26/2-2013
2013-02-26

Mitt och Linas mellanmål idag. Gissa vem som körde det nyttigare alternativet? Haha.  
Hade föreläsning/seminarium idag på eftermiddagen och nu har jag tagit helg. Ansträngande vecka? Haha. Har dock massor att läsa, så jag vet ju vad jag gör i helgen. Bara att gilla läget och hoppas på att böckerna är lättlästa! 
Det är mycket att ta in såhär precis innan VFU:n. Mycket böcker att läsa och många föreläsningar med mycket information. Känns som att man kommer ha fullt upp under denna kurs, men  det verkar iallafall väldigt intressant och lärorik. Jag hoppas att det fortsätter så och det ska bli spännande att se hur man utvecklas under VFU:n, nu när vi faktiskt är inne på vår fjärde termin av sju! Många gånger har jag önskat att jag hade lite mer erfarenhet att relatera teorin till, men under 6,5 veckors VFU så ska man väl hinna komma in i verksamheten lite grann iallafall, och kunna omvandla lite teori till praktik. 

Kursstart 25/2-2013
2013-02-25

Med klarblå himmel och strålande sol ute kändes det sådär lagom roligt att veta att man kommer spendera hela dagen inne på högskolan... Men, bara att gilla läget eftersom det var kursstart idag! Så nu är vi igång, andra kursen av tre, denna termin. Kursen som vi läser nu handlar om kulturmöten i förskolan, så vi har diskuterat om vad kultur och kulturmöten kan tänkas innebära. 
Hoppas ni har haft en bra måndag! 

22/2-24/2 2013
2013-02-24

Började helgen med att fira världens bästa Julia som fyllde 21 år i fredags! Åt massa godsaker och blev hög på socker typ haha. Jo, ibland får man strunta i lunchen och äta marängtårta och massa kakor på det ;). 
I lördags hände det inte alls mycket här i Norrsundet. Skickade in mina arbeten och håller tummarna för att de blir godkända. Har en känsla av att jag kommer få göra om någon uppgift, men hoppas på att jag slipper.
Idag har jag och Daniel varit ute på en långpromenad med grannens hund. 5 plusgrader och sol, hoppas det fortsätter så! 
Avslutade helgen med att baka tekakor. Daniels lillebror Patrik kommer imorgon och sist han var här var han besviken över att jag inte hade några tekakor, men den här gången så ;) 
Hoppas bara att de är goda! 
Imorgon börjar vi en ny kurs, hoppas som vanligt på att den är rolig och givande, men rolig borde den va då den kommer innehålla sex och en halv veckas VFU! :) (VFU = verksamhetsförlagd utbildning) 

En dag hos Malin, 20/2-2013
2013-02-21

Igår var en av dom roligaste dagarna jag haft på länge! Var alldeles för trött för att blogga när jag kom hem, åt middag, duschade, gick och la mig typ. Haha, jag som alltid är så lättväckt somnade medan Daniel var på toa, tog tydligen allt täcke så när han kom tillbaka fick han försöka flytta på mig för att kunna ta täcket som jag låg på och inte ens då vaknade jag, så ja, gårdagen tog verkligen på krafterna. 
Började iallafall dagen med att väckarklockan ringde 05.00 och klockan 06.25 satt jag på bussen in till Gävle. En timme senare mötte jag Anna, Emma och Lina på tågstationen och klockan 08.05 började vi vår tågresa mot Ljusdal och Malin! 
Klockan 10.00 var vi äntligen framme och fick se vart Malin bor. Malin hade förberett mat och fika, så vi for hem till henne för att koka lite varm choklad, för att sedan...
Packa ner oss i en skoterpulka! 
Vi åkte iväg med skoter+skoterpulka till en stuga med jättefin utsikt och grillade korv och marshmallows drack varm choklad/saft, åkte madrass och bara myste. Solen som inte tittat fram på flera dagar passade på att lysa under dagen! 
För en stund kändes det som jag var "hemma" och att jag inte bodde lika långt bort längre. Skrattade hela dan och hade det superbra! Säger som Emma sa, detta hade jag kunnat göra om imorgon igen! Tack Malin för att vi fick komma hem till dig!! 
Det var trötta tjejer som satt på tåget tillbaka till Gävle sen, men ett leende på läpparna hade vi, vilket vi hade under hela dagen. Tänk vilken tur jag haft som har lärt känna så underbara människor! 

Tisdag 19 februari 2013
2013-02-19

Idag hade vi kursavslut av vår fem veckors kurs inom specialpedagogik, men kan väl egentligen inte säga att den är slut förrän på söndag då alla uppgifter ska vara inlämnade. Precis som jag trodde har dessa fem veckor gått så otroligt fort och jag skulle gärna ha en till kurs inom specialpedagogik. Denna kurs har varit en av de bättre som vi läst hittills tycker jag!
Gick bara halvdag idag så var hemma redan halv två vilket var skönt. Ikväll blir det att lägga sig tidigt då väckarklockan ringer redan klockan 05.00 imorgon. Ska åka hemifrån 06.25 och kommer inte vara hemma förrän 19.30 någon gång. Jo, imorgon väntas roligheter minsann! Dock så önskar jag att det var lite närmare hem till mamma och pappa så jag skulle kunna hämta lite saker som jag egentligen behöver inför morgondagen, men jag får klara mig utan dom helt enkelt. Men det löser sig väl det med. 
 

 

17 februari 2013
2013-02-17

Ibland blir saker inte riktigt som man vill. Jag hade hoppats på att vi inte skulle ha så mycket skola v.10 (under dessa fem veckor nu under vårterminen har jag haft skola en dag/vecka), men bara därför så har jag jättemycket plugg vecka tio, vilket jag ioförsig hade räknat med då vår praktik börjar vecka elva. Men ändå blir man lite besviken. Vecka nio har vi bara skola två dagar (eftersom det är sportlov här nere då) men Wilma har inte sportlov förrän vecka tio och jag och mamma hade lite smått planerat att dom skulle komma ner då och hälsa på. Men nu blir det inte så tyvärr... Aja, bara att gilla läget. Jag får väl skylla mig själv då jag flyttar så långt bort. 
I helgen har jag pluggat, visst blev ni förvånade nu? haha. Men jag är snart färdig tror jag, eller jag anser mig vara klar, sitter bara och funderar på om jag skrivit tillräckligt bra för att bli godkänd, eller om jag borde ändra någonting. Har några dagar på mig att fundera så. 
Hoppas ni alla har haft en trevlig helg! 

14 februari 2013
2013-02-14

Fick rolig post i brevlådan idag! Ett kort från Wilma, farmor och farfar som Wilma ritat massa hjärtan på och som farmor skrivit på, och sockar. Av mamma pappa och Wilma fick jag ett kort och två kindermaxi. (Som förövrigt är suuuupergoda, så ni kan ju gissa vad jag ska äta ikväll?!) Jag fick en trisslott också, som tyvärr inte var någon vinst på. Tack så jätte mycket! 
Idag har Daniel åkt till Stockholm så jag sitter här övergiven på alla hjärtans dag. Men vad gör det då vi älskar varandra lika mycket alla andra dagar på året. Som tur är så kommer han hem imorgon! 
Hoppas ni alla har en bra alla hjärtans dag! 

Dags att beställa böcker igen
2013-02-13

Så himla roligt det är att beställa böcker. Eller så inte. Känns som man hade kunnat göra någonting roligare för dom där pengarna. Men, men, det är väl värt det till slut, när jag pluggat färdigt och är utbildad förskollärare. Hoppas böckerna är bra iallafall! Det är väl inte för mycket begärt?
Idag har jag pluggat. Eller ja, försökt plugga. Gick väl lite sisådär och nu har jag ingen lust att fortsätta så jag sparar det till imorgon istället. Skulle säkert ha kunnat göra klart uppgifterna idag bara jag skulle kunna vara lite effektiv, men men. Har skrivit klart en uppgift iallafall, det är ju alltid något. Har en uppgift kvar innan jag är klar med alla (och den är jag nästan klar med tror jag) sen är det bara läsa igenom och kanske ändra lite. Intressant att läsa om mina skoluppgifter va? Men det är typ det enda jag gör på dagarna. Det blir inte roligare än så tyvärr. 
 
 

Plugg....
2013-02-11

Denna bild sammanfattar ganska bra vad jag sysslat med de senaste tre veckorna. Nu återstår bara att skriva uppgifterna och det går trögt! Försöker skriva men det händer typ ingenting... Blir inte heller nöjd med det jag skriver... Har en bra tanke i huvudet men det är svårt att få ihop det... Men det blir nog bra tillslut får vi hoppas! :) Får fortsätta roa mig själv med att plugga helt enkelt ;)
Snart har halva utbildningen gått och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtade tills jag är färdig! Ska bli så skönt att slippa sitta vid skolbänken och istället få göra det jag vill göra!  Samtidigt så får jag lite smått panik över att jag inte kommer kunna allt jag ska kunna.... Att jag inte ska känna mig helt redo. Men man kommer väl in i jobbet rätt fort! Hade samma panik innan jag skulle jobba min första dag på sommarjobbet efter inskolningen sommaren 2011. Då var jag också rädd att jag inte skulle klara av det. Men det gick ju bra, ingenting att oroa sig över, så förhoppningsvis är det ju samma nu. Men det är många gånger man önskar att man hade lite mer erfarenhet av att ha arbetat i förskolan, inte bara gjort praktik.... Det går inte att läsa sig till allting i böckerna... Så lite mer praktik under utbildningen hade inte skadat! Som tur är så har jag så himla bra kurskamrater som har erfarenhet som de gärna delar med sig av, vilket uppskattas väldigt mycket! 
Hoppas ni har haft en bra måndag! 

Söndag
2013-02-10

Snart så är helgen över för denna gång. Denna helg har bestått av plugg. Vi har seminarium på tisdag så igår läste jag ut den sista boken från litteraturlistan och skrivit diskussionsfrågor och idag har jag skrivit på en av inlämningsuppgifterna. Har två veckor på mig nu att bli klar med alla uppgifter, men det ska nog lösa sig. Jag hatar att sitta i sista minuten så känner jag mig själv rätt så kommer jag försöka göra klart uppgifterna så snart som möjligt! Sen skulle det ju inte skada att vara lite "ledig" innan nästa kurs börjar, som även kommer innehålla 7 veckor praktik! 
 

Rubrik
2013-02-07

Åh vad jag hatar att komma på rubriker hela tiden. Min fantasi är ju lika med noll just nu typ. Aja. Igår skypade jag med världens bästa mamma! Mamma var dock helt inne i sin nya telefon men det gjorde inget. För hennes egen skull klippte jag bort bilden på henne ;).  Det var trevligt iallafall att skypa för ovanlighetens skull. Min lillasyster Elin kom med på ett hörn också efter ett tag. Men hon satt och kollade på tv och jag vart lite avundsjuk på henne för jag vill också ha TLC här hemma... Fast det kanske är tur att jag inte har det haha, för då kanske det inte skulle bli lika mycket plugg gjort. 
Idag har jag varit inne i stan för en dejt med bästa Julia. Åh vad glad jag är att hon också bor här nere nu! Hon tycker inte att jag säger "konstiga" ord och förstår vad jag menar. Imorse sa jag åt Daniel att "han vaknar före skrutt på morgonen", och till svar får jag "vadå före skrutt, det finns inget som heter så, bara äppelskrutt". Då jag sedan berättar om det för Julia så får jag till svar "Det kanske inte finns i ordlistan, men jag förstår iallafall vad du menar"! Enligt Daniel kommer jag med nya ord heeeela tiden, tydligen påhittade ord. Men det är inte påhittade, jag har sagt så hela mitt liv. Vad det är för ord vet jag egentligen inte, jag bara säger de i farten i vissa situationer utan att reagera på dem förrän någon annan påpekar det. Ett ord som inte verkar finnas här i Gävle t.ex. är "tjorvigt", jag sa en gång på skolan att mitt hår var så tjorvigt hela tiden. Till svar fick jag: "eeh, vadå tjorvigt, vad menar du med det?". Kanske ska vara glad att jag inte har någon grov norrländska haha. 
Vet inte vart jag ville komma med detta inlägg egentligen. Känns som det mest blev lite rörigt haha. Imorgon är det äntligen fredag men jag ska plugga medan Daniel är på skolan och sedan ska vi ut på en långpromenad. Sen kommer resten av helgen att bestå av plugg eftersom vi ska ha seminarium på tisdag så har en och en halv bok att läsa ut tills dess! 

Helgen
2013-02-04

Under helgen har Patrik, Daniels lillebror varit hos oss. Som ni ser på bilderna så har vi ätit en massa onyttigt haha, men gott var det! Jag har varit sugen på semlor hur länge som helst och att mamma bakade semlor titt som tätt hemma gjorde inte saken bättre. Men i lördags så bakade jag och Patrik, både semlor, bullar och chackrutor! Riktigt gott blev det måste jag säga! Som alltid då man har roligt går tiden fort och helt plötsligt blev det söndag och dags för Patrik att åka hem... 
Idag har även Daniel åkt till Stockholm, så är själv tills imorron. Ska väl inte klaga egentligen, men jag gillar inte att vara själv hemma... Tur att det bara är tills imorgon! Imorgon ska jag även in till skolan och göra ett grupparbete som ska redovisas på onsdag. Sedan ska jag plugga resten av veckan, vilket jag även gjort idag. Det var iallafall skönt att ha en pluggfri helg! 

Efterlängtad helg!
2013-02-01

Började morgonen med en isig promenad upp till förskolan. Med isig menar jag att vägen liknade en skridskobana. Efter att ha varit plusgrader ett par dagar och sedan under natten övergått till -6 grader så är det väääldigt halkigt ute. Solen sken iallafall och det var väldigt härligt ute. Pratade lite med min handledare på förskolan, och hon berättade lite om vad de arbetar med just nu. Jag LÄNGTAR tills vi ska ha vår 7-veckors praktik. Tur att det inte är så många veckor kvar. Efter jag hade varit på förskolan en liten stund så halkade jag hemåt och fortsatte med mitt pluggande. Daniel kom hem vid halv tolv och då åt vi lunch tillsammans innan jag fortsatte plugga. Typ det enda jag gör för tillfället, måste skynda mig att läsa alla böcker så att jag kan börja med uppgifterna någon gång! Bara tre veckor kvar av denna kurs snart! 
Vid halv fyra åkte Daniel in till Gävle för att hämta Patrik (Daniels lillebror) som ska vara hos oss över helgen! Så nu väntar jag på att dom ska komma hem så vi kan äta middag. 
Ha en bra helg allihopa! 

RSS 2.0