Grattis Pappa!
2012-03-31


Grattis pappa på födelsedagen! Hoppas att du har haft en jätte bra födelsedag och att mamma hade gjort en god tårta!

(Detta var den enda bilden som jag hade på pappa, men då fick ju min fina mamma vara med också!)

Dags att plugga
2012-03-31

Lördag morgon. En dag som idag önskar jag att jag kunde sova lite längre, så jag skulle slippa dryga hela dagen. Men nej, morgonpigg som jag är så vaknade jag först vid halv åtta, lyckades somna om till halv nio, och då var det väl bara kliva upp. Försökte somna om utan att lyckas. Om jag hade kunnat sova längre, så hade dagen gått fortare. Men kan väl se det från den positiva sidan, nu får jag en massa till till att plugga. Ska skriva ett självvärderande processprotokoll från grupparbetet. Då ska man skriva om vad man själv bidragit med. Och ja... Låter enkelt men är inte det. Jag HATAR att skriva om vad JAG gjort, jag menar, det är ju ett grupparbete och det handlar ju om vad VI gjort. Vi har diskuterat oss fram till olika saker, och det har vi ju gjort TILLSAMMANS. Det är ju inte direkt så att jag vill sitta och ta åt mig äran för att jag har gjort nåt, tycker att det är vi som gjort det. Men men, det är som det är. Får väl försöka göra det bästa av situationen, och skriva ner mina tankar istället. Eller nåt. Det visar sig. Alla ska ju skriva om vad de har gjort, så man ska väl va lite ego antar jag.

Det har snöat ute i natt också, hoppas att det har snöat för sista gången här nere nu, och att vårvärmen snart kommer. Det blåser ute också, så denna dag ska jag stanna inne och krypa under en filt i soffan.

Nä, plugga var det...


Varför blogga?
2012-03-30

Ibland ställer jag mig själv frågan varför jag bloggar. Många gånger undrar jag om det jag skriver är intressant för andra att läsa, och vad vill egentligen ni som läser läsa om? Jag startade min blogg då jag skulle flytta ner till Gävle, för att de där hemma skulle kunna följa min vardag här nere, då vi kanske inte träffas och pratar så ofta. Hur många som egentligen läser min blogg vet jag inte, och jag vet inte heller om det som jag skriver är intressant. Men jag skriver ganska mycket för min egen skull, för att jag ska kunna titta tillbaka och minnas vad jag gjort, och hur jag upplevde denna tid med att flytta över 60 mil hemifrån osv. Jag skriver ganska mycket om vad som händer här och nu, och hur roligt det är att läsa vet jag inte. Sen om ni som läser vill läsa det eller inte, det är ju upp till er, jag ska inte tvinga er ;) Men det skulle va kul att veta vilka som läser haha.

Idag har jag varit på skolan och haft redovisning, vilket jag tycker gick riktigt bra. Har haft en bra dag med andra ord. Mindre kul är det att komma hem till en tom lägenhet... Saknar min  älskling men hoppas på att han kommer hem på måndag! Vill hinna träffa Daniel innan jag åker hem, annars vet jag inte när vi kommer träffas. Man blir nästan lite för van vid att vara med varandra då man bor tillsammans... Förut så träffades vi ju nästan aldrig, och det gick ju bra då. Nu skulle det inte gå att vara ifrån varandra så länge tror jag. Det skulle iallafall vara förjäkla jobbigt.

Nä, kanske ska sluta tycka synd om mig själv bara för att jag är ensam i fem dagar. Det kunde ju varit värre. Ha en bra helg!


Bjuder på en bild på min lilla gudson Jyri, en av mina allra bästa kompisars fina hund som faktiskt fyllde ett år i onsdags! (Louise, rätta mig om jag har fel!) Denna lilla filur hoppas jag att jag får träffa då jag åker hem! Sötare hund får man ju leta efter. <3

Himlens finaste ängel
2012-03-29

Pratade med Wilma i telefon för ett tag sen, och samtalet började precis som vanligt, vi pratar om vad vi gjort under dagen och sådär, och vad hon gör nu. Wilma frågar om jag alltid är trött. (Hon är i en period då hon säger att hon ALDRIG är trött, hon är ALLTID pigg, enligt henne själv). Ja, svarade jag då. Jag är typ alltid trött. Ja, jag hör det för du gäspar typ hela tiden! fick jag till svar. Sedan berättar hon att Elin aldrig är trött, inte ens idag då hon hade haft öppning på förskolan (hon har praktik) Nähä, svarade jag, är inte hon heller trött? Nä, hon är pigg. Hon sitter då vid datorn iallafall, får jag till svar. Vi fortsätter prata och Wilma berättar om att hon hade råkat tappa ut en tallrik imorse, och hon hade då råkat spilla ut någonting på mammas matta i vardagsrummet. "Mamma blev jätte sur på mig, även fast det inte var med mening. Man tappar ju inte ut saker med mening men hon blev ändå jätte arg", berättar hon. Jag svarar att självklart så gör man inte det med mening, utan att sådant kan ju hända vem som helst. Sa till Wilma att om mamma råkar spilla någonting någon gång kan ju hon bli lite sur." Ja, speciellt om hon spiller på någonting som jag fått av dig, för det är jag jätte rädd om!"  får jag till svar. Samtalet fortsätter och jag kollar ut genom fönstret och berättar för Wilma att jag ser en regnbåge. Wilma berättar att när hon var ute och gick i snön, så hade det blivit sådär fint på himlen. (När himlen är T.ex. rosa). Jag svarar att det säkert är mormor som har gjort det. (Mormor dog då Wilma var tre år, och sommaren efter hon hade dött så var himlen gul, och Wilma utbrister då: "Kolla, mormor har gjort himlen gul, min favoritfärg! Mormor vet ju att gul är min favoritfärg!!" Sen dess så säger vi alltid att det är mormor som gör himlen fin.) Då börjar Wilma prata om hennes kanin som dog för några år sedan. Hon säger att hennes mormor tar hand om hennes skutte. För mormor kände ju skutte.

Gillar att ha sådana samtal med Wilma, då vi pratar om mormor. Tycker synd om henne som aldrig hann uppleva den där känslan att åka till mormor och morfar på loven. Aldrig hann se mormor frisk. Jag önskar så att hon hade fått göra det. För jag minns själv den känslan. Då det blev sportlov och vi skulle till mormor och morfar. Extra roligt var det om mina kusiner skulle dit samtidigt! Minns hur jag, Jim och Viktor (två av mina kusiner) planerade att vi skulle åka buss till mormor och morfar för att vara där själva. Det blev aldrig av, men jag minns den känslan. Den kommer Wilma aldrig ha. Hon kommer aldrig få uppleva de där utflykterna på vintern med sparken, eller fika på andra sidan diket hos mormor och morfar på vintern, då mormor kommer ut med mackor och varm oboy. Men jag tycker att det är viktigt att Wilma får minnas vilken fantastisk underbar person mormor var. Wilma vill inte gå till mormors grav för då börjar hon bara sakna henne, och det tycker hon är jobbigt. Därför är det alltid lite extra speciellt att prata om mormor. Så vi kan minnas, och sakna. Som tur är så finns morfar kvar, så hon missar inte det! Men det saknas en person, våran älskade och saknade mormor, himlens finaste ängel.

.
2012-03-29

Har varit på skolan idag och förberett lite inför redovisningen imorgon, så nu är jag så redo som jag kan bli! Hoppas bara att det går bra imorgon, ska bli skönt att slippa tänka på redovisningen sen faktiskt. Var roligt att träffa kompisarna igen, och det blev en del skratt haha. Som vanligt brukar det bli så då vi ska jobba med någonting, men man kan behöva ett avbrott ibland och få skratta lite. Efter skolan blev det en liten powerwalk med Anna ner till stan och det var precis så jag hann med bussen. Tack Anna för sällskapet!

När jag satt på bussen idag kände jag att jag hade ont i ögat då jag blinkade. Tänkte att det kanske berodde på att jag suttit vid datorn mycket eller någonting, men då jag kom hem så ser jag att jag är lite svullen på ögonlocket. Hoppas att det snart försvinner för det gör lite ont. Har ingen aning vad det beror på.

Ikväll ska jag bara ta det lite lugnt och ladda inför en heldag på skolan imorgon. Sen i helgen sja jag skriva klart det sista arbetet i detta moment. Ska nog bli bra tror jag, tror att den uppgiften går rätt fort när man väl kommer igång. Iallafall hoppas jag det haha. nä, har ändå inte så mycket att göra i helgen då älsklingen är i Stockholm. Blir lite tråkigt att hitta på någonting själv, eller åka iväg själv för att hitta på någonting. Nä, då får det bli en plugghelg istället.

Nu är det bara en vecka kvar tills jag ska åka hem! Snart dags att packa igen då haha.

Efter regn kommer solsken?
2012-03-28

Idag har det regnat. Inte sådär jätte mycket, men litegrann hela tiden. Så jag har inte haft någon stor lust att vara ute. Idag åkte Daniel till Stockholm, men förhoppningsvis kommer han hem på måndag igen så vi hinner träffas lite innan jag åker hem! Blir så tomt här i lägenheten då Daniel inte är här... Blir så tyst. Nog för att det säkert är jag som pratar mest, men ändå. Nu har jag ju ingen att prata med så då blir det tyst haha!

Imorgon ska jag till högskolan och träffa mina underbara vänner igen! Ska bli kul för vi har inte träffats på jätte länge känns det som! Så jag längtar tills imorgon, ska bli skönt att komma iväg lite. Även om vi måste plugga lite. Men det är mest bara att gå igenom lite inför en redovisning som vi ska ha på fredag. Förhoppningsvis så ska den gå bra.

Annars händer det inte så mycket i min lilla värld. Livet rullar på som vanligt typ.



2012-03-27
2012-03-27

Idag har jag hälsat på min VFU-förskola. (förskolan där jag gör min praktik). Jag pratade med min handledare lite grann, och vi kollade på en uppgift som jag ska göra till skolan. Det är en uppgift om samtal med barn, och vi ska välja ett ämne som vi vill tala med barnen om, T.ex. luft och sedan ska vi skriva en rapport om det, och koppla det barnen säger till olika teorier osv. (om jag förstått uppgiften rätt.) Detta ska jag försöka göra v.17 om allt blir som jag tänkt. Då har jag lite tid på mig att förbereda och så. Samt göra klart de andra uppgifterna som ska lämnas in. Har bara en uppgift kvar att göra och den tänkte jag göra i helgen.

Vad har jag mer gjort idag då? Nja, inte mycket faktiskt. Sprungit fram och tillbaka till tvättstugan så nu är tvättunnan tom! Imorgon så åker min älskling ner till Stockholm, och jag vet inte hur länge han blir kvar där nere. Förhoppningsvis kommer han hem på måndag igen så vi hinner träffas lite innan jag åker hem till mamma och pappa. Det känns jätte konstigt att jag snart ska åka hem igen, eftersom jag nyss var hemma. Men det känns skönt också. Jag hoppas bara att allting löser sig med skolan så jag kan följa med till fjällen! Skulle vara så skönt att åka dit och köra skoter, sitta uppe på fjället och sola och bara at det lugnt och njuta! Det är någonting jag ser framemot vartenda år, så jag hoppas verkligen att jag kan åka dit. Men det ska nog bli bra det där.


Då var det snart dags igen!
2012-03-26

Har nyss bokat en hemresa, så den 4 april bär det av norrut igen. Denna gång med tåg. Så fredag den 5 april är jag hemma i norrland igen, och hur länge jag stannar denna gång vet jag faktiskt inte. Har inte bokat någon tillbaka resa. Det beror på om jag följer med mamma och pappa till fjällen, eller om jag måste tillbaka och plugga. Allting beror på hur jag kan ta igen det jag missar från skolan. Men förhoppningsvis så kan jag följa till fjällen!

Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Inget intressant iallafall. Har handlat mat till i veckan om det var någon som undrade haha. Mulet och trist väder har det varit också. Imorgon ska jag däremot till min VFU-förskola och prata med min handledare och gå igenom en uppgift som vi har från skolan. Ska bli roligt att träffa barnen igen, det var ett tag sen nu. Sen ska vi även tvätta imorgon, vilket jag inte ser framemot. Önskar att jag hade en tvättmaskin i lägenheten så jag slapp springa ut och in flera gånger och släpa på alla kläder. Jag vet att jag är lite lat. Tänk vilka önskningar man har nu förtiden. Inte är det en ny mobil eller dator, utan en tvättmaskin. Nä, helst av allt skulle jag vilja ha en resa till varmare breddgrader. Men det får bli en annan gång då jag kan lägga pengarna på annat än studentlitteratur!

Våffeldagen
2012-03-25


Middagen idag var inte svår att komma på. Gillar inte våfflor särskilt mycket, men eftersom det var våffeldagen idag, och min sambo gillar våfflor så blev det de. Bara jag fick ha glass till!

Idag har det varit underbart väder ute. Hade kunnat vara lite varmare men jag ska inte klaga. Vi började dagen med frukost ute i det fina vädret. Tyvärr så har vi inget bord än ute på balkongen, men det löste vi ändå. Mysigt var det iallafall! Solen har lyst hela dagen, och uppe på vår balkong har det varit nästintill vindstilla. Riktigt varm och skönt. Hoppas detta vårväder fortsätter!

Nu fattas bara solen
2012-03-24


Nyinköpta solstolar, så nu fattas bara solen så vet ni vart ni hittar mig!


Böcker
2012-03-22

Nu har jag beställt böckerna till moment två i denna kurs. Synd bara att det ska vara så himla dyrt! Får trösta mig med att de var fem procent rabatt på bokus, + att jag hade ett presentkort där på 50 kronor, så sammanlagt blev det 100 kronor billigare! Inte helt fel. Sen tror jag (och hoppas) att det var sista gången jag beställde böcker för denna termin, och att nästa gång jag ska beställa böcker är till hösten! Hoppas att det vi ska börja med vecka 14 ska bli kul och intressant! Tror att det ska handla lite om fysik, kemi, teknik och biologi i förskolan, men är inte helt säkert. Det visar sig väl haha, så länge det är intressant så brukar det gå bra.

Just nu sitter jag och väntar på att potatisgratängen som vi har i ugnen ska bli färdig, det blir potatisgratäng och kassler till middag, mums!




Vårvärme?
2012-03-21

Idag har det varit 19 grader ute i solen för en stund. Inte så länge dock, men ändå. Känns som att våren är på väg, hoppas!

Pratade även med Julia en stund idag, vilket var riktigt trevligt! Vi har alltid en massa att prata om, och när vi bor så långt ifrån varandra så blir det helt plötsligt en massa mer saker att säga, och tiden flyger iväg!


Kanske dags att packa upp?
2012-03-21

Nu borde det vara dags att packa upp ur ryggsäcken som jag hade då jag var hemma. Har varken haft lust eller ork med det sen jag kom hem, men klockan ett har vi tvättid (vilket jag inte heller har lust med) så har väl inget annat val än att gå och packa upp. Är en del som måste tvättas så.

Idag är en dag då jag känner för att göra allt och ingenting. Ena stunden är humöret på topp och jag skulle vilja göra allt möjligt för att nästa sekund sitta i soffan och inte ha lust med någonting. En sån dag passar det kanske bra med att tvätta, så att morgondagen förhoppningsvis kan bli bättre.

Ska försöka hinna med en promenad i det fina vädret också, hade jag tänkt. Eller fina och fina, det är lite molnigt ute men det är varmt.

Någonting som får mig på bättre tankar, är att det bara är ca: 2 veckor tills jag ska HEM igen, 2 VECKOR! Det är ju ingenting! Så om mina planer går som jag har tänkt, så åker jag hem på torsdag eller fredag v.14. Är hemma vecka 15, och kanske v.16 då min familj ska till fjällen. Vi har en del skola v.16, men jag funderar på att kolla om man kan göra någon uppgift hemma istället. Men vecka 15 såg det ut som vi var lediga, så då kommer jag nog befinna mig hemma iallafall. Då har Wilmis lov också, så det passar ju bra. Men min hjärna har inte riktigt insett än att jag kanske åker hem på två veckor. Det är lite osannolikt, brukar ju alltid ta minst 6-7 veckor mellan gångerna som jag är hemma. Men det kan ju vara skönt att det inte är så långt emellan gångerna.

Nä, packa upp väskan var det!

Tillbaka i verkligheten
2012-03-20

I söndags var det än en gång dags att säga hejdå till familjen... Önskar att det inte vore så himla jobbigt, men jag gråter lätt, speciellt då jag ska skiljas från de som jag tycker om. Men det går över efter ett tag. Jag får bara längta lite tills nästa gång jag ska hem, vilket förhoppningsvis inte kommer dröja så länge. Hade det iallafall superbra då jag var hemma, tyvärr så går dagarna så himla fort!

Igår var det bara en slappardag. Var trött efter resan, och miljöombytet. Lite piggare är jag idag iallafall.

Hade längtat efter våren, som nästan var här innan jag åker hem. I måndags då jag vaknar och tittar ut, vad är det jag ser om inte en massa snö?! Hoppas att det snart försvinner!

Nu ska jag äta lite lunch, och sen ta det lite lugnt idag också. Måste ta och beställa böcker till nästa kurs också. Det får kanske blí imorgon, känner mig lite lat idag också faktiskt haha.

Hemma
2012-03-11

Nu är jag hemma i Jörn och har det hur bra som helst! Även om jag saknar min älskling... Är inte riktigt van vid att vara ifrån han nu haha. Men det är bra att sakna varandra ibland tycker jag.

Har inte så mycket tid att sitta vid datorn, sen är internet väldigt segt konstigt nog. Ska nog försöka hjälpa mamma att kolla upp vad som är fel, för så här segt har det inte varit förut.

Har hunnit med att vara i Norsjö och träffat några av mina kusiner, och badat på badhuset där. Fia (min ingifta moster :) ) tog lite bilder, så får väl se om några kommer upp på bloggen då jag kommer hem, orkar inte ladda upp bilder med detta internet.
Har även hunnit en sväng till badhuset här i Jörn med min lillasyster, och tre andra kusiner, min faster och hennes man. Trevligt trevligt.

Igår var jag, pappa, Wilma och Elin ute och körde skoter. Fint väder var det, och  det var riktigt härligt. Tyvärr så glömde jag kameran  hemma, så har inga bilder därifrån. Mamma jobbar i helgen så hon kunde inte följa igår eftersom hon var hemma och sov. (Hon jobbar natt)

Idag vet jag inte vad vi ska göra. Jag hoppas det är soligt ute iallafall och att det inte är så kallt. Imorgon är lovet slut för de här hemma, så Elin ska ha praktik och Wilma ska på skolan. Så jag får väl se vad jag hittar på. Kanske följer jag Wilma till skolan, eller så är jag hemma och hittar på någonting medan mamma sover.

Nä, nu ska jag nog gå ner och äta lite frukost. Så får vi se hur det blir med uppdateringen under tiden som jag är här uppe. Annars skriver jag mer sen då jag är hemma i Norrsundet igen. :) Ha en bra söndag!


2 dagar kvar...
2012-03-05

... Tills jag åker hem!!!

Idag har jag inte gjort alltför mycket. Jag och Daniel har tvättat, så att allting är rent innan vi ska åka hem. När vi kom till tvättstugan så var det en tant där, som bor i huset bredvid oss. Hon hade tvättat före oss och höll på ta hand om sin tvätt, och helt plötsligt som från ingenstans så börjar hon fråga om vi varit hem till Skellefteå nyligt... Jag ska åka dit på onsdag svarade jag lite chockat. Grejen är den att jag och Daniel har typ aldrig sagt så många mer ord till henne än "hej" då vi träffats på ute på gården. Det enda jag vet om henne är att hon har en hund som heter Lufsen(?) och att hon bor i huset bredvid oss. Så antingen pratas de väldigt mycket om varandra här, eller så har vi någon gång då vi just flyttat hit nämnt att jag kommer uppifrån. Både jag och Daniel tittade lite chockat på varandra haha. Vi trodde inte hon visste vart vi kom ifrån, men hon hade koll hon!

Annars har det inte hänt så mycket. Imorgon åker jag in till skolan för att ha ett examinerande seminarium, för att sedan träffa Daniel på stan, fixa lite saker och åka hem och packa. Städa lägenheten ska också hinnas med imorgon. Inte länge kvar tills jag åker hem nu! Måste kolla tågtiderna också, så jag vet vilken tid jag måste åka härifrån så jag kan ta mig till Arlanda haha. Skulle vara dumt att missa det tåget, för då missar jag flyget vilket inte kändes sådär jättekul...

4 februari 2012
2012-03-04

Så var denna helg snart förbi. Varför går alltid helgerna så fort? Hoppas att början på denna vecka också gå fort, så jag kan få åka hem! Har fått en massa bilder av mamma då de sitter ute i solen, att de är hos farmor och åker skoter osv, och jag vill också! Även om jag njuter på min balkong, är det inte riktigt samma sak som att sitta i en snöhög på ett renskinn i solen. Så jag hoppas att det är lite bra väder då jag är hemma så att jag kan njuta lite jag med. Annars ska jag njuta av att umgås med familjen! :)

I helgen har jag och Daniel inte gjort så mycket, bara tagit det lugnt, vilket är skönt det med. Igår gick vi en promenad ner till havet, men det blåste lite kallt, mycket skönare på vår balkong där det är vindstilla. Längtar bara tills vi ska köpa möbler dit ut så det blir lite fint! :)

Fredag!
2012-03-02

Idag har jag bara tagit det lugnt! Om man bortser från att jag damsugade lägenheten lite snabbt. Jag och älskling satt ute på balkongen en stund i solen, det var bara synd att det skulle blåsa så mycket! Men det var skönt iallafall. Hoppas på att det blåser lite mindre imorgon bara.

Efter middagen var jag och Daniel duktiga och rengjorde ugnen, så nu är den ren också. Det är alltså sånt man sysslar med en fredagkväll haha. Nä, jag ska snart sätta mig och kolla på lite tv, och gotta mig med en chipspåse!

Pratade med Wilma idag också, och vi smider planer inför de dagar jag är hemma haha. Enligt mamma kommer vi inte hinna allt. Vi får skippa sovmornarna helt enkelt. Nä, det ska nog bli bra, ser framemot att få spendera lite tid med lillasyster igen! Så får vi hoppas att den andra filuren kommer hem, ja Elin, ja syftar på dig! Annars så har jag och Wilma smidit planer och för ditt eget bästa borde du komma hem innan vi sätter våra planer i verklighet haha ;)

Ha en bra helg allihopa!


Fick denna av Daniels pappa och Daniels lillebror du jag fyllde år! Fin va? :)


Torsdag
2012-03-01

Imorse då jag gick till bussen var det mulet, och det var nästan så de skulle regna... Tänkte att det inte blir så jobbigt att sitta inne på skolan ändå, när det ändå är lite kasst väder ute. Meeeen under dagen försvann alla moln, och solen lyste från en klarblå himmel. Tur för mig så jobbade vi på bra, och var klara på skolan vid kvart över ett. Då hade högskolebussen gått ner till stan, och jag insåg att jag skulle behöva vänta ytterligare en timme på att ta mig hem. MEN som tur var så skulle Emma till willys, så hon var snäll och lät mig åka med så jag han med bussen! TACK Emma! Du gjorde min dag!

Då jag kom hem så var det fortfarande soligt och varmt ute, (vilket det fortfarande är) så jag tog en tidning och  gick ut och satte mig på balkongen och solade lite. Så idag, första mars 2012 har jag för första gången i år suttit ute och solat utan jacka! Våren är på väg och det känns. Hoppas bara på att det blir lite härligt sportlovsväder där hemma då jag åker hem, bara 6 dagar kvar!

Hoppas ni också har haft en bra dag, nu tar jag helg!


RSS 2.0