09-19

Idag stod det rörelse på schemat, och det var riktigt roligt faktiskt! Har skrattat en hel del (som vanligt). Jag och Lina kollar bara på varandra så skrattar vi, och Emma tycker att vi är knäppa. Men det gör ingenting, för Emma gillar oss ändå. Jag och Lina bad Emma ta en bild på oss två, och när hon tagit bilden och kollar på den så säger Emma: Om jag inte kände er och bara såg den där bilden så skulle jag aldrig våga bli kompis med er två. Tur att hon redan känner oss då ;) 

Sen hade jag en himla tur imorse att jag alltid brukar gå i god tid till bussen. Min mobil hade tydligen på nåt sätt ändrat om tiden (vette fasikens hur)... gick iallafall till bussen och så kommer den precis då jag kommer ner, (den brukar alltid vara sen och jag tidig). Jag kliver på iallafall och kollar på klockan och den är bara 20 över sju, och den brukar gå 25 över... Tänkte om den bussen som går kvart över sju kanske var sen eller nåt. (Det brukar gå två bussar, en kvart över och en 25 över, men den kvart över tar en omväg), men det var den bussen som jag brukar åka. Så jag ringer mamma för att kolla vad klockan egentligen är, och då visar det sig att min klocka går fel... Det var iallafall tur att jag gick i tid så jag inte missade bussen för då hade jag kommit försent till skolan. ;) Tur också att jag har mamma, min livlina som jag ringer till 100 gånger per dag för att fråga massa saker haha! 

Imorgon står det musik på schemat, kanske måste träna lite ukulele ikväll ;) 
 

Vad man gör på lunchen :)
2012-09-19





Testbloggar från mobilen, och min kära vän Lina är det på dessa vackra bilder! Just nu väntar vi på att vi ska börja om igen efter lunch och bilderna på Lina visar typ det vi gör just nu. Tur mina kompisar är lika störda som mig haha ;)


Bild
2012-09-18

Idag har vi haft bild hela dagen och vi har arbetat med lera. Så himla kul! Skulle kunna sitta hur länge som helst och skapa saker med leran. Man kan ju hoppas att de har lera på min VFU plats ;) Ni får se lite bilder på vad vi gjort under dagen.
 

Har ni sett en elefanto förut? ;)
 
 

 
Sen har vi gjort lite annat också. Nu ska jag bädda ner mig på soffan, och hoppas på att jag mår bättre imorgon. Rörelse står på schemat!

Så tog långhelgen slut...
2012-09-17

Idag har jag pluggat. Har suttit med en uppgift hela dagen men nu är jag klar tror jag. Vart så jäkla less på den så jag ska läsa igenom en annan dag och kolla så jag gjort rätt och kanske ändra lite. Men i såna fall så är det inte så mycket jag behöver göra, om jag inte gjort hel fel förstås ;)
 
Fortfarande förkyld men har inte ont i halsen (tack och lov!). Förhoppningsvis så mår jag väl ännu bättre imorgon då det är skola igen ;). Bild hela dagen, hoppas vi ska göra nåt kul. Bild har aldrig varit min grej, men vem vet, det kanske blir det. Har skola tre dagar nu, sen på fredag bär det av ner till Stockholm!

Förkylning på g?
2012-09-16



Har ont i halsen... Sitter här och dricker te i hopp om att det snart ska bli bättre, helst innan tisdag då det är skola igen. Har tur som är ledig imorgon så jag kan ligga hemma och tycka synd om mig själv en dag till ;)
 
Har försökt plugga lite idag, men det gick inge vidare. Har ingen lust att skriva, vilket resulterar i att det som jag skriver inte blir så bra... Ska göra ett nytt försök imorgon igen och hoppas på att det går bättre då. Skulle va så skönt att kunna bli klar med en uppgift. Om inte annat så har jag ju två veckor på mig innan den ska va klar ;) Men jag hatar att vara ute i sista minuten... Aja, det ska nog lösa sig!
 
 

Besök av Julia!
2012-09-15

Idag har Julia varit här hela dagen, riktigt trevligt! Det var "stora tågdagen" i Norrsundet idag, så de körde hit med gamla ånglok ifrån Gävle. Det finns ju faktiskt ett gammalt järnvägsspår här ute ;) Dock används det inte så ofta eftersom de inte har sånadär elledningar ovanför spåren. Så jag och Julia var dit och tittade lite. Daniel följde inte med eftersom han är sjuk. Förkyld, som många andra också verkar vara just nu. Håller tummarna på att jag inte ska bli smittad ;)
 
Sen har jag och Julia suttit och pratat gamla minnen mest hela kvällen. Och skrattat, som vanligt ;)

Bild från idag:
 

Äntligen helg!
2012-09-14

Idag har jag hunnit en sväng in till Gävle, Daniel skulle fixa lite saker så jag följde med, sen for jag till friskis och svettis på ett "step pass". Var riktigt roligt så nu kan jag slappa hela helgen med gott samvete!  Om det är någon som vill följa till friskis och svettis någon dag så säg till! :)
 
Ute blåser det och regnar, så det är värsta tråkvädret. Hoppas på lite sol i helgen! :)
 
Ha en trevlig helg allihopa!

Musik hela dagen!
2012-09-13

Idag har vi haft musik hela dagen och vi har lärt oss spela ukulele. Så himla roligt det var! Har skrattat ett hel del idag (vilket jag oftast gör i vanliga fall också haha). Emma tog en suuuuuper fin bild på mig och Lina också där vi sitter med våra ukuleles, och Lina tycker att vi båda två ser lite "full i fan ut". jag försökte ladda upp bilden på bloggen så ni skulle få se men den vart så liten :/
Men jag lägger in den iallafall.
 Så ser ni lite av vad vi gjort under dagen.
 
Efter skolan så var vi rätt många som blivit inspirerade av dagens lektion så vi tog oss iväg till en musikaffär för att köpa egna ukuleles. Eftersom vi va så många så fick vi lite rabatt också, så nu har jag min egna svarta ukulele för 200 kr ;). Så nu måste Daniel stå ut med att jag spelar och sjunger här hemma. (Sjunger falskt och spelar fult, men det är såna smällar man får ta). Kanske blir bättre bara jag får öva lite ;)
 
 

Idag har jag hunnit med mycket!
2012-09-12

Ledig idag från skolan vilket har varit riktigt skönt! Vaknade tidigt imorse också, vilket kanske var bra för jag har fått en hel del gjort idag. Började iallafall med att putsa fönstren så nu är de rena och fina. Sen har jag damsugit, skurat, plockat undan, bytt gardiner i sovrummet, tvättat, och bäddat rent i sängen. Medan jag vänta på att tvätten skulle bli klar så hann jag även med att läsa en av böckerna från litteraturlistan. Så nu kan jag bocka av en till ;)
 
Idag har även Daniel kommit hem också, och efter imorgon tar jag helg! Så skönt det ska bli. Nu är hela lägenheten ordentligt städad, och jag ska lägga mig och sova i en renbäddad säng. Sen blev det så himla fint i sovrummet då jag bytte gardiner, är verkligen helnöjd!
 

Vad tycks? :)

Jag ska måla hela världen...
2012-09-11

Idag på skolan har vi haft bild hela dagen. Vi började med att delas in i grupper, och vi i min grupp målade denna fina bild:
Innan vi började måla så skulle vi skriva våra namn på bilden, och sedan skulle vi dra en massa streck mellan namnen. Sedan skulle vi måla i de olika rutorna som skapades, och ingen ruta fick vara den andra lik. Då blev slutresultatet som bilden ovan!
 
Efter skolan så gick jag ner till stan där jag träffade Julia. Vi gick runt på stan ett tag innan det var dags att gå till friskis och svettis. Så nu har vi tränat vårt första pass där, vilket var riktigt roligt! Nu gäller det bara att fortsätta ;)

Trött...
2012-09-10

Är helt slut just nu! Har haft skola hela dagen (drama) vilket var skojjigt. Skönt att inte behöva sitta och lyssna på en massa föreläsningar, utan faktiskt få göra saker praktiskt.
 
Efter skolan så tog jag en promenad med Emma eftersom jag skulle till Julia och de bor nästan bredvid varandra. Åt middag med Julia och sedan tog vi oss ner till stan. Nu har vi köpt träningskort på friskis och svettis, så nu har vi ingen ursäkt att inte träna längre haha. Vi börjar med ett pass imorgon. Kommer va helt död då jag kommer hem.
 
Idag har Daniel åkt iväg till Stockholm och han kommer va där tills på onsdag. Det är så tomt och tyst utan han här hemma. Tur att det bara är två dagar och att jag är fullt sysselsatt dessa två dagar så det kommer gå fort! :)

Nybakta bullar
2012-09-08

Fick för mig att jag skulle baka bullar efter middan. Så det blir ett nyttigt kvällsfika ikväll ;)

Inget är så gott som nybakat!
2012-09-07

Idag då jag pratade med mamma så hade hon hunnit med att baka limpa på morgonen. Jag blev så himla sugen att jag bad om receptet. Fick receptet, gick ner till konsum för att handla ingredienserna som jag inte hade hemma och snörde ihop två limpor. Klara i perfekt tid för mellis!
 
Riktigt gott blev det iallafall och superenkelt att baka!
 
 

Äntligen!
2012-09-06




 


Nu har jag äntligen stickat klart mina tofflor! Hur sköna som helst.
 
Har skapat en ny kategori nu också, Stickning & virkning där jag har tänkt lägga upp lite bilder och sånt på det jag får för mig att sticka eller virka. Bilder på min poncho som jag gjorde i somras kommer senare också.
 
Nästa projekt blir att sticka ännu ett par tofflor till Daniels pappa! :)

4 år
2012-09-06

Idag är det fyra år sen jag och Daniel blev tillsammans. 3 år av vårt förhållande har varit ett distansförhållande med en massa mil emellan oss. Ett år har vi varit sambos, vilket är helt underbart. I fyra år har jag fått kalla denna underbara kille för min. Jag älskar dig mitt hjärta!
 
Nu tar jag helg, och som planerna ser ut nu är det lite plugg (har en del att läsa) sen hade jag tänkt försöka hinna med att baka lite. Tror inte min sambo har någonting emot lite nybakt fika ;)
 
 
 

Jag har världens bästa mamma!
2012-09-05

 
Flera gånger då jag pratat med mamma har hon stått och bakat blåbärsbullar. Hon har suktat mig med bilder på när Wilma sitter och trycker i sig en massa och eftersom jag har en sån himla snäll mamma så har hon postat ner lite blåbärsbullar till mig! Måste säga att de klarade resan bra och smakade utmärkt! (Inte som nybakta dock) men jag fick iallafall lite blåbärsbullar i år också! :)
 
Idag har jag varit på skolan och gjort klart grupparbetet, nu är det bara redovisningen kvar imorgon vilket jag tror kommer gå jätte bra. Sen tar jag helg, och som jag har längtat efter denna helg! Men, en dag kvar. Kan ju glädja mig själv med att jag har sovmorgon imorrn!
 
Nu ikväll har jag suttit och beställt nya sängkläder, (vi köpte ett dubbeltäcke och då passar inte våra gamla påslakan så nu har vi bara ett som passar så det kan vara kul att kunna byta), sen passade jag även på att beställa nya gardiner till sovrummet. Förhoppningsvis kommer det bli jätte fint där inne då de nya gardinerna kommer på plats! Jag läääängtar! Måste säga att jag gillar ellos och deras rabatter ;)

Jag har fått post!
2012-09-04

Detta väntade på mig då jag kom hem från skolan idag! Wilma och farmor hade skickat post till mig :) Två fina teckningar från Wilma, ett litet "brev" och sockar från farmor :) Tack!  Prefekt med ett par träningssockar då jag och Julia hade tänkt börja träna nästa vecka haha.
 
Idag hade jag sovmorgon, vilket var riktigt skönt då jag var trött som jag vet inte vad igår. Åkte in en timme tidigare till Gävle för att träffa Julia. Riktigt trevligt, förstår inte vart tiden tar vägen då vi träffas?
 
På skolan håller vi just nu på med ett fältarbete. Vi i min grupp skulle fara på konstcentrum i Gävle. (På tal om fara, vad säger man egentligen, åka eller fara? Jag och Julia diskuterade det idag, och jag säger att man ska fara någonstans, men det finns dom som säger att man ska åka någonstans, vad är det som är rätt?) Iallafall så skulle vi intervjua en som arbetar där, och sedan visade hon oss den aktuella konstutställningen. Jag vet inte om det bara är jag, men jag förstod mig verkligen inte på den utställningen. (Typ två tavlor, och lite annat). Nä, det där med konst är inte riktigt min grej. Imorgon ska jag iallafall till skolan för att vi ska skriva klart rapporten och förbereda en redovisning som ska vara klar på torsdag.
 
Har pratat med Elin idag, och så mycket som vi har pratat på två veckor nu har vi nog inte pratat på jag vet inte hur länge. Hur som helst så gillar jag det! Jag har så himla fina systrar! <3

5 år
2012-09-03

Idag är det exakt fem år sen min mormor tog sitt sista andetag... Så lång tid, men ändå inte. Finns många gånger då jag tänker "Det här måste jag berätta för mormor!" för att sedan inse att det inte går..
 
Tiden läker inte alla sår, men såren kanske inte gör lika ont nu som de gjorde då. Jag ösnkar bara att vi hade fått ha mormor kvar några år till!
 
 

Testevent på Friends Arena
2012-09-03

I söndags var jag, Daniel, Patrik (Daniels lillebror), Chibbe (Daniels pappa) och Nina (Chibbes tjej) på ett testevent på Friends Arena. Daniels pappa hade fått biljetter från hans jobb så då fick vi följa med. Riktigt roligt var det, och vi fick se en del artister som uppträdde. Försökte ta en del bilder, vilket inte var det lättaste så...

En bild på Patrik utanför arenan.
Utanför arenan. (Svårt att få en bra bild med mobilkameran).
 
Har inga bra bilder på hur det såg ut inne i arenan. Kan väl inte direkt påstå att jag ansträngde mig för att få bra bilder heller haha. Om ni vill se hur det ser ut så kan ni ju alltid åka dit på invigningen som är någon gång i oktober ;)
 
Har haft det bra i Stockholm, men måste säga att det är himla skönt att vara hemma igen!

RSS 2.0