Långledig!
2013-04-29

Det känns konstigt att vara ledig en vanlig vardag. Nu när jag haft praktik så länge så är man inställd på att man ska iväg på måndag morgon. Därför kändes det väldigt konstigt imorse då jag gav Daniel en "hejdåpuss" för att han skulle iväg till skolan och jag skulle vara kvar hemma... Meen, jag ska inte klaga, det har faktiskt varit rätt skönt att vara hemma idag! Har skickat in min uppgift, äntligen säger jag bara! Nu håller jag tummarna för att den ska bli godkänd. Är alltid lika rädd för att jag ska behöva göra om. 
Idag har jag hunnit iväg en sväng till förskolan för att prata lite med min handledare som jag hade på praktiken. Ja, 5 dagar kunde jag hålla mig borta från förskolan haha. Sen har jag även gått en långpromenad med grannens hund. Vår granne ringde igår kväll och undrade om jag inte kunde rasta hennes hund idag då hon skulle in till stan och eftersom jag var ledig idag så hade jag ingenting emot det. När man inte har tid med en egen hund är det toppen att kunna låna grannens ibland! ;) 
Nu ska jag sätta mig och sticka lite grann. Har ett stickprojekt på gång som har legat lite för länge, som borde bli klart. Varför är det alltid så att det är mycket lättare att påbörja någonting än att slutföra? Iallafall så har jag en vän som väntat lite för länge, så nu ska jag minsann sticka klart det jag håller på med! Bild kommer sen då allting är klart! 
Har även hunnit med att beställa lite böcker till nästa kurs. Man blir glad när slutsumman inte var så stor som jag hade trott!
Många böcker/artiklar som vi skulle läsa fanns på internet som tur var! Sen var det några "barnböcker" också, som jag kände igen från min praktik som jag har läst för barnen ett x antal gånger, så jag kände inte att jag behövde beställa dom till mig själv haha. 

Helgen
2013-04-28

Har haft en lugn, välbehövlig helg! De senaste helgerna har varit rätt fullbokade så det har varit rätt skönt att ha en helg att göra ingenting på. Jag har pluggat ytterst lite, tror att jag har är klar med min uppgift, tänker lämna in den imorgon och sedan får det gå som det går.
Igår gick jag och Daniel på en promenad ner till havet. Så himla härligt det är att bo så nära vattnet! Längtar bara tills det blir lite varmare ute och det slutar blåsa. 
Idag har jag inte gjort mer än nödvändigt. Kollat lite olika bostadsköer så vi har någonstans att ta vägen då jag har pluggat färdigt. Vi är iallafall överrens om att vi inte kommer bo kvar här, sen får vi se vart vi hamnar. 
Helgen fick även ett väldigt bra avslut då en av mina bästa vänner Louise ringde. Jag tror att vi skulle kunna prata hur länge som helst med varandra! Det blir en liten omställning från att vara van att träffa varandra varje dag, till att bara träffas varannan helg och nu bara några få gånger per år. Tur att vänskapen är stark och håller i sig! 

Lite förändring
2013-04-25

Idag efter skolan var det äntligen dags att klippa av mina nötta toppar från håret. Blev en hel del som var tvungen att klippas bort, omkring fem centimeter eller nåt sånt. Aja, skönt att få bort det som var nött. Sen är det ju alltid skönt med lite kortare hår under sommaren! Gjorde även lite ljusa slingor så nu känns håret riktigt fräscht igen! Jag är iallafall supernöjd! 
Hade även första skoldagen idag på sex och en halv vecka. Det var roligt att träffa alla igen, men kan inte låta bli att längta tillbaka till barnen på förskolan... 
 

Sista dagen
2013-04-24

Idag var det sista praktikdagen! Så himla fort denna tid har gått och jag kommer sakna både barnen och personalen super mycket! När man har haft en så lång praktikperiod har man verkligen lärt känna alla. Innan jag skulle sluta för dagen fick jag massor av kramar av barnen och de sa att de älskade mig, att jag var världens bästa fröken och att de kommer sakna mig massor. Jag känner verkligen att jag har valt rätt yrke! Nu har även halva utbildningen gått, så på ett och ett halvt år har jag pluggat färdigt! 
 

Mycket just nu...
2013-04-21

Det är väldigt mycket på samma gång just nu. Imorgon börjar sista praktikveckan, bara tre dagar kvar. Tills på torsdag då vi ska in till skolan igen ska jag ha läst en massa som jag inte hunnit med. Det är en uppgift som ska skrivas där man ska reflektera och koppla till litteraturen. Alltifrån vad vi har observerat på förskolan till det förskollärarna sa när vi intervjuat dom. Inte så jättelätt faktiskt. 
Innan vi började vår VFU sa vår lärare inne på högskolan att vi skulle ha VFU sju timmar per dag istället för åtta. Den sista timmen skulle vi gå hem och läsa kurslitteratur och skriva på vår uppgift. Första veckan av VFU:n var jag helt död när jag kom hem om kvällarna. Jag orkade ingenting. Det tog på krafterna med alla nya intryck, ljudnivån, och allt nytt man skulle lära sig. Den där sista timmen man skulle plugga på dagen fanns inte, det fanns helt enkelt ingen ork till det. När jag sedan började ta tag i uppgiften som innebar at vi skulle intervjua tre förskollärare så kom nästa problem. När skulle det finnas tid till att intervjua? På dagarna är det fullt upp på förskolan med många barn och det kan vara svårt för förskollärarna att gå ifrån verksamheten. Förra veckan fick jag gjort min sista intervju.  Den 30 april ska uppgiften vara inlämnad. Det är ett tag kvar, men jag brukar ofta vara klar i rätt god tid, för jag hatar att vara ute i sista minuten. Då känns det som att jag inte har någon kontroll. Jag vet inte om man kan kalla det att vara ute i sista minuten när det är över en vecka kvar tills uppgiften ska vara inlämnad, men för mig känns det så. Jag har mått väldigt dåligt över den här uppgiften och i fredags när jag kom hem från förskolan var det som om allt kom över mig på en gång och jag satte mig ner på hallgolvet och grät. Det ska bli så otroligt skönt då uppgiften är klar och man kan återfå ett normalt liv igen. 
 

Helgen
2013-04-15


I helgen har jag och Daniel varit i Stockholm och firat Daniels lillebror som fyller tretton år IDAG. Grattis PATRIK! Vi åkte ner i fredagskväll efter att jag slutat praktiken och har tillbringat hela helgen hos Daniels mamma.

Jag åkte hem igår på förmiddagen medan Daniel blir kvar i Stockholm till imorgon kväll. Tack alla för en trevlig helg och Grattis igen till dig Patrik! 

Ett telefonsamtal
2013-04-09

Igår kväll pratade jag med en av mina bästa vänner Louise i telefon. Vi har inte pratat sen... typ jul? Så det var ett tag sen. Jag hann tyvärr inte träffa henne när jag var hemma sist då vi båda var upptagna med en massa andra saker. Det är vänner som hon, som man ska vara rädd om. Även fast man inte alltid hörs så ofta så vet man att den andre finns där. Vi har känt varandra sen vi var små, har varit bästa vänner och bästa ovänner. Gjort massor av dumma saker, men även bra saker. Ja, det finns en hel del vi kan skratta åt. Nu får vi bara se till att det inte dröjer lika länge innan vi pratar nästa gång!
Tack Louise för att du finns! 

Jordgubbar
2013-04-07

Idag köpte jag jordgubbar nere på konsum för 10 kr. Helt klart värt priset, supergott!

Söndag
2013-04-07

Varför går helgerna så fort för? Känns som om de kommande helgerna också kommer springa förbi då vi har kalendern fullbokad ;). 
Idag har jag pluggat lite grann, har lite uppgifter som jag ska göra på min VFU den här veckan, bland annat intervjua tre förskollärare. Förhoppningsvis så går det bra! Sedan har jag en uppgift som ska skrivas, men det får jag ta sen. Får lite ångest bara över när jag ska hinna skriva då vi har så mycket inplanerat nu i april, och uppgiften ska vara inlämnad den 30 april. Men det får lösa sig på nåt sätt, det blir nog bra! :) 
Jag hade även tänkt baka hallongrottor idag, men då jag gick ner till affären och skulle köpa bakformar så hade dom inga... Någon som vet om det går baka hallongrottor utan formar? Annars får jag vänta tills jag ska in till Gävle nästa gång så jag kan köpa formar då istället. 
 
Hoppas ni alla haft en bra helg, nu laddar jag om inför en ny vecka! 

"Mitt lilla påsklov"
2013-04-06

Här har det varit dött ett litet tag haha. Har varken haft ork eller tid att skriva om mitt lilla påsklov sedan jag kom tillbaka hem efter några dagar hos mamma och pappa. Så jag gör det nu istället och tar allting från början! 

Det var torsdag morgon den 28 mars, klockan var sex på morgonen och våra väskor stog packade för en resa upp mot norr!

Efter en tåg och bussresa och lite förseningar var vi äntligen framme, en dag tidigare än vad mamma och pappa trodde! 
En bild på mamma och pappas myskatt Maja!

I detta härliga väder körde vi skoter varje dag. Jag ska verkligen inte klaga på vädret som var under påsken, strålande sol och klarblå himmel varenda dag! 

Min kära syster och jag!

Sista "hela" dagen vi var hemma var vi hos farmor och farfar vid Storvattnet. Karo (hunden) njöt också denna dag då han fick följa med och åka skoterpulka istället för att stanna hemma! 
 
Efter 5 härliga dagar var det dags att åka hem igen. Tåget som skulle ta oss tillbaka till Gävle var (bli inte förvånade nu) fyra timmar försenat! Tåget behöll sin försening hela vägen tillbaka till Gävle. Inte nog med det så missade jag och Daniel bussen med tio minuter så vi fick vänta en timme i Gävle innan vi kunde ta oss hem. Då vi äntligen kom hem fick jag skynda mig att lämna väskorna, äta lite lunch och sedan iväg på praktiken. Då hade jag redan missat halva dagen tack vare tågförseningen. Men men, det var bara att gilla läget. 
Jag måste dock säga att det har varit väldigt skönt med lördag nu så jag bara kunde vara hemma och ta det lite lugnt, och ladda inför nästa praktikvecka! 

RSS 2.0