Dagskryssning till Eckerö
2013-10-25

Idag har jag och några från klassen varit på en dagskryssning till Eckerö. Klockan halv åtta imorse tog vi buss från Gävle till Stockholm och mellan 10-15  åkte vi båt. Sedan tog vi bussen tillbaka till Gävle igen. Riktigt trevligt och roligt! Kommer nu bjuda på lite bilder från dagen!
Jeanette och Frida på bussen
Jag och Lina på bussen
När vi kom ombord på båten så skulle de andra gå och köpa någonting att dricka så jag och Lina satt snällt och väntade och passade alla väskor haha ;)
Jeanette, Frida, Hanna och Emma 
Malin och Lina
Jag
Här är vi alla ute på däck. Tur med vädret hade vi också!
Jag och min kompanjon Lina. Lika normala båda två haha! 
Malin och Hanna
Tack Lina, Jeanette, Frida, Hanna, Emma och Malin för en superbra dag!
 
Nu är jag rätt trött då jag åkte hemifrån klockan sex imorse haha. Jag kan ju glädja mig själv med att jag måste åka hemifrån senast klockan sex imorgon också, då jag ska hämta mamma och Wilma som kommer med tåget!!

Måndag
2013-10-21

Så blev det helt plötsligt måndag igen!
Imorse när väckarklockan ringde var jag mer död än levande. Men det var bara att gilla läget att det var måndag morgon och dags att åka till skolan för en pluggdag med studiegruppen. Vetenskapsteori är inte roligt alltså... Vi sitter där, fem stycken och ingen av oss förstår någonting... Vi lyckades iallafall att skriva lite grann på uppgiften så får vi hoppas på att vi har tänkt rätt så fortsätter vi imorgon! 
 
Nu ska jag sätta mig och virka lite. Det är faktiskt rätt avslappnande att sitta och virka. 
 
Hoppas att ni alla haft en bra måndag!
 

Wilmas födelsedag
2013-10-20

Idag fyller min lillasyster Wilma 9 år! Massor med grattiskramar till dej! Jag kan inte förstå att du blivit så stor.. I mina ögon kommer du alltid att vara typ tre... Fast hur stor du än blir, kommer du alltid att vara lilla Wilmis ;)
Det tråkiga med att bo 60 mil hemifrån är att missa födelsedagar och annat roligt... Jag hade mer än gärna åkt hem och firat din födelsedag tillsammans med dig Wilma. Jag vet att du inte behöver hjälp med att blåsa ut ljusen längre, men du kanske behöver lite hjälp med att äta upp tårtan iallafall? Som tur är så är det bara 6 dagar kvar(!!!!) tills du och mamma kommer ner och då kan vi alltid fira dig lite grann i efterskott. Jag hoppas att du har haft en helt fantastisk födelsedag och att alla där hemma har firat dig lite extra ifrån mig!

Promenad
2013-10-19

Äntligen lördag! Så himla skönt med helg!
Idag gick jag och Daniel på en promenad ner till havet. Eller ja, vi gick en liten omväg för att få en lite längre promenad. Härligt väder var det också, inte jätte varmt ute men ändå inte sådär jätte kallt. Klarblå himmel och strålande sol. Nere vid havet blåste det en del, men det är rätt härligt att sitta på en sten och njuta av att bara höra vågorna som slår mot stenarna. Det är något som jag kommer sakna när vi flyttar härifrån. Närheten till havet... Men havet är stort, så förhoppningsvis kommer vi alltid ha nära till havet! 

Vetenskapsteori och forskningsmetodik
2013-10-15

Idag skulle jag egentligen ha åkt in till skolan för föreläsning på förmiddagen och grupparbete på eftermiddagen. Igårkväll mailade vår lärare och sa att lektionen var inställd, då han hade blivit sjuk. Det blev inte heller något grupparbete då vi inte riktigt vet hur uppgiften ska göras och vi hade hoppats på att få någon klarhet på lektionen idag. Så jag fick vara hemma och plugga istället!
 
I fredags började vi en ny kurs, vetenskapsteori och forskningsmetodik. Ja, ingen kurs jag hade sett framemot direkt. Vi har bara två uppgifter i kursen, en enskild uppgift och en gruppuppgift. Den enskilda uppgiften verkade inte så svår när jag skumläste igenom den igår. När jag däremot satte mig med den idag fick jag ändra uppfattning. Vi ska transkribera (skriva vad som händer, vad som sägs, vad barnen tittar på osv.) ca. 40 sekunder ur en film. Det låter ju inte jätte svårt, men när det ska vara parenteser hit och dit och hakparenteser ibland, ibland dubbelparenteser och ibland enkelparenteser, ja då är det inte jätte lätt längre. Speciellt när man aldrig har gjort det förut på det sättet. Vi har transkriberat från en film förut (som vi själva spelat in), men våra transkriptioner har bara varit för oss själva så då har man aldrig behövt skriva parenteser när någon t.ex. ((lyfter boken)). Att man inte har en aning om ifall man gör rätt eller fel gör inte saken lättare. Men som tur är har vi många dagar på oss och lite mer förstod jag efter internetföreläsningen som  vi fick istället för föreläsningen som skulle varit på förmiddagen idag. 
 
Daniel tyckte att jag hade tur när min enda lektion den här veckan blev inställd. Jag hade nästan tyckt att det var bättre om den inte hade blivit det, så hade man kanske förstått lite mer...

14 oktober
2013-10-14

Så blev det måndag igen...
Helgerna går så himla fort tycker jag! I helgen har Daniels syster Lina varit hos oss, vilket har varit riktigt roligt! Fint väder har det också varit, så i lördags gick vi ut på en långpromenad. Inte alltid det är 16 grader ute i oktober! Lina var även snäll och bakade äppelpaj som vi mumsade i oss på lördagskvällen. Ja, inte Daniel då som är allergisk... Det är dock inte varje dag man har en som jobbar på konditori hemma hos sig, så det gäller att utnyttja situationen ;). Gott var det iallafall! 
 
Något som är mindre roligt är att vår spis har slutat fungera. Eller ja, ugnen fungerar och plattorna blir någorlunda varma om man slår på alla fyra plattor samtidigt... Vi trodde först att det var någon säkring som hade gått men det hjälpte inte att byta säkring så idag ringde jag till gavlegårdana. Det kom hit en som tittade på spisen och sen kontrollerade han säkringarna och konstaterade även han att det inte var något fel på dom. Han kunde inte göra så mycket så han ringde till någon som ska komma och titta på spisen senare i veckan. Vid fyra så kom det en annan person på gavlegårdarna med en kokplatta som vi fick ha tills vidare då de inte skulle komma och titta på spisen förrän på torsdag. Det var ju snällt av dom, det hade dock varit ännu snällare om de hade kunnat rengöra kokplattan först... Aja, vi får väl försöka äta mat som tillagas i ugnen denna vecka. Eller micromat. Alternativt rengöra kokplattan men det har jag faktiskt ingen lust med. Jag vet inte vad man ska hoppas på, att dom fixar spisen på torsdag eller att vi kanske kan få en helt ny spis? Aja, jag håller mina tummar att det löser sig så fort som möjligt! 

Moss- stickad mössa
2013-10-13

I helgen har jag stickad en mössa till Daniels syster Lina. Mönstret till mössan hittar ni HÄR. Jag har stickat med garnet DROPS Big Merino och sticknålar nr 4,5. Garnet som jag har stickat med är supermjukt! Jag kan verkligen rekommendera det! Det finns säkert att köpa på de allra flesta garnaffärer, annars går det beställa garnet HÄR
 
Lina blev iallafall nöjd över mössan och färgerna passar henne perfekt! 

Vårt kök
2013-10-07

Tidigare har vi haft blåa gardiner, blå lampa och blå duk i vårt kök. Ja, det mesta har varit blått förutom vid jul då jag bytt ut det blåa mot rött. Jag tröttnade lite på allt blått, så i helgen köpte jag nya gardiner, ny fönsterlampa, ny duk och en ny ljuslykta till köket. Jag är van att kunna byta gardiner lite då och då för jag tycker att det är roligt med förändring, men när jag flyttade hemifrån så har jag inte haft några gardiner att byta mellan, förutom vid jul. Men nu så! 
Jag är faktiskt väldigt nöjd! 

Helgen med Kattis och Elias
2013-10-06

I helgen har vi som ni redan vet, haft besök av min kusin Kattis och hennes kille Elias. Riktigt trevligt måste jag säga. Jag och Kattis har gått på stan och shoppat en massa. På kvällarna har vi spelat sequence och jag och Kattis vann majoriteten av alla gånger vi spelat. Men enligt killarna så vann dom eftersom det tydligen var "sista matchen som räknades", vilket dom självklart inte talade om för oss förrän dom vunnit och vägrade spela en omgång till ;). 

På väg ner till oss så köpte Kattis och Elias en surfplatta, och av bilden att döma ser dom väl rätt nöjda ut?
Jag har en hel massa bilder från i helgen men jag väljer att inte visa alla här på bloggen. Tunikan som jag har på bilden är förresten ny. Denna gång köpte jag faktiskt något som inte var svart eller vitt haha. Jag vet inte varför, men jag har fastnat för den rödlila/plommonlila färgen...
 
Som alltid, så springer tiden iväg. Imorse tog Kattis och Elias sitt pick och pack och styrde bilen upp mot norr igen. Tack för i helgen, det var jätteroligt att ni ville komma och hälsa på oss!
 

Nu är dom här!
2013-10-02

Idag kom min kusin Kattis och hennes kille Elias hit och dom ska stanna ända tills på söndag! :) Jag tycker att det är väldigt roligt att dem tar sig tid till att komma hit, trots att vi bor en bra bit bort. (över 60 mil). Idag har vi inte hunnit med så mycket då dem inte kom fram förrän vid fem, men vi har ätit god middag och nu har jag och Kattis precis varit ute på promenad. 
Vi har inte planerat vad vi ska göra resten av veckan/helgen men någonting roligt kommer vi nog att hitta på.

Första oktober
2013-10-01

Första oktober idag, herregud vad tiden går fort! 
Jag förstår inte vart september har tagit vägen. Men jag hoppas att oktober går minst lika fort, gärna lite fortare för om allt blir som det är tänkt så kommer mamma, Wilma och förhoppningsvis Elin, ner i slutet på oktober! 
 
Idag har jag varit på högskolan och pluggat med studiegruppen. Skönt att kunna bocka av ännu en uppgift så man slipper ha den hängandes över sig. Nu ska bara den uppgiften redovisas också, men det tar vi nästa vecka! Imorgon blir det plugg på dagen innan vi får besök. Jag gissar på att det inte kommer bli sådär jättemycket plugg i helgen så jag får väl försöka vara lite effektiv imorgon. 

RSS 2.0