Alborgen
2013-01-31

Igår var jag, Lina, Malin, Anna och Emma på Alborgen, ungefär som Boda Borg. Vi hade väldigt roligt och dagen försvann väldigt fort. Tydligen använder man muskler och kroppsdelar som man inte använder i vanliga fall för jag har typ ont i hela kroppen idag så fort jag ska röra mig, haha. Otränad eller? Knäna har fått sig lite fina blåmärken också. Tur vi hade roligt iallafall, då är det värt att ha ont idag. Daniel skrattar bara åt mig. Fast det får han göra, jag hade nog skrattat om det var han som suttit här med världens träningsvärk. Bilder från Alborgen kommer kanske senare, Malin och Emma tog lite bilder igår så jag kanske kan få några av dom. En superbra dag var det iallafall, så det lär vi göra om någon gång! :) 
 

En bra dag!
2013-01-28

Klev upp tidigt imorse med Daniel, åt frukost tillsammans med honom och när han hade åkt till skolan satte jag mig ner och pluggade, vilket jag gjort typ hela dagen idag. Har en massa att läsa. Blev dock avbruten av att telefonen ringde och jag fick en väldigt bra nyhet! Har fått sommarjobb som personlig assistent hela sommaren! Ringde förra veckan till chefen som jag hade då jag jobbade som personlig assisten sommaren 2011 och sa att jag var tillgänglig i sommar ifall de behövde någon sommarvikarie. Idag ringde hon tillbaka och erbjöd mig jobbet! 
Världens bästa farmor ringde också idag så jag pratade med henne en stund, riktigt trevligt! :) Imorgon är det skola igen och på onsdag har jag roliga saker inplanerat i min kalender, mer om det då! 

Kärlek
2013-01-24

Så här ser det ut en vanlig kväll hemma hos oss typ. Jag fjantar mig och Daniel är normal. Denna bild är tagen igår kväll. Daniel försökte se på tv, medan jag försökte få honom att strunta i det så vi kunde fika istället. Jag fick inte min vilja fram. Slutade med att jag tog en massa bilder, även denna. Synd bara att jag förstörde den haha. Fick iallafall Daniel att kolla in i kameran en gång ;).  

Vad är normalt?
2013-01-21

NTV= Normal tillsvidare.
Kursstart idag! Redan inne på termin fyra, vad hände? Nu har vi börjat läsa om specialpedagogik och denna kurs verkar väldigt intressant och rolig! Hoppas bara att jag får böckerna snart så jag kan börja läsa. Föreläsningen/lektionen idag var väldigt intressant och läraren verkar också bra. Hoppas att denna kurs fortsätter på samma sätt, för isåfall kommer dessa fem veckor vara över lika snabbt som de kom. Idag pratade vi lite allmänt om specialpedagogik och vad det innebär. Vi pratade också om vad som är normalt. Ja, svara på den frågan om ni kan. Finns det ens någonting som är normalt? Det var då vår lärare sa ntv - normal tillsvidare. Det som är normalt idag behöver ju nödvändigtvis inte vara normalt imorgon. 
Har bara positiva saker att säga om denna kurs, och jag tror att jag kommer ha stor nytta av den i mitt kommande yrke som förskollärare. Ska bli spännande att se vad jag tycker om fem veckor! 

2013-01-20
2013-01-20

Snart är denna helg över lika snabbt som den kom. Vi har inte gjort någonting speciellt denna helg, utan bara varit hemma och tagit det lugnt. Gått ut på lite promenader då det inte varit så kallt. Vädret är väl inte det bästa alla dagar, då det ena dagen är -20 grader för att nästa dag vara -2. Ena stunden lyser solen och några minuter senare är det alldeles mulet och snöar. 
Imorgon börjar vi en ny kurs på skolan. Jag hoppas och tror att det ska vara en rolig kurs. Har dock inte fått mina böcker ännu, men de ska vara skickade iallafall så får väl se då jag kan börja med alla uppgifter. Kursen som vi ska läsa nu pågår bara i fem veckor, vilket är lite skillnad från de två senaste kurserna som vi har läst som pågått en hel termin. Den här kursen kommer typ vara över lika snabbt som den börjar! 

Min dag
2013-01-16

Dagen idag har jag spenderat i min ensamhet medan Daniel varit på skolan. Är verkligen inte van att vara själv på dagarna! För att få tiden att gå så har jag städat lägenheten och bakat bröd i lergrytan. Jag har tagit en promenad och lagat skinkomelett till lunch. Sen har jag suttit och drygat vid datorn, pratat med mamma och blivit extra glad då Daniel kom hem en och en halvtimme tidigare!
Visst ser de lite gott ut? 

Två bilder från min promenad. Det har snöat här några dagar nu, så lite snö har vi iallafall. Men det är inte så roligt att gå ut när de är så grått och trist. I helgen var det solig, men svinkallt. Nu är det rätt varmt ute men tråkigt väder. Ja, alltid finns det någonting att klaga på ;). 

"Du borde träna på att sitta still och inte göra någonting"
2013-01-14

När jag är ensam hemma så blir jag väldigt lätt rastlös. Är inte van att vara själv hemma, och denna vecka har jag varken skola eller plugg, och Daniel har skola varje dag hela veckan. Daniel säger åt mig att jag borde träna på att inte göra någonting för jag ska alltid hitta på någonting att göra, och finns det inget att göra så fixar jag någonting att göra. Som idag, i brist på annat så ställer jag mig och stryker sängkläder. När jag har tråkigt så städar jag. Jag är nog lite knäpp haha. Nä, det där med att göra ingenting är nog inte riktigt min grej tror jag. 
Snart ska jag gå in och fixa middagen så den är klar då Daniel äntligen kommer hem! 

Böcker
2013-01-13

Jo men det känns ju verkligen jätteroligt att lägga massa pengar på böcker eller? Ett ont måste då man studerar... Böcker är verkligen svindyrt, och dessa kommer vi bara använda i fem veckor... Jag hoppas iallafall att böckerna är bra och givande så man får ut någonting av de. Vissa böcker som vi har använt har varit helt värdelösa medan andra har varit jätte bra. Jag hoppas att dessa böcker är bra så de går lätt att läsa. Är de tråkiga blir det lätt att man fokuserar på annat och inte minns ett dugg av det man läst. Så jag kan ju alltid hoppas på det bästa. Sedan håller jag tummarna att böckerna kommer innan vi börjar om igen den 21 januari. 
Idag lyser solen ute och det är klarblå himmel. Jag och Daniel var ute på en promenad på förmiddagen, synd bara att det är 15 minus. I solen var det skönt iallafall! Längtar tills våren kommer då snön börjar tina bort och solen börjar värma ännu mer. Det bästa av allt är att vi kommer ha praktik hela våren vilket betyder att jag kommer att få vara ute en massa vilket passar mig perfekt! 
Hoppas ni alla har haft en trevlig helg! 

Då var vi ensamma igen
2013-01-12

Idag har jag och Daniel städat i lägenheten och tagit bort allt julpynt. Blev lite tomt då både det och våra gäster försvann ;)
I tisdags så kom min kusin Kattis och hennes pojkvän Elias hit och har varit hos oss tills imorse. Vi har haft jätte trevligt, shoppat en massa saker och tjockat oss med massa gosaker. Det har varit väldigt roligt med lite besök, får se vem som kommer hit och besöker oss nästa gång! :) (Ja mamma, pappa, Chibbe och Carina, vi vill att ni ska komma och hälsa på snart!!) 

Vardagen kallar
2013-01-07

                                         Olle och Maja sover på soffan tillsammans.
Då var man hemma i Norrsundet igen. Har haft det superbra hemma och det var med tårar i ögonen som jag klev på tåget. Resan gick bra och halv nio imorse var vi hemma i lägenheten igen. Imorgon börjar skolan om igen efter ett långt "jullov". Vi har en redovisning imorgon, sedan har vi ingenting mer förrän den 21 januari, och sedan har vi en lektion i veckan i fem veckor om schemat stämmer. Tycker att det lät lite väl lite, mycket hemstudier lär det ju bli då. Aja, det blir säkert bra. 
Imorgon kommer min kusin Kattis och hennes pojkvän Elias ner och hälsar på. Hur länge de stannar får tiden utvisa. Så jag hoppas skoldagen går fort imorgon! :)
Det lär iallafall bli en tidig kväll ikväll, är lite sliten efter resan, annars kommer jag vara helt död imorgon! 
Verkligheten och vardagen har hunnit ikapp. 

Torgvantar
2013-01-07

Då jag var hemma så stickade jag mina allra första torgvantar. Ett par till Daniel och ett par till Wilma. Nästan så jag måste sticka ett par till mig själv någon gång också. 
Jag är nöjd med resultatet för att vara första gången jag stickar sådana vantar. Har bara stickat vantar en gång tidigare och det var bara vanliga tumvantar som jag gjorde på slöjden när jag gick på högstadiet. Så med lite övning så kan de bli ännu bättre! :) Men Wilma och Daniel var nöjd iallafall, Wilma ville till och med sova i sina så det är väl ett bra resultat? 

RSS 2.0