Sista dagen 2012
2012-12-31

Vill bara önska er alla ett gott nytt år och god fortsättning! :)

Bilder från jul
2012-12-28

Julen spenderades hos farmor och farfar med familjen och pappas bror med familj. Sen julafton har det varit fullt upp med annat, därav har bloggen hamnat åt sidan. Igår var vi in till Skellefteå för att hämta Daniel som kom med flyget och ska stanna här tills vi åker hem igen. Jag köpte även en ny mobiltelefon igår, en samsung galaxy s3.
Tänkte visa er lite bilder från min julafton!
Den här tomten har en kompis till farmor och farfar gjort till dem. Han har gjort den av trä och målat den själv. Väldigt fin! Passar även bra till farmor som älskar tomtar! 
Kusinerna Wilma och Patrik!
Hoppas att ni alla hade en mysig jul! 

Kusinerna på besök
2012-12-22

Idag kom min morbror och hans familj på besök. Eller okej, delar av familjen följde med medan resten var någon annan stans. De stannade på middag och vi hade jätte trevligt. Även om vi inte träffas så ofta så känns det ändå som att vi knappt varit ifrån varandra. 
Min kusin Viktor som bara är sex veckor yngre än mig, men om jag ska säga som Robin säger, räknar man år så skiljer det ett helt år mellan oss. Jag är född i slutet av november och han i början på januari... Visst är han fin med glitter på kepsen? :) 
Min kusin Robin. Han är lika gammal som min lillasyster Elin, eller okej, det skiljer tre månader mellan dom. 
Jag, Elin, Viktor, Robin och Jim (Viktor och Robins storebror) lekte jämt när vi var små. Jim är även som en storebror för mig med. En sån som man bara måste diskutera med och bråka lite med då man träffas.(Så är det fortfarande även fast han är 21 och jag 20. Vi bara måste bråka lite med varandra haha!) Jennifer och Nattis följde också med idag medan Jim och Krille var hemma.
Jag är bara så himla tacksam över att jag har så fina kusiner, och att vi har så himla bra kontakt, allihopa. Ni är så himla bra, alla mina kusiner! 
 

Pyssel
2012-12-21

När jag och mamma var i stan i onsdags så köpte vi "stämplar" så man kunde stämpla med stearin (som på bilden). Har aldrig testat detta tidigare förrän igår. Jag är egentligen ingen pysselmänniska och har aldrig tålamod med sådant. Tröttnar väldigt fort, till skillnad från mina systrar som kan pyssla i evigheter. Men igår, när jag satt med dessa stämplar så tyckte jag faktiskt att det var väldigt roligt! Varje paket som jag slog in tog sin tid och jag är faktiskt väldigt nöjd! Nu vet jag att det finns de som kan göra detta mycket bättre än vad jag kan och säkert inte tycker att detta kan kallas för pyssel. Men jag tycker det och jag är stolt över mig själv som hade tålamodet till det haha. Jag ska fortsätta idag med att slå in paket. Hann inte klart med allting igår. 

Julmys
2012-12-18

Igår pyntade Wilma och hennes kompis Ludvig julgranen. Det enda pappa gjorde var att sätta dit ljusen och stjärnan, resten gjorde de själva. Idag har jag och mamma slagit om julklappar och imorgon ska jag och mammis till stan och handla de sista julklapparna. Eller ja, för mig de första eftersom jag inte köpt några än. Förutom de julklappar jag och Elin köpt tillsammans. Men har lite idéer på vad jag ska köpa, som tur är ska jag inte handla till så många! 
Lite julkänska blir det iallafall med klapparna under granen.

One big happy family
2012-12-17

Igår var jag, familjen och alla pappas syskon med familj hos farmor och farfar och åt julbord. Eftersom att vi inte kommer fila jul tillsammans detta åt så ville vi träffas lite innan jul. För att citera min kusin Kattis "Det känns som att det är julafton idag. Snart är klockan tre och då börjar Kalle Anka!". Det var jätte roligt att träffa alla på samma gång, händer inte så ofta. Släktbilder skulle ju såklart också tas. Men när alla står där med kameror och vill att alla ska titta åt olika håll så är det svårt att få till en bild där alla tittar in i samma kamera. 
På den här bilden är jag, mina syskon och alla mina kusiner på pappas sida. Högst upp från vänster: Elin, Kattis, Jag, Junive, Belinda, Lucy, Lotta, Pontus, Wilma, Sanna, Ena och Patrik. 
Syskonbilder skulle också tas. Här är jag och mina småsyskon Wilma och Elin. 
På denna bild är farmor och farfar, pappa och hans syskon och alla vi barnbarn. Högst upp från vänster: Pappa, Pontus, pappas syster Sofia, pappas syster Ingela, Patrik, pappas bror Morgan, Sanna, Jag, Lotta sitter i mitt knä, Farmor, Farfar, Kattis, Junive sitter i Kattis knä, Elin, Ena, Belinda, Lucy, Wilma. 
Här är hela familjen! Längst bak från vänster: Anders, Mamma, Morgan, David, Pappa, Pontus, Sofia, Ingela, Patrik, Jeanette, Sanna, Jag, Lotta i mitt knä, Farmor, Farfar, Kattis, Junive i Kattis knä, Ena, Belinda, Lucy, Wilma. 
Vi hade en jätte trevlig dag igår och åt en massa god mat. Jag är fortfarande mätt haha. Kattis pojkvän Elias och Elins pojkvän Kevin var också där men de fick inte vara med på släktbilderna, de fick istället stå bakom kamerorna. ;)
Tack alla för en jättetrevlig dag! 
 

Hemma!
2012-12-14

Då var man hemma hos mamma och pappa då. Tåget var i tid och allting och mamma och hennes jobbarkompis var snäll och hämtade mig och Julia på tågstationen tjugo över sex imorse. Hann precis träffa pappa innan han for till jobbet, men en glad lillasyster hann jag vara med ett tag iallafall. Jag, Wilma och Julia kollade lite på julkalendern innan mamma kom hem från jobbet och Julias mamma kom hit och hämtade Julia. Sedan gick mamma och la sig (hon har jobbat natt) och jag skjutsade Wilma till skolan. Så nu sitter jag här i min ensamhet lite halvdöd i soffan. Fick lite sällskap av Maja, våran katt iallafall. 
Det blev lite stressigt igår innan vi skulle åka för att vi i sista stund bestämde oss för att ta en tidigare buss så att Daniel kunde ta ett tidigare tåg till Stockholm. Det var ju väldigt nödvändigt eftersom hans tåg var en halvtimme sent så vi fick stå ute och frysa eftersom ingen information om försening kom upp. När jag hade sagt hejdå till Daniel så gick jag in i vänthallen där Julia satt och väntade och vi satt och pratade lite. Till slut säger jag att vi kanske borde gå ut och vänta på tåget så vi ser då det kommer. Tur var väl det eftersom tåget redan stod inne (vilket vi inte såg) så hade vi suttit kvar lite längre så hade vi säkert missat tåget. Men vi kom tåget iallafall haha. Resan gick bra, är lite trött nu bara eftersom man inte sover så bra sittandes på ett tåg och när en gubbe började snarka där vid tre så blev det inte lättare att sova. Kommer sova gott ikväll! 
Nu sitter jag och väntar på att klockan ska gå så att jag kan hämta Wilma från skolan och att mamma ska vakna så jag får lite sällskap. Jag åkte ju inte hem hit för att umgås med mig själv haha. Sen idag kommer även min andra lillasyster Elin hem, ska bli kul för det var längesen jag träffade henne! Nä, nu tycker jag klockan kan gå lite snabbare! 

Typiskt!
2012-12-13

Det gick inte enligt planen... Mina nya "korkar" som jag hade köpt för att använda till självbevattning av blommorna medan vi är borta fungerade inte.... Eller ja, det funkar på en blomma av sex... Vet inte vad felet är men det är ju tänkt att det ska rinna ut vatten i den mängd blommorna behövde det. Men på bara en halvtimme var hela flaskan tom och allt vatten var i blomkrukan. Så nu har jag ställt blommorna som på bilden ovan, för det har fungerat de gånger vi har varit borta tidigare. "Korkarna" hade varit SÅ HIMLA MYCKET SMIDIGARE om de hade fungerat... Så hade blommorna kunnat få stå kvar på sin plats i fönstret också. Jag vet inte vad det är för fel, och jag har inte heller tid att fixa till det. Så om det är någon som vet vad felet kan vara så säg till, jag vill ju att det ska fungera! Har packat ner två stycken "korkar" så jag kan prova hemma hos mamma... 
Väskan är iallafall packad nu. Jag tror (hoppas) att jag har fått med mig allting. Ska bara packa lite småsaker senare, typ mackor och sånt som jag behöver på tåget. Det är fortfarande några timmar kvar innan vi ska åka, men jag är ändå jättestressad. Daniel är lugnet själv och säger åt mig att ta det lugnt haha. Nu ska jag fortsätta packa det sista! 

Onsdag
2012-12-12

Förberedelserna inför hemresan har börjat. Dessa ska sitta i blommorna och ska fungera som "självbevattning" medan vi är borta. De är helt nya så det återstår att se hur de funkar, men än så länge så känns dessa "korkar" så mycket smidigare än de vi haft tidigare. (Snören, där ena delen ligger i en skål med vatten och den andra delen är nergrävd i blommorna). Så förhoppningsvis överlever mina blommor julen och lever fortfarande då vi kommer tillbaka!  :) 
Idag (läs ikväll) har vi städat lägenheten och vi (jag) borde ha packat men har fortfarande inte gjort det. Kommer sluta med att jag gör det imorgon. Skulle leta fram några saker som jag ska ge till min lillasyster Elin men jag har fortfarande inte gjort det heller. Jag hatar att packa. Packar alltid för mycket och är alltid så rädd för att glömma någonting, trots att min väska ALLTID är överfull. Förhoppningsvis ska det lösa sig även denna gång. 
Imorgon 19.50 går tåget mot norr. Kommer sakna min älskling jätte mycket, men som tur är så kommer han upp två veckor efter mig så vi får fira nyårsafton tillsammans!

Lite bilder från i lördags
2012-12-10

Här är några bilder från i lördags då jag och Daniel gick ut på en promenad. Vi tänkte att vi kunde gå en väg som vi brukar gå på sommaren men som vi efter ett tag ångrade att vi gick. Vad vi inte tänkte på var att den vägen inte var plogad, vilket inte var ett problem just i början eftersom en skoter hade kört där. Då gick vi bara på skoterspåret istället. Där vi skulle svänga hade dock skotern kört rakt fram och framför oss låg bara en massa djupsnö. Vi tyckte de va onödigt att vända tillbaka då vi ändå hade gått så långt, vilket vi ångrade lite sen. En promenad som brukar ta 40 minuter tog nästan tre timmar. Gratis träningspass kan man kalla det. Vi var båda helt döda då vi kom hem. Det är jobbigt att plumsa i djupsnö i två timmar.... Vi kom även överrens om att inte gå den vägen igen förrän snön har försvunnit haha. 

Vårt senaste köp
2012-12-09

För ett tag sedan köpte jag och Daniel en tvättmaskin. Vi var less på att komma till tvättstugan där de andra inte respekterade tvättiderna och man fick börja med att plocka ur andras tvätt ur maskinerna, eller så kom det andra och började tvätta medan man själv hade tvättstugan.
I tisdags blev vår tvättmaskin installerad och än så länge är vi supernöjda! 

Snökaos?
2012-12-06

Snön som faller ner från himlen just skapar visst snökaos. Själv tycker jag inte att det snöar så mycket mer än vad jag är van vid men ja.. Tydligen så snöar det tillräckligt mycket för att de skulle ställa in bussarna härifrån idag. Nu ska de tydligen köra igen, men med stora förseningar enligt xtrafiks hemsida. Tur för mig att jag bara skulle vara inne och plugga idag då! Det snöar fortfarande ute och det har kommit en hel del snö. Förhoppningsvis har det lugnat ner sig imorgon så att tåg och bussar går normalt så Daniel kan komma hem. 
Såhär såg vår balkong ut för en vecka sen. Tyckte att vi hade mycket snö då, men det är ingenting om man jämför med nu haha. 
Så ser vår balkong ut idag. Rätt mycket snö som kommit på bara en vecka. Den snö som inte kom förra året kommer väl i år istället. 
Lite isolering för fönstret blir det också då snön blåser mot både sovrumsfönstret och köksfönstret. 
Som ni ser så är det inte så mycket mer snö än vad det brukar vara hemma i norr. Tycker fortfarande att det är lite roligt då det blir "kaos" för att det snöar. Jag menar, på vintern får man väl räkna med att det snöar...? Visst kan jag hålla med att det kommit mycket snö på en vecka men ja... Vi kan ju hålla tummarna för att Daniel tar sig hem imorgon och att jag och Julia tar oss hem till norr på en vecka ;) 
Idag har jag pluggat, har skrivit på ett terminsammanhållande arbete. Jag är snart klar, bara lite små fix kvar tror jag. Förhoppningsvis har jag gjort rätt. Ska kolla på det imorgon igen, så hoppas jag att jag är helt klar innan jag åker hem. Vore skönt att slippa släpa på en massa böcker. 
Nu ska jag sticka lite på mina tjocksockar som jag håller på med och längta tills imorgon då Daniel kommer! 

Gårdagen
2012-12-05

Idag har jag bara pluggat och det är varken roligt att skriva om eller roligt att läsa om, så därför skriver jag om gårdagen som  var betydligt roligare. Hade tänkt skriva lite igår kväll men det blev aldrig av. 
Gårdagen spenderades iallafall med Julia. Jag åkte in till Gävle under förmiddagen för att möta Julia och sedan skulle vi handla ingredienser till middagen. Som vi hade längtat efter denna dag. Vi handlade iallafall ingredienserna och då vi gjort det så inser vi att det är 40 minuter kvar innan bussen går... Så då hann vi gå till team sportia där jag köpte ett par handskar så nu är jag redo för vintern och kylan som är här! Sedan hann vi in på rusta en sväng innan vi var tvungen gå till bussen. När vi står där och väntar på bussen så ångrar jag att jag inte tog mina varma vinterskor, men tackar mig själv för att jag packade ner täckbyxorna i ryggsäcken innan jag gick. När bussen är 20 minuter sen så kommer den äntligen! Så då åkte vi hem till mig, åt lite lunch, makaronvälling, så himla gott! Vi påbörjade även middagen lite smått och sedan satte vi oss och kollade på film. 
När filmen var slut så fortsatte vi med middagen som vi längtat så mycket efter, nämligen köttsoppa! Hur gott som helst och vi ställde oss frågan varför äter vi inte detta oftare? 
Här visar Julia Gefleortens fina mjölkpaket med jultema. 
 Så avslutade vi dagen med god köttsoppa! 
Vi bokade också hemresa igår! Den 13 december går tåget från Gävle så den 14 december på morgonen befinner vi oss hemma i Jörn om allt går som det ska. Då jag berättade för Wilma att jag skulle komma då så fick jag till svar: "Lina, jag kommer ihåg den morgonen då jag var sjuk och du kom hem utan att berätta före. Det var jätteroligt." Då ångrade jag lite att jag sagt att jag skulle komma hem och låtit det bli en överraskning istället. Men det får bli en annan gång!  (Det var förra hösten, första gången jag åkte hem efter jag hade flyttat som jag inte sa till Wilma att jag skulle komma. Synd bara att inte fler fick se hennes min då!)

-20 grader
2012-12-03

Efter pepparkaksbaket igår så hittade jag på att vi kunde skriva våra namn på två av pepparkakorna och hänga upp över jul. Grejen är bara den att vi aldrig testat skriva med glasyr förut, där av resultatet haha. Men vi var nöjda ändå. Detta gjorde vi alltså igår och sedan dess har vi pratat om vart vi ska hänga upp dem och hur. De har då legat på köksbordet under tiden och varenda gång vi gått förbi har vi varit sugna på äta upp dem. Idag bestämde vi oss att vi lika bra kunde äta upp de, för annars skulle de bara ligga och ruttna över julen. Så blev det med det julpyntet haha, men goda var de iallafall! 
Idag har jag varit på förskolan där jag gör min praktik och filmat en estetisk aktivitet. Nu återstår bara att kolla på filmen flera gånger och analysera den samt skriva en rapport. Förhoppningsvis går det lätt då man väl sätter igång, vilket jag kommer göra på onsdag. Imorgon ska jag vara med Julia och vi ska koka köttsoppa med massor av klimp i. Mums
Idag åkte älsklingen till Stockholm och kommer inte hem förrän på fredag... Saknar honom redan även fast han bara varit borta i typ två timmar... Då han skulle åka så skulle han åka med en buss som gick 18.05 härifrån för att sedan hinna med ett tåg inne i Gävle som han bokat biljett till. Klockan halv sju hör jag någon som kommer upp för trappen och låser upp dörren och in kommer en frusen Daniel. Då har bussen fortfarande inte kommit, vilket gör att han missar tåget. Jag förstår verkligen inte hur bussarna kan bli så jäkla sen. Tydligen hade den stått vid första hållplatsen också?! Bara för att det är 20 grader kallt borde väl bussarna kunna gå... Men tydligen så funkar bussarna inte lika bra här nere som där uppe i norr som jag är van vid. Irriterad ringde jag till trafikupplysningen och enligt dem ska han kunna ta nästa tåg och åka på samma biljett som han hade betalt för till det tidigare tåget. Så vi får hålla tummarna på att det löser sig och inte blir nå mer krångel.
Hoppas ni alla har haft en trevlig måndag i kylan, och får en fortsatt bra vecka, själv ska jag längta till på fredag! 

Första advent
2012-12-02

Idag har jag och Daniel bakat pepparkakor! Supergott!
Några pepparkakor blev det och än finns det pepparkaksdeg kvar. Vi får väl se om vi tar fram och bakar mera någon annan dag. Om inte annat så kan man ju alltid äta pepparkaksdegen som den är. Det är ju nästan godare än de färdiga kakorna, tycker iallafall jag! 
Imorse då vi vaknade så hade det slutat snöa, termometern visade -12 och solen lyste. Vår granne kom förbi och undrade om vi inte kunde gå ut med hennes hund då hon var tvungen att åka iväg över dagen, så vi fick oss en härlig morgonpromenad i solskenet. När man får låna andras hundar lite grann så blir jag ännu mer sugen på att skaffa en egen hund... Synd bara att tiden inte finns just nu... 

Julpynt
2012-12-01

Idag har vi äntligen tagit fram allt julpynt! Jag vet inte hur länge jag har längtat efter att få julpynta (hade kunnat börja redan i början på november) haha. Nu har vi väl inte sådär överdrivet mycket saker att plocka fram, men några ljusstakar, en i köket och en i sovrummet och två stjärnor, en i köket och en i vardagsrummet. I köket bytte jag också gardiner och duk så nu är det julmysigt överallt! Ännu mera snö har det också kommit så snart är vi väl insnöade. 

Imorse då jag vaknade såg balkongen ut såhär... Då ska jag även tillägga att för tre dagar sen kunde vi fortfarande gå ut på balokongen :p
Då det är alldeles vitt utanför fönstret så är det extra mysigt att julpynta!

RSS 2.0