Gårdagen sett i bilder och text!
2011-08-28

Igår var jag och Daniel ute på en promenad, vi hade egentligen inte tänkt gå så långt men det slutade med att vi var borta i över två timmar. Först skulle vi gå och kolla "fyren", det var skyltat med bilder och allt. Coolt tänkte vi, att de har en fyr här. men det var ingen fyr, det var deras folkets hus som de kallade för fyren. Besviken? Ja det kan man säga att vi var. 
Vi fortsatte iallafall vår promenad längs en grusväg som ledde in i skogen. Vi gick och gick och det var bara en lerig väg och skog runtomkring. Mitt i allt låg en fotbollsplan. Känns som att den hamnat lite fel men det såg ut som den används så helt öde kan den ju inte varit. Vi gick iallafall ännu längre på denna skogsväg som såg ut såhär:

I hopp om att den skulle leda till en badstrand eller något annat roligt så fortsatte vi att gå trots att det verkade som att den skulle ta slut runt hörnet utan att egentligen leda någonstans.

Efter vi hade gått på denna väg i kanske 40 minuter så hittade vi en stig som vi började gå på istället och då kom vi fram till....

En liten badvik! Okej, det var ingen bra botten men det skulle säkert gå bada. Det fanns en liten grillplats och där är det säkert mysigt att sitta och grilla på kvällen om man är ett gäng. Så vem vill komma och hälsa på mig och Daniel och följa med och grilla? Det ligger precis vid havet!




Jag och Daniel tänkte att om vi följer havskanten så borde vi ju komma fram till en badplats som vi hittade för en vecka sen, och då komma hem. Vi tänkte att om vi går på klipporna och stenarna så borde det gå bra. Vilket det gick, men det tog sin lilla tid.

Under tiden som vi gick så började det komma in dimma...

Det blåste även en del. Men från havet blåser det friskt, och det var jätte härligt och varmt ute!


Efter ett bra tag så kom vi iallafall fram till badstranden som vi hade tänkt oss och vi kunde gå hem på en vanlig väg istället för att gå på klippor och stenar. Väl hemma så kunde vi sitta på balkongen och sola och njuta av det fina sommarvädret. (sommaren är väl snart slut gissar jag på?) Varmt var det igår iallafall!

På kvällen vi halv åtta efter vi hade ätit middag så bestämde vi oss för att ta en till promenad bort mot sommarstugorna och kolla lite grann. Vi gick på en grusväg då också. (kommer väl bli det vanliga nu) Men det blev en liten besvikelse för vi såg inte så mycket roligt. Men vi gick i lite mer än en timme innan vi bestämde oss för att gå tillbaka. Och då började grusvägen likna en öde skogsväg. 
När vi kommer tillbaka till asfaltvägen så tittar vi ut över havet och ser en massa marsaller som lyser. Och då menar jag inte bara en, utan flera! Överallt! Då kunde vi ju inte gå hem utan att först ha gått till badplatsen för att kolla vad det var. Där träffar vi på tre gubbar som vi frågar om de brukar tända marsaller varje kväll. De tittar lite konstigt på oss som om vi vore dumma i huvudet, men talar om att det är lysnatten. (eller nåt liknande) De tänder tydligen ljus längs hela norrlandskusten just det datumet varje år. Rätt coolt, och mäktigt! De satte ut marsaller lite överallt, även dit där man egentligen inte kunde gå, utan de åkte ut med båt och placerade ut marsallerna. Låter bilderna tala för sig sjävla. Kvaliten är inte den bästa eftersom det är taget med mobilkamera, men man tager vad man haver!








Ett bra avslut på en bra dag!


Kommentarer
Postat av: helena

Min bror skrev det på fejan igår lö att dom skulle på lysafton jag har funderat vad det är så tack att du tog reda på det och dela med dig. Ni verkar ha så mysigt sköt om er.

2011-08-28 @ 21:26:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0