Bilder!
2011-11-27

Här kommer det lite bilder på lägenheten efter vårt julpynt igår ;) Det är inte så mycket, men lite jul blev det allt!


Här är köket!

Sovrummet, där blev det bara att sätta upp en ljusstake!
¨
Tv-rummet!

Mer bilder på lägenheten kanske ni får se en anna gång :p

Till sist bjuder jag på en bild på granen som står ute på gården


Lite julbak har också hunnits med, idag ska vi baka pepparkakor. Hoppas dom blir lika goda som degen är! Tack farmor för receptet!

Julpynt!
2011-11-26

Idag har jag och Daniel gjort en pepparkaksdeg, så imorgon ska vi baka pepparkakor! (Degen ska stå i kylen över natten, därför kan vi inte göra det idag), men jag måste säga att degen smakar hur gott som helst! Sen har vi bytt gardiner i köket, satt upp ljusstakar, och en julstjärna så nu är det julmysigt i lägengeten också! Ikväll ska vi baka lussekatter och städa. Det enda som fattas nu är snön!!!!!

Mysigt är det i lägenheten nu iallafall, det kommer komma lite småbilder sen! Är lite dålig på att lägga upp bilder, har en massa på mobilen som jag aldrig orkar flytta över till datorn haha.

Ute på gården har dom satt upp en julgran med lampor i. Ni vet sådana som de brukar ha i stan. Här har de satt upp sådana i vartenda område! Bild på det kommer senare också. Fin är det iallafall!

Nu har det gått två veckor på praktiken, och det är bara en kvar. Blir mer och mer säker på att det är det här som jag vill göra i mitt liv! trivs som fisken i vattnet!

Nu är det inte heller länge kvar tills jag får besök av en av mina finaste vänner från norr. Det är inte heller länge kvar tills jag ska åka hem till fina fina norrland och min finfina familj!  Enda nackdelen är att det kommer vara över 80 mil till min älskling i jul... Jag som är så van vid att ha honom nära, hela tiden. Inte som förut då vi var ifrån varandra hela tiden kändes det som... Det är sjukt hur snabbt man vänjer sig vid att träffas varje dag... Varför kunde inte våra familjer bo liiiiite närmare varandra?! Nä, vad sägs om att vi allihopa tränger ihop oss och firar lite jul i min och Daniels lägenhet nästa jul? ;)

Jaa :D
2011-11-22

Nu är det bara att längta till den 15 december då Julia kommer!!!! Ska bli så kul att få lite besök från norr, samt att jag får sällskap på hemvägen, för den 19 december så bär det av hemmåt till norrland och till mamma och pappa! Känner på mig att detta kommer bli suuuper!

Efter en tupplur på soffan är jag mycket piggare och mår betydligt bättre!

22/11-2011
2011-11-22

Hejsan svejsan!
Hoppas alla haft en bra helg! I helgen har jag ätit tårta för jag har fyllt år! Fick fina presenter av familjen, och sen en jätte fin ljusstake sóm hänger på väggen av Daniels pappa och lillebror! Igår då jag kom hem från förskolan så hade jag även fått en jätte fin bok av Julia! Bilder kommer sen!

Nu är jag så trött att jag borde sova en stund, har varit varken sen halv fem imorse eftersom det var öppning idag. Men då slutade jag tidigt. Nä, usch vilket rörigt inlägg. Skriver mer sen då jag är piggare!

Öppning
2011-11-17

Idag var jag med på öppning på förskolan. Så klockan sex befann jag mig på förskolan imorse. Så nu är jag rätt så trött haha, men då slutade jag halv två istället, så jag och Daniel har hunnit vara in till Gävle och handlat lite, bla. ingredienser till min tårta som jag ska ha på söndag! Imorgon har jag sovmorgon, börjar inte föränn klockan nio, men då slutar jag sex istället. Mindre roligt på en fredag, men det ska nog bli bra!

Annars händer det inte så mycket här i mitt liv. Nästa helg är det dags att julpynta, och då ska jag och Daniel baka pepparkakor och lussekatter! Julmys!

Ni kan kalla mig för fröken
2011-11-15

Fröken verkar ha blivit mitt nya namn. Då barnen vill mig någonting skriker de frööööken!

Det har varit en bra dag på förskolan, saker som händer hela tiden så det blir aldrig långtråkigt. Men man är gode trött på kvällarna. Gissar på att det blir bättre då man börjar komma in i det lite mer, och blir van vid miljön. Iallafall så hoppas jag på det så jag slipper vara så här trött!


Någon som vill komma och hälsa på på min födelsedag? :)


Farmors tekakor
2011-11-15

Här får ni recept på farmors tekakor som jag bakade för någon dag sen!

Farmors tekakor, ca 50 stycken
Ingredienser:
5 dl havregryn
1 liter mjölk
3 paket jäst
300 g smält margarin
3 dl strösocker
Lagomt mycket vetemjöl

1. Blanda mjölk och havregryn och låt svälla cirka 30 min. (Om ni vet att ni ska baka tekakor kan ni låta mjölk och havregryn stå och svälla under natten)
2. Blanda ihop alla ingredienser och tillsätt vetemjöl så det blir en lagomt fast deg. (den ska vara ganska lös, då blir de godare, så typ lite lösare än en bulldeg)
3. Baka ut tekakorna, och lägg de på en plåt med bakplåtspapper. (Jag gjorde så iallafall)
4.Låt tekakorna jäsa i cirka 1 timme
5. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 5-10 minuter, eller tills de fått en ljus och fin färg!

Lycka till, och jag kan säga att de blev supergoda, och att det var ett väldigt bra och enkelt recept! :)

Så såg mina ut ;)


14/11-11
2011-11-14

Idag har jag haft praktik hela dagen, eller verksamhetsförlagd utbildning som det så fint kallas, och kan ju bara säga att jag är hur trött som helst! Men kul har jag haft iallafall, och det känns som att jag kommer trivas!
Vill inte skriva så mycket mer om dagen, med tanke på tystnadsplikten.

Sen svar till dej Matildus, recept på tekakor kommer inom kort, möjligtvis imorgon ;) Så ha tålamod!

Nu vet ni att jag lever, och nu ska jag lägga mig i soffan och kolla lite på tv, innan det blir dags för en tidig kväll! Är TRÖTT! Tur att man inte börjar föränn 8.30 imorgon, och slutar 16.30, det blir en lite kortare dag iallafall!

Tekakor!
2011-11-13

Idag har jag bakat tekakor för första gången i hela mitt liv! Fick receptet av farmor och dom blev jätte goda, vilket min kära sambo också tyckte! Så det blir nog att baka fler snart, för någonting säger mig att de inte kommer räcka så länge till! Så här såg de ut:


Nu ska jag ta det lite lugnt, läsa lite böcker till skolan, och kanske sticka lite grann innan det är dags att gå till sängs, för imorgon är det första dagen på praktiken! Hoppas på att det blir roligt!

Sen måste jag få säga grattis till pappa på farsdag!

Nudelwook
2011-11-12

Idag har det inte hänt jätte mycket, har suttit i lägenheten och bara tagit det lugnt, kollat lite på tv, och pluggat lite grann. Tänkte göra några skoluppgifter, men när jag kollade igenom papprerna så verkar de som att de flesta är grupparbeten, eller uppgifter som vi ska göra under vår VFU. Meeen, jag kan ju alltid läsa böckerna som vi ska läsa, men det får jag ta imorgon, för jag är för lat för att orka göra det nu.

Idag var det goood middag. Nudelwook med fläskfilé och wookgrönsaker! Mums säger jag bara! Tur att både jag och Daniel tycker om det, så kan vi passa på att äta det ofta haha.


Daniel tycker att jag har så dåliga rubriker...
2011-11-11

....Så därför tänker jag inte anstränga mig för att komma på någon bättre rubrik idag!

Dagen har spenderats på högskolan, har fått lite info om VFU (praktik) samt haft lite drama/musik eller vad de nu kallade det. Vi har iallafall pratat om Barns platser och Platser för barn. Låter nästan lika, men det är inte lika. Men, så är det.

Annars har det inte hänt så mycket idag faktiskt. Nu ska jag övertala Daniel att kolla på idol med mig (förhoppningsvis vill han det) och sen är det nästan sängdags då det är slut. Är jätte trött efter att klivit upp klockan sex! Men, jag kan ju fortsätta tycka lite synd om mig själv haha! Kommer va ännu tröttare nästa vecka efter att ha varit på förskolan!

Ha en bra kväll och en bra helg allihopa!

En dag kvar
2011-11-10

Nu är det en skoldag kvar, sen är det dags för praktiken! gud vad tiden har gått fort, snart har jag bara tre år kvar på min utbildning! Lägg märke till bara haha!

Idag har jag, Anna, Emma, Lina och Malin gått lite på stan eftersom vi slutade så tidigt. Fick med mig lite saker hem också, så nu har jag nog allt jag behöver inför praktiken tror jag!

Annars har det väl inte hänt så mycket idag. Kom hem ovanligt tidigt, vilket kommer leda till att denna kvällen blir en väldigt lång kväll. Men det gör inte mig så mycket, det är skönt att bara vara hemma och ta det lite lugnt! Ska ta och läsa lite böcker som vi helst ska ha läst innan praktiken börjar och sen nörda framför TV:n!


Hejsan Hoppsan
2011-11-09

Min dag började ju bra, eller? Sprang till bussen, åker in en timme tidigare för att köpa ett par skor till praktiken, sätter mig på bussen och inser att börsen ligger hemma på hallgolvet. JIPPI eller? Hade även tänkt köpa någonting att äta också eftersom vi skulle gå till klockan fem idag. Men utan pengar och legitimation kommer man ju långt.... Gick förbi banken iallafall i hopp om att de kunde vara snälla och låta mig ta ut lite pengar trots att jag inte hade legitimation med mig. Hade tur och fick hjälp av en snäll människa, så jag fick ta ut två hundra, kunde köpa mig en macka och sen åka till högskolan. Så jag gör ett nytt försök imorgon att köpa inneskor till praktiken. Nu har jag iallafall sett till att börsen ligger I väskan och inte på golvet!

Nä, usch vad trött jag är efter dagens föreläsningar. De pratade om x och y och hur de var personer och sen skulle man dra slutsatser hit och dit. (vetenskapsteori). Inte min grej då man har suttit och lyssnat på en föreläsning tidigare i typ 2 timmar, och sen lyssna på det där. Gissar på att det inte bara var jag som var trött för det satt och fnissades lite här och var i bänkraderna haha!

Imorgon ska jag och Emma gå på stan! Det ska bli trevligt!

Bara två dagar kvar, sen helg! Längtar!


Då var det igång igen
2011-11-08

Idag har jag varit på skolan och haft kursstart, samt en föreläsning. Dock så blir man lite slut i huvudet efter all information, och en föreläsning på det var väl inte det bästa, men men. Imorgon blir det nästa kursstart, (vi läser två kurser parallelt) och till då så ska vi ha läst 60 sidor i en bok, som vi fick veta idag. Tur för mig att jag hade den boken, + att den var lättläst!

Nu ska jag bara kolla igenom två andra böcker lite smått som vi ska ha gjort till imorgon också, sen ska jag och älsklingen kolla på film. Vad det är för film har jag däremot ingen aning om, men förhoppningsvis är den bra.

Och gissa vad! Jag har ingen skola från den 14 december till den 12 januari (bara en massa hemstudier) men ändå! Då kan jag åka hem och vara hemma i norrland jääääätte länge, och bara umgås med alla där hemma! Enda nackdelen är att jag inte får vara med min älskling som jag är så van att ha vid min sida varenda dag... Men men, sånt är livet.

Nu ska jag återgå till läsandet lite grann (tror jag).

Hoppas alla har haft en bra dag, det har jag med en massa skratt! Dagens ord kan man ju kalla cocos. Jätte kul, eller inte, men när det går överstyr så är cocos helt plötsligt väldigt roligt, eller så var det tre tjejer som var lite övertrötta, eller vad säger ni, Lina och Emma?!


Nu tog helgen slut
2011-11-07

Långhelg är vad jag har haft, men imorgon, då drar allvaret igång! Gissar på att vi kommer bli matade med information resten av veckan, för på en vecka, börjar vår praktik! Jag var förbi förskolan idag en timme och hälsade på, och jag tror att jag kommer trivas jätte bra! Det är skönt då man får möjlighet att gå dit och hälsa på lite smått före praktiken börjar, så man hinner känna av läget lite grann, sen blir allting inte så nytt då man ska dit och "börja" för första gången. Så på måndag nästa vecka klockan sju, bär det iväg!

Annars har det inte hänt så mycket här idag. Vi har tvättat, sen har vi gjort hemmagjorda köttbullar, stuvade makaroner och gräddsås till middag, mums! Så nu är jag hur mätt som helst haha!
Sen har jag en god matlåda med mig inför morgondagen då jag ska till högskolan.

Efter en helg med blandade känslor, saknad och längtan efter norrlänska vänner, så ä jag redo för denna nya kurs som börjar imorgon! Ett plus vore dock om lärarna kunde skriva ut vilka sidor vi ska läsa i böckerna, istället för att bara skriva böckernas namn, för jag tänker inte sitta och läsa två böcker på 200 sidor vardera tills imorgon, det funkar liksom inte. Om jag nu inte kände för att sitta uppe hela natten, vilket jag inte gjorde. Så jag får fråga imorgon vilka sidor vi ska läsa.

Ha de så bra allihopa!


Snart lov?
2011-11-05

Idag längtar jag mer än någonsin till julen! Ska bli så skönt att komma hem, träffa ALLA där hemma, för nu minsann, har jag tänkt vara hemma längre än en vecka! Om schemat ser ut som de gör nu och inte ändras någonting, så kommer jag vara hemma före den 20 december! Hinner kanske till och med vara med på lite julbak där hemma?

Jag har mina stunder så jag verkligen längtar hem. Idag är en sådan dag. En dag då jag skulle kunna sätta mig på första bästa tåg och åka hem till alla. Jag saknar mina kompisar, jag saknar alla skratt och tokigheter som vi hittar på från ingenstams. Nya kompisar är inte samma sak som barndomskompisar. Jag saknar att sitta och skratta åt gamla minnen, och säga kommer du ihåg den gången när...  osv. Men på jullovet, då ska jag HEM och då ska jag umgås med alla som jag tycker om, skratta och ha kul!

Frams till dess, ska jag längta, sakna, och ha en massa kul här nere!

Och ni kompisar där hemma, hojta till om ni har vägarna förbi Gävle!!!

Gäster hela veckan
2011-11-04

Nu har mamma, Elin och Wilma åkt hem... Tråkigt är det, men roligt har vi haft i veckan! Längtar redan tills jag ska hem till norrland och umgås med familjen och alla kompisar! Men det blir inte föränn vid jul jag kommer hem, för på  en vecka börjar vi praktik vilket ska bli jätte kul!

Idag så kom Daniels kompis Marcus hit, och dom är sociala med varandra via datorn haha.

Idag har vi haft kursavslut, så på tisdag börjar de två sista kurserna som vi ska läsa innan jul. Spännande spännande. Tror att de kurserna kommer bli roliga, det är iallafall vad jag hoppas på.

Nu ska jag bara ta det lugnt i helgen och vila, har varit en intensiv vecka med gäster och skola. Som tur är har vi inte haft jätte mycket skola. Men det tar på krafterna att ha lägenheten full i folk ;)
Men när helgen är slut så blir det bara jag och Daniel igen, och oj vad tomt det kommer bli då!

Ha en bra helg, nu ska jag försöka övertala Daniel och Marcus att titta på idol med mig ikväll, får se om jag lyckas ;)


RSS 2.0