Torsdag
2013-08-29

Idag blev det en tur till frisören. Gjort lite nya slingor och klippt av lite hår. Mycket nöjd, precis som sist! Ska ni klippa er i Gävle så kan jag rekommendera Rubb och Stubb! Bilderna gör väl inte direkt färgen rättvisa, men har man bara en dålig mobilkamera så har man. 
 
Imorgon ska vi åka till Stockholm efter Daniel har slutat. Jag längtar! Helgen är rätt fullspäckad haha. Imorgon när vi kommer fram till Stockholm ska vi börja med att åka och klättra (vilket både jag och Daniel längtar massor till, då det var jättelänge sedan vi klättrade sist) och sedan ska vi åka ut till Daniels mamma. På lördag väntar gröna lund och någon gång på söndag har vi väl tänkt åka hem. Så både fredag och lördag kommer väl bli rätt intensiva dagar. Men det ska iallafall bli väldigt roligt! :) Fördelen nu när vi har bil är att vi inte behöver åka sådär supertidigt på söndag morgon för att ta oss hem, så då hinner vi umgås längre med Daniels familj! 

Vart tar tiden vägen?
2013-08-26

Idag var det dags för kursstart. Femte terminen av sju är jag inne på nu. Herregud säger jag bara! Tiden har bara sprungit iväg. Jag minns såväl när jag satt där för två år sedan, första dagen på högskola, hur himla nervös jag var. Men det gick ju bra. Nästa år så sitter jag där och påbörjar sista terminen. Sista! Det låter helt sinnesjukt i mina öron. På ett och ett halvt år har jag alltså pluggat färdigt. 
 
Jag och Daniel pratade om det för någon dag sedan, att vi snart måste fundera på vart vi har tänkt ta vägen sen. För en sak är vi överrens om, och det är att vi inte kommer bo kvar här i Norrsundet. Och så fort som dessa två år har gått så kommer det väl bara smälla till så har det gått ett och ett halvt år till. 
 
Ja, kursstart var det som sagt idag. Ledarskap och sociala relationer ska vi läsa om. Det verkar vara en riktigt intressant och rolig kurs, dock väldigt intensiv då den bara är tre och en halv vecka!!! Ja, jag har lite smått panik då jag fortfarande inte fått mina böcker som jag beställde för över en vecka sen. Med tanke på att vi ska åka bort i helgen och den första uppgiften ska lämnas in på fredag nästa vecka så har jag inte alls mycket tid på mig att läsa. Jag hoppas att böckerna kommer imorgon iallafall. De borde dem göra med tanke på att dom blev skickade redan i torsdags. Sen vet jag vad jag gör fram tills på fredag då vi åker. 
 

"En principsak"
2013-08-24

Mitt söta hjärta som var lite trött mitt på dagen i somras. "Va, har jag sovit??"
 
Idag satt Daniel och visade låtar som han lyssnade på när han var liten. Jag frågade hur gammal han var när han lyssnade på dom låtarna. Typ åtta år fick jag till svar. Då sa jag att jag inte lyssnade på sån musik när jag var åtta år. Till svar fick jag:
"Nä, jag tror jag mognade fortare än dig. Du tittade ju på julkalendern mycket längre än mig så..." 
 
Ja, vad nu julkalendern hade med det hela att göra. Då har jag nog fortfarande inte mognat för jag tittar fortfarande på julkalendern, sådeså! 
 
Sen nu ikväll så sa jag att jag hittade en gammal dagbok som jag skrev i för jääääätte länge sen. Daniel frågade om han fick läsa den. Nej svarade jag, för den är min. Som motargument mot att han inte fick läsa så sa Daniel att jag hade läst hans brev. Som JAG skrivit till dej ja, svarade jag. Till svar fick jag "Ja, men det är en PRINCIPSAK, får inte jag läsa din dagbok får inte du läsa mina brev". Vilken otur för dig då älskling att jag redan läst dom samt att jag redan vet vad som står eftersom jag skrivit breven. ;).

Torsdag
2013-08-22

Idag har jag varit en sväng till förskolan där jag gör min praktik. Tänkte att det kunde vara roligt att hälsa på efter sommaren, och det var jätteroligt att träffa både barnen och personalen. Men jag saknade alla barn som börjat i förskoleklassen!  Många nya barn har också hunnit börja. Tänk vad mycket som hinner hända under en sommar! Jag måste nog dit snart igen! :) Lite tråkigt är det ju att vi inte har praktik förrän i vår... Men ryktet säger ju att vi ska ha 10 veckors praktik då, så man kan ju alltid hoppas på det! 
 
Annars då, jo jag har virkat, virkat och virkat lite till. Än har ju inte böckerna som jag beställt kommit så då kan jag ju virka med gott samvete. Jag hoppas att böckerna som jag har betsällt är bra också, eller ja, så bra som kurslitteratur kan vara. Alltså hoppas jag på att de är lättlästa, skrivet på ett bra sätt så man förstår vad dom menar så man slipper läsa varje mening tio gånger och fortfarande undra vad det egentligen är som står. Ja, man kan ju hoppas på det bästa helt enkelt. 
 
Hoppas ni alla haft en bra torsdag! 

Slappardag
2013-08-21

En bild på Maja när hon ligger och sover på Wilmas täcke vid hennes fötter. Wilma klagade lite på att hon inte fick någon plats haha. 
 
Jag känner mig som världens lataste haha. Sen vi kom hem har jag inte gjort mer än nödvändigt, knappt gått utanför dörren, men vad gör det när man har obetald semester? Snart börjar skolan om så jag kan lika bra passa på att göra ingenting med gott samvete! 
 
Så vad har jag gjort idag då? Jo jag har suttit med datorn i knät och tittat på OC, en serie som jag redan kollat igenom en gång tidigare, men nu börjat om med igen. Och så har jag ju virkat en massa under tiden. Just nu virkar jag en spindelsjal, och den blir hur fin som helst, synd bara att det inte är jag som ska ha den... Men jag tror och hoppas att personen som ska få den kommer bli nöjd! Sen ska jag ju virka två spindelsjalar till. En rätt bra grej då personerna som jag virkar åt har köpt det garn som dom vill ha, gett det till mig så jag kan virka, och sedan får de dem färdiga sjalarna! Garn kostar ju en del, så då är det ju toppen för en fattig student som mig att få virka som jag tycker är kul, utan att behöva betala för garnet! :) 
 
Idag har jag faktiskt tagit en liten promenad med Daniel då han kom hem. Var rätt skönt att komma ut ur lägenheten ett tag och andas lite frisk luft, innan jag återgick till datorn och virkningen. Det känns i nacken nu att jag har suttit stilla hela dagen haha. 

Virkad draksnuttefilt
2013-08-20

För ett tag sedan läste jag Marias blogg och såg hennes inlägg om den fina virkade draksnuttefilten som hon hade gjort. En kompis till vår familj har för inte så länge sen fått en bebis, så då passade jag på att virka en snuttefilt till henne!  Jag virkade och mamma monterade ihop den, bra deal va? :) Och ett stort TACK till dej Maria för att du tagit dig tid att skriva ner mönstret på snuttefilten som du gjort! 
 
Här ovan ser ni iallafall resultatet av snuttefilten jag gjorde. Jag är iallafall väldigt nöjd och jag hoppas att lilla Vera också tycker om den.
 
Jag har använt mig av virknål 3,5 och garnet som jag använde mig av heter Drops Paris. 

Hemma igen
2013-08-18

 
 
Hej igen!
Det var ett tag sen sist nu... Datorn har väl inte direkt prioriterats under sommaren, den har mest legat och samlat damm. 
 
Igår så var det dags att lämna familjen efter hela sommaren och åka hem till Norrsundet igen. Hemresan blev väldigt mycket smidigare än vad vi trodde då vi åkte upp, för jag och Daniel har köpt bil!! Bilder på den kommer någon annan dag. Så himla mycket skönare att åka bil istället för tåg. Så vi kom hem sent igårkväll. Lite blandade känslor, skönt att vara hemma men samtidigt så saknar jag alla där uppe. Önskar att det var lite närmare men ja.. Det är som det är helt enkelt. 
 
Dagen idag har bestått av att packa upp, man hinner samla på sig en himla massa saker under en sommar haha. Imorgon ska jag in till skolan och träffa mina fina vänner igen! Men skolan drar inte igång förrän om en vecka, så denna vecka ska jag njuta innan allt plugg börjar om igen. 
 
Hoppas ni alla har haft en härlig sommar!
 

RSS 2.0