Hej mitt vinterland!
2012-11-30

Äntligen är snön här! Det har snöat konstant sen igår och nu är det alldeles vitt ute. Det blåser rätt mycket dock, men det är bara mysigt att sitta inne och höra hur det blåser ute. Jag och Daniel har precis kommit in efter att ha varit ute på en promenad med grannens hund, och nu känns det verkligen att det snart är december!
Imorgon ska vi julpynta i lägenheten och baka pepparkakor. Vi gjorde pepparkaksdegen idag så ni kan ju gissa vem som gått till kylskåpet flera gånger sedan dess haha. Gott är det iallafall! 
 
 

måndag+tisdag
2012-11-28

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt hurra!
Tittade precis ut genom fönstret och ser massor av snöflingor! Synd bara att de smälter så fort de nuddar backen...
I måndags och igår hade jag föreläsningar på skolan och efter vi hade slutat igår hade vi julfika med klassen! Nu har vi ingen mer skola förrän den 8 januari, utan bara hemstudier. Detta firade även jag, Lina, Malin, Anna och Emma med att äta pizza till lunch. Vi har pratat väääldigt länge om att vi ska köpa pizza och äta till lunch (typ över ett år) men det har aldrig blivit av. Vi har istället varit duktiga och tagit med oss våra matlådor, men plötsligt händer det. 
Lånade denna bild av Malin. Haha ser ni hur lyckliga vi alla ser ut? Dagens stora händelse eller? ;) 
Efter skolan så gick jag, Emma, Anna och Malin ner till stan och gick runt där ett tag. Sedan åkte Malin hem och jag, Emma och Anna fortsatte att gå runt på stan tills klockan blev fem och vi gick ovh köpte biobiljetter till Breaking Dawn part 2. Sedan väntade vi lite till, och lite till. Sen blev klockan kvart över sex och då hade Annas syster och Julia kommit för att göra oss sällskap och bion började! 
För er som inte sett den filmen, se den! Efter bion så gick vi till wayne´s och fikade innan vi åkte hem. En superbra dag med andra ord!+ Nu borde jag egentligen plugga men försöker intala mig själv att jag kan göra det imorgon för jag har verkligen ingen lust. 

Helgen
2012-11-25

Jag har haft en superbra helg med fina vänner. Anna, Lina, Emma och Malin kom hit i lördags och var här ett tag och vi åt tårta, spelade ukulele och pratade en massa. Julia kom redan i fredags så hon hjälpte mig att fixa tårtan och sånt. Igår kväll hade jag, Julia, Daniel och Marcus julkalendermaraton så nu har jag sett mysteriet på Greveholm också. Det blev sent både i fredags och igår så ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt och imorgon har jag sovmorgon! Tack alla som har varit med och gjort denna helg superbra! 
Tårtan som jag och Julia gjorde
Vill visa er vilka fina presenter jag fick av Emma, Lina, Anna och Malin också! :)
Ljuslyktan i mitten fick jag av Anna och Lina och ljuslyktorna på sidorna fick jag av Malin! :)
 
Fick en massa doftljus av Emma och en jättefin förvaringsburk att ha dom i. :)
 
 
Tack så jätte jätte mycket! Fick även en sån där man masserar huvudet med (kommer inte på namnet?) av Lina och Anna. Kom på att jag glömde ta kort på den. 
 

Presenter av bästa Julia!
2012-11-23

Måste bara visa er vad jag fick av Julia då hon kom och ringde på dörren som en tok. Tur jag var nära dörren så inte ringklockan hann gå sönder ;) 
Tack Julia! 

Baka
2012-11-23

Idag har jag hunnit vara till förskolan en sväng, tvättat och efter det har jag bakat med lite hjälp av Daniel. 
Nu väntar jag på att Julia ska komma, vilket hon borde göra när som helst. Sen ska vi äta middag och lite senare ikväll kommer Marcus. Justdeja, efter maten ska jag hinna göra en tårtbotten också. Känns lite som jag bott i köket idag haha. 

Idag är en bra dag, men morgondagen ser ut att bli minst lika bra!
2012-11-22

Idag hade vi sista musiklektionen vilket betydde redovisning. Vi skulle spela ukulele och sjunga, sedan hitta på rörelser till sången som vi skulle låtsas lära ut till en barngrupp (våra kompisar i studiegruppen). Känns fel att sitta och försöka låtsas att alla är barn, men det gick väl som det gick. Vi blev iallafall godkända! Nu är alla redovisningar innan jullovet gjorda, nu återstår bara några skrivuppgifter, + två föreläsningar nästa vecka. 
Jag slutade klockan tio och var hemma halv tolv vilket inte var helt fel. Hinner precis hem då jag får ett sms från posten att min mixer som jag beställt har kommit, så det var bara att vända om för att gå ner till konsum och hämta den. 
Vadå onödigt stor låda till en mixer?! Trodde knappt att de va rätt låda då hon på konsum kom med den... Nä, elgiganten kunde ha paketerat den liiiiite smartare! 
Köpte den för pengarna som jag fick av familjen i födelsedagspresent! Jag och Daniel var tvungen att prova göra en hallonsmoothie och vi är helnöjda! Ett väldigt bra köp än så länge :) Tack mamma och pappa! 
Hade även beställt en bok från adlibris (100 lätta barnvisor på ukulele) som kom idag, så nu ska det spelas. 
Ikväll har vi storstädat lägenheten då både Marcus och Julia kommer hit imorgon. Men innan de kommer ska jag en sväng till förskolan och sen ska jag hem och baka lite för på lördag kommer Emma, Lina, Anna och Malin hit! Vi ska fira min födelsedag lite i efterskott.
Ser verkligen framemot denna helg, men vänta er inte allt för många uppdateringar då jag antar att datorn kommer vara avstängd. Jag och Julia ska se alla avsnitt av "mysteriet på Greveholm". Är det bara jag som verkligen inte minns den julkalendern? 
Ha en trevlig helg! 
 

20 år
2012-11-20

Grattis till mig själv på min 20-års dag! Idag har jag firat min födelsedag genom att plugga. Har fått en del gjort men ändå inte tillräckligt mycket enligt mig själv. Men jag får väl plugga mera någon annan dag istället.
Igår fick jag ett födelsedagskort med posten från bästa farmor och farfar, och idag fick jag ett från min kära familj där hemma som jag har saknat lite extra mycket idag. Tack så jätte mycket! 
Ikväll kom våran bästa granne förbi och hade med sig en ask med geléhjärtan bara för att jag fyllde år. Hon var även så tacksam över att vi hade tagit hand om hennes katter i typ två dagar, medan hon tog hand om vår post typ hela sommaren. Om det är någon som ska vara tacksam så är det vi! Är iallafall väldigt glad över att vi har en så himla bra granne! 
Jag och Daniel firade min födelsedag genom att äta lite pannacotta nu ikväll, tårta blir det på lördag då mina fina vänner kommer hit! 

Drama
2012-11-19

Idag hade vi sista dramapasset för denna gången på skolan, (vi har arbetat med drama, bild musik och rörelse denna termin) och vad passar inte bättre än en cirkusföreställning och lite dockteater? Haha jag har så himla roligt på skolan och det är väldigt svårt att förklara allt roligt som händer. Mobilen har legat i väskan hela dagen så inga bilder har blivit tagna heller... 
Idag är min sista dag som tonåring och imorgon blir jag vuxen på riktigt. Jag tänker fira dagen genom att.... plugga! Roligt va? Men allt här i världen ska väl inte vara roligt. ;) 
 

Söndag
2012-11-18

Såhär såg det ut hemma hos oss en stund idag. Jag och Daniel började med att rensa kylen, för att sedan gå vidare till skafferiet och avsluta med frysen. Allt gammalt är nu kastat och det är rent och snyggt överallt. 
Snart är helgen över och imorgon blir det skola igen. Näst sista veckan innan "jullov", eller hemstudier som det egentligen är. Denna helg har bestått av plugg, men har ändå inte fått så mycket gjort. Får försöka plugga lite på tisdag för nästa helg lär det inte bli någonting gjort för då har vi roligare saker inplanerat. Vad det är får ni veta senare! :) 

Lördag
2012-11-17

Idag har jag lyckats med någonting som jag inte lyckats göra tidigare, nämligen att göra en luggfläta på mig själv. Den kanske inte blev jättebra, men det liknar dock en fläta! Är iallafall väldigt stolt över mig själv, så nu får jag väl bara fortsätta öva så blir den väl finare med tiden. :) 
Annars händer det inte så mycket idag. Tog en lång och välbehövlig sovmorgon och när jag vaknade förflyttade jag mig bara från sängen till soffan. Åt till och med frukost framför tv:n idag. (Jag är en sån människa som tycker bättre om att äta i köket). Har hunnit med att plugga, lovat att vara kattvakt och nu ska jag snart gå in och göra lite middag. (Köttfärsbiffar potatis och gräddsås), och sen ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen. Om jag nu inte hittar på någonting att göra, vilket skulle vara typiskt mig om jag får tråkigt. Har väldigt svårt för att bara göra ingenting haha. 
 

Fredag!
2012-11-16

Som jag har längtat efter helg! Dock så var Daniel tvungen att åka in till Gävle idag så väckarklockan ringde klockan sju... Jag klev upp samtidigt som Daniel eftersom jag skulle iväg till förskolan där jag gör min VFU och lämna lite papper och nu ska jag plugga. Eller kanske ska äta lite lunch först? Jag längtar tills jag är klar med alla uppgifter så att jag kan ha lite jullov. Även om vi inte har skola så har vi en del plugg att göra hemma. Idag ska jag sätta mig och läsa en av böckerna som vi ska läsa men har egentligen ingen lust... Men det måste ju göras så det är väl bara att sätta igång antar jag. 
Trevlig helg allihopa! 

Dagar som denna
2012-11-15

Älskar dagar då man tror att man kommer sluta halv fyra, men läraren säger att man kan gå hem halv tolv om man vill. Så istället för att komma hem fem var jag hemma halv två! Rätt skönt faktiskt. Var kvar en liten stund på skolan och åt lunch och pratade lite med mina fina vänner innan jag tog bussen hem. Vi hade musik och på förmiddagen gick vi igenom lite musikteori (igen) och jag har redan glömt hälften. På eftermiddagen skulle vi spela ukulele och då fick vi välja om vi ville åka hem och spela så jag gjorde det. 
Något som jag har börjat tröttna lite på är då alla lärare skyller allt som är dåligt i vår kurs på att vi är "försöksklassen", vi är ju de första som går den här utbildningen sen den gjordes om. Som om det skulle vara en ursäkt? Idag stod läraren och sa att det vore bättre om vi hade haft en musikbok som heter elefantboken istället för musikskatten som vi har. Elefantboken ska tydligen vara mer anpassad för barn i förskoleåldern. Jo, men det är ju jätte roligt att det kommer fram nu, att vi har musikskatten istället som är mer anpassat för skolbarnen eftersom vi läser till förskollärare. Det hänger väl ihop? Vår lärare sa sen att de som läser kursen efter oss ska ha elefantboken istället. Så det var ju bra för dom. Vi är ju försöksklassen så vi får väl nöja oss med det som är mindre bra. 

Pluggdag
2012-11-14

Idag har jag och Lina våldgästat Emma för att göra lite grupparbete. Ett arbete som skulle kunna gå rätt fort men som inte riktigt gjorde det. Vi skyller på dålig förklaring av uppgiften och att det faktiskt inte var en lätt uppgift. (Vi skulle hitta på en helt ny lek, har någon nåt bra förslag?) Vi kom till slut på en lek som vi hoppas fungerar. Det lär iallafall märkas på redovisningen nästa vecka. Alltid när vi träffas och ska göra något grupparbete eller nåt liknande så sitter vi alltid och pratar om miljoner andra saker. Idag hann jag och Lina spela på Emmas ukulele och sjunga lite fint för Emma och det hade ju nääästan med uppgiften att göra. Jo, det tar visst lite tid för oss med en uppgift då vi gör miljoner andra saker också ;) 
Efter vi hade ätit lunch så var Emma så snäll att hon bjöd oss på piggelin. Jag säger att jag måste ta lite bilder för att kunna visa er på bloggen vad min dag består av istället för att bara skriva en massa text, och Emma erbjuder sig att ta en bild på mig och Lina. Linas kommentar: Ska vi vara normala eller? Emma tar ett kort och Lina vänder sig till mig och säger: Såg du normal ut eller för det gjorde inte jag... Jag säger sen: Skulle jag sätta ihop ett fotoalbum med bilder på mig och dig (jag och Lina) så skulle det inte finnas en enda normal bild... Tydligen så är det omöjligt för oss att se normal ut på kort. Vi ska alltid göra till oss.. 
Emma är stolt? fotograf till dessa bilder. 
När jag skulle åka från Emma så stod jag och väntade på bussen och vem kommer inte då om inte bästa Julia! (Hon kom med en annan buss och hon och Emma bor jätte nära varandra.) Hann prata lite med henne en stund innan min buss kom och jag var tvungen att åka.
En bra dag med andra ord, och jag är inne på min sista vecka som tonåring innan jag blir vuxen på riktigt. Jag frågade mamma idag om hon började känna sig gammal med fick svaret: Nä, jag var så ung då jag fick dig så än är jag inte gammal! 
 

Trött
2012-11-12

Somnade sent igår, (eller ja, sent och sent, tillräckligt sent för att jag skulle vara trött idag) sen ringde väckarklockan tio över sex imorse. Jippi typ, eller inte. Men var bara lämna den varma och sköna sängen för att kliva upp, göra sig i ordning och äta lite frukost för att åka till skolan. Som tur är så har vi väldigt roligt på lektionerna vilket för att dagarna går rätt fort iallafall. Insår idag att jag bara har den här veckan, nästa vecka, och två dagar veckan efter det kvar som jag måste åka in till skolan. Ska tillägga att vi inte ens går skola hela veckor, utan vi är alltid "ledig" på fredagar och oftast mitt i veckan också. Så det är inte alls mycket kvar. Sedan har vi eget arbete fram till januari! Så om jag jobbar lite effektivt där i början på december så kan jag få ett långt och skönt jullov. 
Jag känner mig typ lika död som mammas och pappas katt ser ut att vara där han ligger och sover, Förstår inte hur de kan va skönt att sova så?! 

Pappa
2012-11-11

Grattis världens bästa pappa på farsdag! Hoppas Elin och Wilma har firat dig idag och att ni har ätit lite god tårta! :) 

En dag med Julia
2012-11-09

Idag tog jag bussen in till Gävle för att möta upp Julia för att sedan åka ut till Valbo. Som vanligt då vi är där blev det först en tur till toysrus, denna gång för att byta en sak som var trasig. Sedan gick vi i vanlig ordning till IKEA för att äta lunch. Sedan var vi, som vanligt, tvungna att gå igenom hela IKEA innan vi var klara. Tyckte ändå att vi var duktiga idag för det enda vi köpte där var mat ;). Sedan åkte vi tillbaka till Gävle för lite shopping. Tack Julia för idag! Alltid lika roligt att umgås med dig! :) 
En bild på mig och Julia från studenten 2011
 
 

Filmskapande på skolan
2012-11-07

I måndags hade vi bild på skolan och då skulle vi skapa egna filmer med hjälp av en massa bilder. Jag, Emma och Lina skapade en liten film med halloween tema och gjorde våra gubbar i en lera som heter "plastilina". Sedan skapade vi vår bakgrund med hjälp av vanligt vitt papper och kolkrita. Sedan var det bara att börja fotografera. Vi fotograderade våra gubbar, flyttade dem en millimeter och fotograferade igen. Så höll vi på tills vi hade fått ihop sisådär 150 bilder som vi sedan la in i ett program på datorn och vipps så hade vi gjort en egen liten film. Så himla roligt det var! Ni ska få se lite bilder från i måndags. 
Lina flyttar gubbarna och jag satt bakom kameran och fotograderade. Emma såg till att allt blev som det skulle ;)
 
Här får ni se en liten bild på vad vår film handlar om :) 
 
 
 

Bilder från helgen
2012-11-07

Har inte riktigt haft tid till bloggen under de senaste dagarna, har haft fullt upp med annat, så jag tänkte kort sammanfatta lite av vad jag gjort den senaste tiden. Under tiden som jag var hemma hos mamma och pappa hann jag åka och hälsa på hos farmor och farfar och världens bästa farmor gjorde pannkaka till mig och Daniel som vi kan ha i frysen och ta fram och äta när vi inte orkar laga mat. Jag hann även hälsa på hos morfar vilket var roligt. Hade inte sett hans lägenhet som han hade flyttat till, så nu vet jag iallafall vart han bor. Har även hälsat på min lillasyster som också flyttat hemifrån till egen lägenhet. Jag och mamma har hunnit måla om köket också! Under tiden jag var hemma så hade även Wilma, Ena och Josefine kalas på Leos lekland så en av dagarna spenderades där, för att avslutas med "halloween bad" på badhuset på kvällen. Hann även med att påbörja ett nytt stickprojekt, nämligen ett par tjocksockar. Hann sticka klart den ena innan jag åkte hem hit, så nu ska jag bara sticka klart den andra. Dagarna går ju fort när man har roligt, och plötsligt var det lördag morgon och jag skulle med flyget till Stockholm. Med några tårar i ögonen sa jag hejdå till familjen, men med vetskapen om att vi kommer träffas snart igen eftersom en ny resa ska bokas inom den närmsta framtiden. Möttes av Daniel och hans lillebror Patrik på Arlanda och sedan åkte vi snabbt hem till Daniels pappa för att packa om lite grann för att sen åka iväg och klättra! 
 Patrik, Daniels lillebror 

 Den första bilden är då jag knyter in mig i selen för att kunna säkra Patrik då han ska klättra. De två sista bilderna är bilder på då jag står och säkrar när Patrik klättrar. 
Här kommer några bilder på när Patrik klättrar!

Här kommer två bilder från när jag klättrar 
Tyvärr blev det inga bilder tagna då Daniel klättrar vilket var lite synd... 
Vi stannade kvar i Stockholm till på söndagen då vi åkte hem, och då var jag rätt trött haha. Har hunnit med rätt mycket på kort tid, men roligt har jag haft! 

Mormors grav
2012-11-01


På väg hem från morfar körde jag, mamma och Wilma förbi mormors grav och tände två ljus.

RSS 2.0