Ett bra tecken? Eller...
2011-08-31

Idag är jag själv i lägenheten för första gången! Daniel är och jobbar och jag sitter här för jag har ingen skola idag.
Imorse efter att Daniel åkt till jobbet och jag låg ensam kvar i sängen och skulle sova så börjar jag drömma mardrömmar och det har jag inte gjort på evigheter. Så jag kanske inte borde va själv?

nu hade jag tänkt vara duktig och tvätta men den personen som hade tvättid före oss visade inget tecken på att komma och ta sin tvätt ur tvättmaskinerna så att jag kunde få börja tvätta, och efter en tids väntan så bokade jag om tvättiden till ikväll istället.

Nu ska jag diska (jippi eller?) och sen ska jag städa lägenheten och vänta tills min älskling kommer hem!


Sen ska jag nog skypa med denna lilla filur idag! Min älskade lillasyster Wilma! <3

Det här är bara början
2011-08-29

Dåså har studierna börjat på riktigt! Idag har vi blivit indelade i studiegrupper, fått schema, fått saker att läsa till nästa tillfälle, skaffat nya kompisar. Ungefär så har min dag sett ut. Kan ju säga att jag var död när jag satte mig på bussen efter skolan, var hur trött som helst efter alla nya intryck. Men det här ska nog bli bra skulle jag tro, tror att jag kommer trivas väldigt bra! Har snart läst igenom min halva första bok av typ hur många som helst innan mina 7 terminer på högskolan är slut. Men som sagt, det här är bara början, och nu får jag inrikta mig på någonting som jag tycker är väldigt intressant och roligt!

Idag fick jag även ett paket från mamma med lite brev och sånt som jag hade fått hemskickat till mitt gamla hem eller vad man ska säga. Eller så kan jag kalla det för hem hem, och det här för hem. Iallafall tillsvidare. Hur som helst så hade min underbara finaste mamma skickat med en film till mig som jag velat se hur lääänge som hels. Så ni kan ju gissa vad jag mest troligt gör ikväll?

Jag har insett nu hur mycket jag faktiskt saknar mina syskon, och min familj. Ni är guld värda och jag längtar tills jag kommer hem! Sen saknar jag även min lilla kissemisse som brukar sitta med mig på morgonen och äta frukost och tigga ur min macka, och den andra katten där hemma som alltid ska in i mitt rum (eller det rum som förut var mitt) och hunden som åt upp det jag inte ville ha. Saknar allt som en gång var en del av min vardag!
Ni är fantastiska!

Gårdagen sett i bilder och text!
2011-08-28

Igår var jag och Daniel ute på en promenad, vi hade egentligen inte tänkt gå så långt men det slutade med att vi var borta i över två timmar. Först skulle vi gå och kolla "fyren", det var skyltat med bilder och allt. Coolt tänkte vi, att de har en fyr här. men det var ingen fyr, det var deras folkets hus som de kallade för fyren. Besviken? Ja det kan man säga att vi var. 
Vi fortsatte iallafall vår promenad längs en grusväg som ledde in i skogen. Vi gick och gick och det var bara en lerig väg och skog runtomkring. Mitt i allt låg en fotbollsplan. Känns som att den hamnat lite fel men det såg ut som den används så helt öde kan den ju inte varit. Vi gick iallafall ännu längre på denna skogsväg som såg ut såhär:

I hopp om att den skulle leda till en badstrand eller något annat roligt så fortsatte vi att gå trots att det verkade som att den skulle ta slut runt hörnet utan att egentligen leda någonstans.

Efter vi hade gått på denna väg i kanske 40 minuter så hittade vi en stig som vi började gå på istället och då kom vi fram till....

En liten badvik! Okej, det var ingen bra botten men det skulle säkert gå bada. Det fanns en liten grillplats och där är det säkert mysigt att sitta och grilla på kvällen om man är ett gäng. Så vem vill komma och hälsa på mig och Daniel och följa med och grilla? Det ligger precis vid havet!




Jag och Daniel tänkte att om vi följer havskanten så borde vi ju komma fram till en badplats som vi hittade för en vecka sen, och då komma hem. Vi tänkte att om vi går på klipporna och stenarna så borde det gå bra. Vilket det gick, men det tog sin lilla tid.

Under tiden som vi gick så började det komma in dimma...

Det blåste även en del. Men från havet blåser det friskt, och det var jätte härligt och varmt ute!


Efter ett bra tag så kom vi iallafall fram till badstranden som vi hade tänkt oss och vi kunde gå hem på en vanlig väg istället för att gå på klippor och stenar. Väl hemma så kunde vi sitta på balkongen och sola och njuta av det fina sommarvädret. (sommaren är väl snart slut gissar jag på?) Varmt var det igår iallafall!

På kvällen vi halv åtta efter vi hade ätit middag så bestämde vi oss för att ta en till promenad bort mot sommarstugorna och kolla lite grann. Vi gick på en grusväg då också. (kommer väl bli det vanliga nu) Men det blev en liten besvikelse för vi såg inte så mycket roligt. Men vi gick i lite mer än en timme innan vi bestämde oss för att gå tillbaka. Och då började grusvägen likna en öde skogsväg. 
När vi kommer tillbaka till asfaltvägen så tittar vi ut över havet och ser en massa marsaller som lyser. Och då menar jag inte bara en, utan flera! Överallt! Då kunde vi ju inte gå hem utan att först ha gått till badplatsen för att kolla vad det var. Där träffar vi på tre gubbar som vi frågar om de brukar tända marsaller varje kväll. De tittar lite konstigt på oss som om vi vore dumma i huvudet, men talar om att det är lysnatten. (eller nåt liknande) De tänder tydligen ljus längs hela norrlandskusten just det datumet varje år. Rätt coolt, och mäktigt! De satte ut marsaller lite överallt, även dit där man egentligen inte kunde gå, utan de åkte ut med båt och placerade ut marsallerna. Låter bilderna tala för sig sjävla. Kvaliten är inte den bästa eftersom det är taget med mobilkamera, men man tager vad man haver!








Ett bra avslut på en bra dag!


Sol!
2011-08-27

Idag är det strålande sol ute och varmt!
Kanske ska gå ut och njuta av det fina vädret?

Fredag
2011-08-26

Idag är det en vecka sen vi flyttade in i den här lägenheten. En vecka med blandade känslor, lycka över att få vara sambo med min älskling, jobbigt att behöva säga hejdå till min familj, jobbigt att behöva sakna alla där hemma och lycka över att skaffa nya vänner och vända blad i boken och börja ett nytt kapitel.

Idag har jag varit inne i stan för den så kallade nollekampen. Hoppas mitt lag (vargarna) får en bra placering! Till middag blev det ost&skinkpaj vilket var riktigt gott! Ikväll blir det nog en slapparkväll framför tv:en om vi inte ska bege oss bort till en fyr som Daniel ville se på, om vi inte går dit imorgon istället, vi får se vad denna kväll har att erbjuda.

Idag har vi även fått en fjärkontroll till Tv:en!! Så nu slipper vi bläddra upp till 23 bara för att se på 5:an. ( det gick inte göra kanalsökning med fjärrkontrollen som vi hade, inte heller gick det att skriva "23" så vi var tvugna att sitta och bläddra.... I-lands problem, jag vet.

Det var väl lite om vad som hänt i min lilla värld idag, i helgen ska jag bara ta det lugnt! (som planerna ser ut nu vill säga) För på måndag, då börjar studierna på riktigt!

Hejsan hoppsan
2011-08-25

Ska snart ta och fixa någonting att äta för att sedan bege mig in till Gävle för lite aktiviteter med högskolan, såkallad nollning. Tror det skulle vara brännbollsturnering och lite annat.
Mulet och regn idag så jag hoppas på bättre väder ikväll och imorgon!
Jag har även lyckats hitta en lucka i mitt schema då jag KANSKE kan åka hem till norrland i fyra dagar!

Första dan på högskola
2011-08-24

Idag var första dan på högskolan. Man känner sig lite vilsen och undrar hur i helsike man ska lära sig hitta och förstå allting, men efter tre och ett halvt år så gör man säkert det. Det gick iallafall bra idag att hitta sig in till skolan själv med bussen och allting. På måndag börjar studierna på riktigt så i helgen har man tid att landa lite i allting och bara vara vilket är skönt.
Då jag kom hem mötte jag en trött pojkvän som tydligen inte hade lyckats somna om sen jag sa hejdå imorse. (Det var han själv som sa åt mig att väcka honom) så han somnade på soffan sen haha. Och snäll som jag var så lagade jag middag åt honom. Eller okej, jag stekte på pannkaka och bacon som farmor hade skickat innan jag åkte hemifrån. Tack farmor, pannkakan smakade väääldigt gott!
Efter vi hade ätit så gick jag och Daniel ut på en promenad och hittade en skogsväg som inte ledde nånstans utan den tog bara slut. Men nu vet vi det iallafall, att den lilla vägen inte leder till någon fin badstrand. Efter vägen var det också en liten fin folksamling för en liten söt katt hade klättrat upp i ett träd och inte tog sig ner... Men det stod en massa människor som försökte hjälpa katten så det är bara hoppas att dom får ner katten så den inte behöver sitta uppe i trädet och jama...

slappar dag
2011-08-23

Idag har varit en riktig slappardag. Strålande sol ute och jätte varmt ledde till en mysig promenad med lite utforskande av detta lilla samhälle som vi hamnat i, samt lite solande på balkongen. Jag har även hunnit med att hitta lite studentböcker som jag behöver, bara två kvar nu, bara hoppas att jag hittar dom med.
Idag har jag även skypat med Wilma (och dom andra där hemma). Det kändes bra för då känns det inte som att dom är allt för långt borta. Kändes bra att se min lilla älskade Wilmas leende igen. Samt höra Elins svordomar där i bakgrunden och Wilmas skratt och mammas telefon ringa. Nästan som förr haha.
Nu ska jag lägga mig i soffan och ta det lugnt, tror Daniel ser nåt på tv, och ikväll ska vi se på true talent och sen imorgon är det FÖRSTA dan på HÖGSKOLA! är lite smått nervös, ska även åka buss in själv och hitta utan älsklingen. Inte så lätt i en ny stad. Så önska mig lycka till!

22/8-11 Gävle
2011-08-22

Idag har jag och Daniel åkt buss in till Gävle med buss för första gången och det gick super måste jag säga! Vi missade ingen buss, och vi åkte rätt så allting gick jätte bra. Har även varit förbi på högskolan och fått ett passerkort så nu tar jag mig in överallt och kan skriva ut saker och lite sånt.
Måste bara försöka fixa alla böcker till då skolan börja, det var minsann inte lika lätt som jag först trodde!
Grattis till Viktoria och louise också! Hoppas ni har haft en superbra födelsedag <3
Det börjar även sjunka in nu att det är här jag ska bo för ett tag framöver. Det gör ont i hjärtat att jag inte kommer träffa alla där hemma på ett tag, samtidigt som jag är jätte glad över att det är här jag bor i den här fina lägenheten med min underbara pojkvän!
Idag när jag och Daniel var inne i stan så gick jag förbi en affär där det bara skrek om Elin. (min lillasyster). Det var en affär som hon skulle älska. Så jag skickade en bild åt henne och till svars fick jag att hon kommer så fort hon fått pengar. Så snart får man kanske besök av lillasyster? Eller båda två förhoppningsvis. Jag saknar er!
Hoppas att ni har haft en lika bra dag som jag har haft, nu ska jag gå och lägga mig i soffan och ta det lite lugnt, kanske är det nåt bra på tv ikväll?

Söndag idag
2011-08-21

Nu har jag och Daniel äntligen flyttat ihop! Då var man helt plötsligt sambo <3
Vi börjar komma i ordning i lägenheten nu, efter allt flyttstök som har varit under helgen. Igår åkte Daniels mamma och hennes familj hem, och idag for mina föräldrar och Wilma och Daniels pappa hem. Så nu får vi klara oss själva. Har inte riktigt förstått än att vi ska bo här, att den här lägenheten faktiskt är vårat hem. Men det är en jätte fin och mysig lägenhet som jag tror att vi kommer trivas i!
Imorgon ska jag och Daniel åka in till Gävle för att kolla lite på skolan och fixa lite saker som jag behöver nu när skolan börjar om igen. Daniel ska även leta lite jobb.
Och en hälsning som jag lovade innan jag åkte hemifrån, HEJ TOBBE!!
Ser framemot lite besök nu så jag får visa vårat fina lilla hem! (bara en liten påminnelse till er där hemma att ni inte ska glömma bort mig utan ta vägarna förbi Gävle ;) )

Mycket att göra!
2011-08-17

Nu är näst intill hela mitt rum nerpackat i flyttkartonger. Min fina kompis Julia var här igår, (sista gången vi träffades på jag vet inte hur länge...) och då skulle jag visa henne en bild som jag har i ett fotoalbum och då kommer jag på mig själv med att den inte går för att det fotoalbumbet ligger i en flyttkartong så det gick ju inte visa... Julia hade med sig en flyttpresent till mig igår, ett ljus med texten "Du är en lojal och kärleksfull vän. Jag kan alltid lita på dig. Du stötatr, uppmuntrar och utrstrålar värme precis som det här ljuset. Nära eller fjärran, du finns alltid där för mig." Jag kommer sakna min vän! Jag fick även en diskhanduk med texten "Jag är en norrländsk hjälte". Den kan jag ha och titta på när jag längtar hem till norrland!
Idag har jag och mamma nästan packat färdigt i mitt rum, bara lite småsaker kvar och lite kläder som åker ner i väskor imorgon, för på fredag morgon går flyttlasset!

JobbJobb
2011-08-10

Denna dagen har bestått av jobb, har jobbat mellan 7-16 på ett äldreboende där jag jobbar extra. Har nu bara tre jobbdagar som personlig assistent kvar, sen har jag jobbat färdigt för i sommar!
För snart, så åker flyttlasset. Bara en och en halv vecka kvar!
Mitt rum är ett enda stort kaos med flyttkartonger och saker överallt, men det kallas för flyttstök, eller hur?
Nu väntar sängen för imorgon ska jag fortsätta packa och rensa i mitt rum!

Hundvakt till Jyri
2011-08-09

Är hundvakt till världens finaste hund! Och ägare till denna sötis är min underbara kompis Louise ! Idag hade jag turen att få låna honom en liten stund, passar ju mig perfekt eftersom jag inte skulle ha tid med en egen hund, att bara kunna låna en sådär ibland. Jyri heter iallafall denna lilla filur. Söt va?!

Ett första inlägg
2011-08-09

Nu ska jag alltså försöka mig på ett första inlägg. Lina heter jag, och är en tjej på 18 år. Jag bor med min familj i ett litet samhälle i norrland, men ska flytta ihop med min pojkvän på lite mindre än två veckor.
Jag har gått tre år på barn och fritidsprogrammet, med inriktning mot pedagogisk och social verksamhet. I höst ska jag börja plugga till förskollärare i Gävle, så jag håller på packa ihop mitt rum för fullt eftersom jag snart flyttar.
Jag har två småsyskon, Elin och Wilma som jag kommer sakna huuuuuuur mycket som helst i höst! Är man van att ha syskon nära så är man.
Det var väl lite om mig själv, hoppas ni vill följa min blogg, och har ni några frågor så skriv! 

Välkommen till min nya blogg!
2011-08-07


RSS 2.0